Риболовната Раница

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Риболовната Раница

Мнение от Cougar »

Глеадам Жоро е задал въпрос какви медикаменти да носим с нас на излет.

Аз пък реших че може да е от полза да опишем кой какво има в раницата си като тръгва на излет.

В моята има следните неща

1. Куки (не повече от 20бр - Но9 прави и Нош с дълго стъбло за червей, както и няколко за малка рибка)

2. Корда за поводи на малка ролка (флуорокарбон или Максима 0.16 - 0.20 според случая)

3. Олова (половин кутийка от бонбони тик-так)

4. Блесни + вирбели- въртящи "Mepps, Panther Martin, Rooster Tail, Blue Fox" и клатушки - "Little Cleo" (общо към 40бр) в 2 кутии.

5. Силиконови примамки и джигове - малка кутийка

6. Плувки - всички от дърво, корк или stiropor - 5бр.

7. Мухи в комбинация с 3 топки за булдо

8. Воблери - към 7-8 бр.

9. Риболовен билет

10. Нож (за рязане на картонени кутии, като онези ползвани на 9/11) - с него режа корди или рибки на парчета или чистя риба. не тежи нищо и струва 25ц

11. Мек метър за мерене на рибите

12. Леки рибарски клещи за прищипване на олово и за откачане на здраво забити куки

13. Въженце за окачане на риба

14. 3 празни найлонови торби (за боклуци или рибата)

15. Фотоапарат сложен в найлонов плик "зип-lock"

16. Кибрит

17. Спрей срещу комари

18. Евентуално малко храна и пиене

В някои случаи също нося кепче, дъждобран или резервен чифт чорапи.

Иначе естествено имаш и прът и макара и шапка и гащеризон за газене
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

'Баси раницата :shock: :shock: :wink:
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Е, браво колега , успокоих се че само аз не мъкна по един тон багаж ,ама той си е задължителен и едно шише студена водица :D
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
HOOLIGAN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от HOOLIGAN »

Stefko написа:'Баси раницата :shock: :shock: :wink:
Мисля че около 35литрова ше свърши добра работа :D
Изображение
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Реакцията ми към списъка на Кугар беше по-скоро шеговита. Като знам и аз какво мъкна по тия брегове се чудя как още успявам да събера всичко в колата. Все пак в неговия списък не става дума въобще за захранки, стръв, кафе, стол, живарник, лекопласт, бинт, тиксо, стойки и пр. и пр.
А тръгне ли се на палатка...става страшно :lol:
Аватар
HOOLIGAN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от HOOLIGAN »

Stefko написа:Реакцията ми към списъка на Кугар беше по-скоро шеговита. А тръгне ли се на палатка...става страшно :lol:
разбрах това ,Стефко :D , аз имах предвид че за спинингов риболов и риболов в река 35 литровата е предостатъчна :D , а мисля че и дъждобрана не е за подценяване :!:
Изображение
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Cougar »

Ами моята раница е малка и ми е все на гърба, та е много важно какво слагам вътре. Най-тежък се явява апарата, кутията с джигове, храна ако нося такава и ако реша да прибера някоя риба.

Ето част от насъбрания багаж край раницата преди да тръгна за Алгонкин.

Изображение

Между другото да попитам:

НЯКОЙ ВИЖДАЛ ЛИ Е ПОДОБНИ РАНИЦИ SALEWA ИЗ СОФИЯ ЗАЩОТО ТАЗИ МИ Е ОТ БЪЛГАРИЯ И ТУК С ТАКОВА ДОБРО КАЧЕСТВО НЕ МОГА ДА НАМЕРЯ. МАЙТАПА НА СТРАНА.
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

реших да споделя моята екипировка въпреки че не е в раница мисля че е практична ! ползвам кемер,от тези чантичките с колан,2 големи отделения+малко джобче отпред. малкото джобче ,съдържа:зипнато пликче с лекарства,3 аспирина,5 ранитидина,ампула аналгин,10 комбинирани витамина,лепенки за рани!размера му е колкото кибритена кутийка.2ро пликче с:2 бульона+3 бонбонки ОЛИПС!ножичка от тези професионалните дето шивачките ги ползват при вдеване!+3 безопасти игли,пликче хирургичен конец+пликче с ластици,отварачка за консерви,от онези дето ги даваха като си купиш консерва преди 20 години!!бучка зърнест стиропор,хапче сух спирт, канаконлит и запалка от тези противоветровите в пликче!
2рото най голямо отделение съдържа:2 пружини,1 камбанка,пакетче светеща ампула,макарички с влакно за повод.0.8 +0.18,влакната са най-скъпите от изброените неща,вадят гума от беларус пълна с пясък!,кутия с отделения за куки,двустранна,тип табакера вързана с хирургичен конец за ушето на ципа,кутия с блесни,воблерчета стимери,мухи и всякакъв род примамки,кутия с оловца с 13 отделения,това е второто скъпо нещо в антуража,само ще вметна че най малкото топче е колкото на черноморска скарида окото,как са ги цепнали и аз незнам камоли да го хвана,естественно никога не успях да ги ползвам точно тях.кутийка от тик так с пломби за старите електромери,на дъното няколко по-големи отливки,стара кутия от оловца с вирбелчета,топчета,шлаухчета и от този род гадорийки!!!!
3тото средно по размер съдържа:кутия с плувки,стопери, игли,кукоизваждач вързан за този цип,навързани такъми ,куки ,комбайни,стоманени поводи с тройки/двойки!,пакет носни кърпи,найлонов плик,лента с хапчета РАЙД за комари от тези с алуминиевата подложка, да споделя опит :взимате един камък и в огъня,като се напече го взимате с вас до въдицата,слагате таблетка върху него и пей сърце цяла нощ!
В интерес на истината преди ходех с куфар ама той взе че се побра в кемерчето и го пенсионирах!
е има и още една работа ама да не я споменавам,само ще кажа че от риболов може да не съм хванал риба ама трипер винаги, хахахахаха!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”