Питане за Mercury

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
peio77
новобранец
новобранец

Питане за Mercury

Мнение от peio77 »

Здарвейте,знам че Mercury са една от най реномираните марки извънбордови двигатели,но имам един въпрос.Купих Mercury 4 к.с.дълъг ботуш но не мога да преценя коя година е,има надпис на капака THUNDERBOLT IGNITION за 550 лв.Предварително благодаря.
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Питане за Mercury

Мнение от Краси_поборника »

1.на темата май не ие мястото тук
2.прецени ли че лодката ти е за мотор с дълъг ботуш
3.отговаря ли ти мощноста на мотора на лодката
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Преди 5г. от Германия купих Евинруд Рам 4 кс. двутактов ,рециклиран и просто светеше.Но като модел се оказа почти набор :)Обаче още го ползвам.Ако е изправен и работи,годината не е толкова важна. Дългия ботуш дали ще ти върши работа.Ти си знаеш лодката.А ,иначе Меркури са си класика.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Поборников е прав :idea: Първо се пита,после се купува,за да нямаш в последствие въпроси без отговор.Тези дето вкарват двигатели втора употреба се изтарикатиха :idea: :!: :idea: :!: :idea: Дават ги на бояджий да ги боядисат,но вътре-семеринги,лагери и т.н нищичко не сменят и ги продават като рециклирани.За мен,рециклиран двигател означава да му е направен основен ремонт а не основно боядисване.Бъдете внимателни,защото двигателите които се вкарват във повечето случай са стояли сухи дълго време по склакове и това води до згомнясване на семерингите и лагерите.След време,започват да взимат въздух праз семерингите и започват да прекъсват.Няма да обяснявам частите за основен ремонт как се намират,поръчват и доставят и какви са цените без парите за работа по ремонта.Затова,когато купувате двигател втора употреба се пригответе да ви изненада без да сте го очаквали.Искайте гаранция и се договаряйте със подписи.Стигне ли се обаче до ремонт,трябва да стоите на главите на майсторите,докато не отстранят повредата и да сте сигурни че са заменили частта със нова,ако ли не,проблема пак си остава ваш :!: :idea: :!: :idea: :lol: :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Krokibg написа:За мен,рециклиран двигател означава да му е направен основен ремонт а не основно боядисване
Точно така е Любо,аз за това го взех от Германия.Тука правят голями маскировки,а и майстори читави не се намират толкова.Един такъв ми скъса върха на въздушния жигльор от стягане,и почва да ми обяснява че трябва да се отваря,нямал компресия ,затова не можел да работи на ниски и дъръ бъра.Направихме нов жигльор на струг и мотора заспа,та има ги и такива.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”