На Чепинци.

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

На Чепинци.

Мнение от Диканаров »

В неделя направих първият си за годината плаж, но с джапане и без плувана. Водата е под 10 градуса на повърхността на плиткото. Времето до 2.30ч бе идеално за печене. Топло, тихо и безрибно. Бях заметнал на оклейки замразени от лани във фризера. Никакъв интерес към тях и на тежко и на леко и на повдигната от дъното стръв. Живи не хванах на цапало. Едва около 2ч забелязах отделни , редки кръгчета на повърхността. Оклеят се престраши и почна да излиза на повърхността. Една каракуда около 100г ми се завря в ботушите. Бе като замаяна. Хванах я с ръка. Цялата бе в слуз. Особено около очите. Сигурно токущо се бе събудила от зимния си сън. Закачих я на куката и хайде за баба щука. Да ама не ще щуката, а каракудката си бе жива и здрава като си тръгнах. Пуснах я , заслужила си бе живото. На малкият гьол бе човек до човек. На двама рибари се вадеше по едно червеноперче. От обиколката по голямия гьол резултатът бе :- на един колега в началото , след устието на мътната вода един удар на каракуда с късане, на другите тук таме по някой оклей или бабушка на дълбочини 4-6м. Накрая се ориентирах към копривата и ми кълва до пълна торбичка. :lol:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Re: На Чепинци.

Мнение от Dedy »

:smt023 :smt023 :smt023 :smt023

Поздравления за тена колега! А като няма риба и копривата е риба! Важното е, че си отморил!
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: На Чепинци.

Мнение от bkd »

Я си спретни копривката ,изстуди си чорбичката ,сложи си сиренце и ................си налей предпочитаната от теб ракийка.......... пък нека ти е зле :lol: :wink:
Ще ,ще ..........е верно следващият път :smt039 :smt023
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”