Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
naRiba.com

Форум

Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- разбира нещата
Re: Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Защото това беше вчера!Чакала от Варна написа:И защо никой не казва,че зарганата дава ?

Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Re: Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Чакала от Варна написа:
И защо никой не казва,че зарганата дава ?
Не знам къде дава, но днес на Кранево не дава едва 3 писалки днес следобяд.
Преди 3 дни писах че дава има и друга тема за зарган и там писах даже са две теми и колеги споделиха не е много но става риболов . Общо взето без вълнолома и буните резултата е повече от 4-5 риби.ФИЧОЗА, НОЙ. ЯХТЕНОТО,РУБИН,има още много места въпрос на предпочитания.
-
- ще става разбирач
На коя буна ?pacetto написа:Чакала от Варна написа:
Морето обича хората,които го обожават !
-
- ще става разбирач
Този въпрос е много важен,в контекста на тягавия вече риболов !Рибата не е разпределена на порции по буните,особенно заргана. В момента, тя се държи оправдано странно . Причините са в температурата на водата и ема.Абсолютно неправилно е да се приема ,че температурата в морето е навсякъде еднаква !!! Към настоящия момент,когато е слязла до и под критичната точка за заргана, е много важно да се търси топлото течение ... Друг проблем е пластовата температура и оттам активноста на рибата в дълбочини с малка разлика 0.5 м -1м. ,а и по-малко.Там бомбардата и проводката са от решаващо значение ! Сега ,в момента,нерядко са случаите, когато от наредени 10 човека взимат само един,двама ... Дойде време за майсторския риболов и който не се съобразява с това се превръща автоматично в зрител.Чакала от Варна написа:На коя буна ?pacetto написа:Чакала от Варна написа:
Някои гледат и не виждат - оня взима с прозрачна и аз слагам такава...Да има логика,но има и тънкости-Колко грама е бомбардата,формата ,проводката с положението на целия прът/като ги набучат надолу,някои си мислят,че ще остържат цялата риба в Морето...

