Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

FL-обзорно за марката
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Re: FL-обзорно за марката
Когато заработиш едновременно с двете ,тогава ще разбереш колко не си прав 
Вероятно си прав за FL YF9000 нямам никакви наблюдения - точно за това искам да събера впечатления от колеги, за Tikata имам един излед само че със Scepter GTX /която е на приятел/, стори ми се доста здрава и стабилна макара /въпреки че е ползвана доста/но тя и цената си и е друга. Все пак ако се сдобия с FL-ките ще имам възможност да направя сравнението и дано тогава наистина се окаже, че не съм прав и остана приятно изненадан
. 

Вероятно си прав за FL YF9000 нямам никакви наблюдения - точно за това искам да събера впечатления от колеги, за Tikata имам един излед само че със Scepter GTX /която е на приятел/, стори ми се доста здрава и стабилна макара /въпреки че е ползвана доста/но тя и цената си и е друга. Все пак ако се сдобия с FL-ките ще имам възможност да направя сравнението и дано тогава наистина се окаже, че не съм прав и остана приятно изненадан

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
TOPSTARS84 написа:... но все пак ще имат някакви разлики,...
Силно относително . Честа практика на китайските производители е да предлагат много културни цени на хора поръчали над 1000 бр. и съответно да ги брандират със съответният бранд пожелан от купувача . Та дали бранда ще е ФЛ , Осако или още куп от същият производител брандирал за някой и друг прекупвач е важно само до толкова до колкото съответният търговец последствие дава най-ниска цена

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- freako
- научил се да хвърля
Мнения за тази макара има ли FL Feeder SP 4000?
Мераклия да се научи на мач-риболов 

Отвори ролката на бигела и ще видиш каква пародия на макара е .....20 секунди работа с малка отверка .freako написа:Мнения за тази макара има ли FL Feeder SP 4000?
Резерваната шпула е от евтина китайска пласмаса, с няколко думи БЯГАЙ ДАЛЕЧЕ ОТ FL
Някой да е ползвал това макаре FL KS 80
- Прикачени файлове
-
- 3a93a3f4666949d46e407836e22dd695-8198344-300_300_11.jpg (18.28 KiB) Преглеждано 6736 пъти
Риболов и Off road-are the best!!!!!!
- къца - кълве
- сериозен играч
Аз ползвам FL и съм доволен, но реже ролката, затова един приятел, зъботехник ми я направи от металокерамика.freako написа:Мнения за тази макара има ли FL Feeder SP 4000?
Здравейте някои може ли даде мнение за тази пръчка FL Legend Carp X3 3.5Lb 3
-
- разбира нещата
За сърфов риболов от брега на морето за 2-ра година ползвам FL Legend Carp X3 3.5Lb 3.С нея постигам дистанции над 100 м /влакно 0.18 мм, шок лидер 0.30 мм и тежести от 90 до 120 гр според случая/.Прекрасна въдица, качествена и на конкуретна цена! На морето рибите са предимно 150- 300 гр., но въдицата регистрира кълването и на най-дребните риби, а нейният строй позволява безпроблемно изваждане и на по-едри риби.Благодарен съм на Сапуна, който ми помогна да направя своя избор, за който не съжалявам!zarkoo написа:Здравейте някои може ли даде мнение за тази пръчка FL Legend Carp X3 3.5Lb 3
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
- lishev_64
- разбира нещата
Митко Кирилов написа:За сърфов риболов от брега на морето за 2-ра година ползвам FL Legend Carp X3 3.5Lb 3.С нея постигам дистанции над 100 м /влакно 0.18 мм, шок лидер 0.30 мм и тежести от 90 до 120 гр според случая/.Прекрасна въдица, качествена и на конкуретна цена! На морето рибите са предимно 150- 300 гр., но въдицата регистрира кълването и на най-дребните риби, а нейният строй позволява безпроблемно изваждане и на по-едри риби.Благодарен съм на Сапуна, който ми помогна да направя своя избор, за който не съжалявам!zarkoo написа:Здравейте някои може ли даде мнение за тази пръчка FL Legend Carp X3 3.5Lb 3

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
Да мерси,а тези сигнализатори някои ползвал ли ги?
[quote="zarkoo"Да мерси,а тези сигнализатори някои ползвал ли ги?[/quote]
Аз ги ползвам един сезон за риболов месец и половина. Моите са комплект 4+1. На дъжд и влага издържат, но не задействат "майката" на разстояние по-голямо от 30-40 метра. Захранвам ги с общо захранване 12V. и не знам колко издържат с батерии 9V. Наслука!
Аз ги ползвам един сезон за риболов месец и половина. Моите са комплект 4+1. На дъжд и влага издържат, но не задействат "майката" на разстояние по-голямо от 30-40 метра. Захранвам ги с общо захранване 12V. и не знам колко издържат с батерии 9V. Наслука!
Коелеги колебая се между два модела на ФЛ rs 8000 и Кh7000 коя да си взема моля за мнение на някой които ги е ползвал
-
- научил се да хвърля
Имам KH.. с навито 0,30 влакно около 200 м. На един сезон за дъно съм я използвал 5-6 пъти.... Спрямо един Мичел... сякаш Мичела е по-добър откъм шпула и навиване. За кастинг не мога да преценя, не виждам голяма разлика, а и не съм хващал нещо над 400 гр. с нея. Като цяло за парите си става, не навива влакното неравномерно, мисля че се наложи да добавя под шпулата един ринг че да почне да навива правилно. Вижда ми се слабичка ако ще се лови нещо по-едро, но е само на усещане. Аванса засега си щрака - имаше някъде отзив че тракалката се прецаквала бързо - при мен няма засега проблем. Иначе мятам тежести около 150 гр. за сърфкастинг риболов - справя се засега, тепърва ще я отварям за чистене, но още 1-2 пъти ще я пробвам за дъно преди това. Мисля че не й се отрази много добре пясъка от плажовете, нежна макаричка е. Не знам дали въобще нещо ти помагам с това мнение...vampirs написа:Коелеги колебая се между два модела на ФЛ rs 8000 и Кh7000 коя да си взема моля за мнение на някой които ги е ползвал
-
- новобранец
Колеги някой ползвал ли е feeder aqua 3.60 (120-180g) какво ви е мнението за него и може ли да се закупят други върхове с по-малка акция?
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Въдицата е стегната и върхова.Корав фидер.За съжаление резервни върхове не се предлагат .... евентуално от някоя дефектна или счупена друга въдица.