Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Или язовир с вход 3-4лв на пръчка и рибата да се плаща на нормални пазарни цени.
- krasi_cska
- новобранец
Здравейте колеги, вчера 27.08 бях на Слаковци от 8 и малко до към 15 и нещо и жегата ме изгони. Резултата е един шаран на грост бял, 20-тина уклейчета и една баба, шарана и бабата на фидер уклеите на директния, като цяло труден риболов на фидера за стръв още царевица с ванилия, сладка царевица, захранка- фидер на респект, ягода и коноп на мадикс и половин пакет галета. Мястото е 3-тата беседка по пътя от към бунгалата, не видях и някой да извади нещо сериозно още едно шаранче мисля се извади от един колега отсреща.

На 24.08 пък бях на Брезнишки Извор от 6 до към 1 резултата е около 15-тина каракуди педарки на бял и няколко по-хубави на фидер, червеноперка на директен в изобилие от които излизат и по-хубави на жито и едно късане на фидера, завлече просто в шавара а съм с финни такъми
. Обмислям още едно ходене до Извор тия дни, бяха писали че са пуснали шарковци на 25-ти. Успех и наслука! 

На 24.08 пък бях на Брезнишки Извор от 6 до към 1 резултата е около 15-тина каракуди педарки на бял и няколко по-хубави на фидер, червеноперка на директен в изобилие от които излизат и по-хубави на жито и едно късане на фидера, завлече просто в шавара а съм с финни такъми

Колеги има ли някой който е ходил скоро на Пожарево?Интересува ме какви са условията на арендатора и на какво се лови.Поздрави.
-
- научил се да хвърля
В събота бях на язовира, колега. Условията са 10 лв. на въдица за 24 часа, пазача твърди, че има шаран, толстолоб, амур, сом и пъстърва. Като представяне беше трагично. На видимите места по целия язовир от 8 сутринта до 2 наобед се извади една-единствена риба, която беше не по-голяма от 500гр. Аз и авера тотално капо, като дори белия червей не го закачаха дребосъците. Аз лично отписвам всички платени локви около София, тъй като нямам друго логично обяснение (освен, че е*ават рибата по най-различни методи и схеми) как само и единствено на платените не кълве нито една риба (дори дребосък). На свободен язовир капо не съм имал. Това е от мен. Успех ако ходиш.bambo80 написа:Колеги има ли някой който е ходил скоро на Пожарево?Интересува ме какви са условията на арендатора и на какво се лови.Поздрави.
Благодаря колега.Ще търся тогава друга дестинация,може би Хераково.Жив и здрав.
- sa4kov
- научил се да хвърля
пробвахме на всичко , само слънчаци и тук таме някоя микро червеноперка... тва е , е те тука бяхме...glmv написа:Колега, къде беше застанал? Някаква активност от други видове риба имаше ли?

една таранкана на плувка/бял червей удари и тя ни е най голямата риба за деня... те тва мишле

ДОГРАМАТА МИ ХЛОПА!
- krasi_cska
- новобранец
Тва за кой гьол става въпрос колегаsa4kov написа:пробвахме на всичко , само слънчаци и тук таме някоя микро червеноперка... тва е , е те тука бяхме...glmv написа:Колега, къде беше застанал? Някаква активност от други видове риба имаше ли?
една таранкана на плувка/бял червей удари и тя ни е най голямата риба за деня... те тва мишле![]()

-
- вече хвърля и на тежко
Колега на Пожарево й е рано на рибата още. Във водоема има много риба, виждам какво и колко се пуска като ходя, но има много естествена стръв във водоема. Шараните там ги търси след 10-ти септември. Риба има много, но и много естествена храна.bambo80 написа:Благодаря колега.Ще търся тогава друга дестинация,може би Хераково.Жив и здрав.
Мога да ти препоръчам Веринско. Шараните са трудни, но върви много силен риболов на толстолоб , като екземплярите са м/у 5 и 10 кг. Взимат на всичко от технопланктон до хранилка със захранка.
На плувка има изобилие от дребна риба, която да те забавллява.
Благодаря за споделеното. Аз се чудя тези дни на къде да ходя ...sa4kov написа:
пробвахме на всичко , само слънчаци и тук таме някоя микро червеноперка... тва е , е те тука бяхме...
Здравейте колеги.
От няколко месеца ме направиха любител рибар и от съвсем скоро съм отново в София.
Та... въпросът ми е: Къде около София мога да си начеша крастата събота и неделя на плувка?
Предложете някое местенце (не платено, а на билет), където да разгърна НЕпрофесионализма си. Намерих едно приложение за андроид с изброени язовири и сякаш си харесах Огняново. Какво ще кажете за избора ми?
От няколко месеца ме направиха любител рибар и от съвсем скоро съм отново в София.
Та... въпросът ми е: Къде около София мога да си начеша крастата събота и неделя на плувка?
Предложете някое местенце (не платено, а на билет), където да разгърна НЕпрофесионализма си. Намерих едно приложение за андроид с изброени язовири и сякаш си харесах Огняново. Какво ще кажете за избора ми?
Колеги какви са условията на Веринско и някой ходил ли е скоро? Благодаря!
- Kire 50
- вече хвърля и на тежко

Днес на Хераково пълна скръб.От 12-13 човека никой не хвана нищо читаво.
Здравейте колеги,
Събота мисля да ходя до яз. Огняново. Скоро някой ходил ли е? Нещо да сподели. Някакви съвети като за начинаещ.
Риболова ще е на плувка.
Или предложете някой друг НЕ платен, за да си помятам малко.
Събота мисля да ходя до яз. Огняново. Скоро някой ходил ли е? Нещо да сподели. Някакви съвети като за начинаещ.
Риболова ще е на плувка.
Или предложете някой друг НЕ платен, за да си помятам малко.
Ходих с един приятел 3 пъти за последните 3 седмици на Огняново, откъм Голема раковица.
Резултата е средно 2-3- рибета общо на ходене. Каракуди и костури. Стръв бял червей, торен, жито, царевица, рибе. Хвърляли сме и захранка . Общо взето умрела работа. И по няколко слънчака , като един ден даже и слънчаците не кълваха. Ловили сме и на плувка , и на дъно.
Резултата е средно 2-3- рибета общо на ходене. Каракуди и костури. Стръв бял червей, торен, жито, царевица, рибе. Хвърляли сме и захранка . Общо взето умрела работа. И по няколко слънчака , като един ден даже и слънчаците не кълваха. Ловили сме и на плувка , и на дъно.