Друга ,важна позиция е червея - оставете го да се подсуши от предния ден или ако се налага да ловите с пресен,подсушете го с пясък !!! Трябва да е дълъг и правилно поставен ! Аз слагам по два сега ,като единия е нагоре по бидема ,а другия -на върха на иглата,по метода ,,под брадчиката''... Не свистете с пръта /затова са по-дългите/,пазете червея от стреса,който ще го скъса... В крайната точка ,при приводняването,забавете с ръка бомбардата ,така че такъма ,,да легне ' ',като червея изпревари бомбардата и цялата линия елегантно полягва във водата... След приводняването засечете леко ,за да се изправи червея,защото често се премята през куката и се стопчва...А всички знаят ,че трябва да е като рибка във водата...
Майсторски риболов -това е !!! В легена всеки може...
В момента е задължително да се вземат мин. 20 риби от 14-14.30 до мръкване !!!
16 ч. е преломен момент !!!
Наслука !
-
- научил се да хвърля
А сутрин е основно от 7.30 до 9 часа и е предимно на повърхността до метър дълбочина.
Държавата се издържа от платените данъци , а народа от укритите.
http://www.facebook.com/Veterinaren.kabinet.Todorovi
Все още заргАна е пълен с хайвер според мен това е главната причина за обърканото му поведение
Нарочил съм 3-та буна последните три излета даде добре.Като чета написаното си прав,но трябват проби,а не остава много време.Следващия път ще пробвам 4-та.Чакала от Варна написа:Този въпрос е много важен,в контекста на тягавия вече риболов !Рибата не е разпределена на порции по буните,особенно заргана. В момента, тя се държи оправдано странно . Причините са в температурата на водата и ема.Абсолютно неправилно е да се приема ,че температурата в морето е навсякъде еднаква !!! Към настоящия момент,когато е слязла до и под критичната точка за заргана, е много важно да се търси топлото течение ... Друг проблем е пластовата температура и оттам активноста на рибата в дълбочини с малка разлика 0.5 м -1м. ,а и по-малко.Там бомбардата и проводката са от решаващо значение ! Сега ,в момента,нерядко са случаите, когато от наредени 10 човека взимат само един,двама ... Дойде време за майсторския риболов и който не се съобразява с това се превръща автоматично в зрител.Чакала от Варна написа:На коя буна ?pacetto написа:Чакала от Варна написа:
Някои гледат и не виждат - оня взима с прозрачна и аз слагам такава...Да има логика,но има и тънкости-Колко грама е бомбардата,формата ,проводката с положението на целия прът/като ги набучат надолу,някои си мислят,че ще остържат цялата риба в Морето...![]()
/.Онзи ден чух един колега да казва на друг,че била притенциозна -искала да се спира такъма и т.н. Ами да ,налага се да се спира ,ама не защото заргана обича статичния ем,а защото спрялата бомбарда се ,,намества'' по своя си начин в пласта и след това ,като тръгне ,,намира''рибата ... Далеч по-добре е да накарате бомбарда да ,,търси'' рибата в динамика ! В момента съм с новата 5м. пръчка именно защото тя ми дава възможност да карам бомбардата не само във вертикална игра ,а и в хоризонтална такава -5м. наляво-5м. надясно...не е малко.Онзи ден ,един колега ,който по моя преценка ,,чува петеля'' вика -какво се въртиш като паралдак?!
След половин час,го видях да провежда по този начин с подобрени резултати ,намига ми и клати глава ...
Друга ,важна позиция е червея - оставете го да се подсуши от предния ден или ако се налага да ловите с пресен,подсушете го с пясък !!! Трябва да е дълъг и правилно поставен ! Аз слагам по два сега ,като единия е нагоре по бидема ,а другия -на върха на иглата,по метода ,,под брадчиката''... Не свистете с пръта /затова са по-дългите/,пазете червея от стреса,който ще го скъса... В крайната точка ,при приводняването,забавете с ръка бомбардата ,така че такъма ,,да легне ' ',като червея изпревари бомбардата и цялата линия елегантно полягва във водата... След приводняването засечете леко ,за да се изправи червея,защото често се премята през куката и се стопчва...А всички знаят ,че трябва да е като рибка във водата...
Наслука !
-
- ще става разбирач
Имаш лични.pacetto написа:Нарочил съм 3-та буна последните три излета даде добре.Като чета написаното си прав,но трябват проби,а не остава много време.Следващия път ще пробвам 4-та.Чакала от Варна написа:Този въпрос е много важен,в контекста на тягавия вече риболов !Рибата не е разпределена на порции по буните,особенно заргана. В момента, тя се държи оправдано странно . Причините са в температурата на водата и ема.Абсолютно неправилно е да се приема ,че температурата в морето е навсякъде еднаква !!! Към настоящия момент,когато е слязла до и под критичната точка за заргана, е много важно да се търси топлото течение ... Друг проблем е пластовата температура и оттам активноста на рибата в дълбочини с малка разлика 0.5 м -1м. ,а и по-малко.Там бомбардата и проводката са от решаващо значение ! Сега ,в момента,нерядко са случаите, когато от наредени 10 човека взимат само един,двама ... Дойде време за майсторския риболов и който не се съобразява с това се превръща автоматично в зрител.Чакала от Варна написа:
На коя буна ?
Някои гледат и не виждат - оня взима с прозрачна и аз слагам такава...Да има логика,но има и тънкости-Колко грама е бомбардата,формата ,проводката с положението на целия прът/като ги набучат надолу,някои си мислят,че ще остържат цялата риба в Морето...![]()
/.Онзи ден чух един колега да казва на друг,че била притенциозна -искала да се спира такъма и т.н. Ами да ,налага се да се спира ,ама не защото заргана обича статичния ем,а защото спрялата бомбарда се ,,намества'' по своя си начин в пласта и след това ,като тръгне ,,намира''рибата ... Далеч по-добре е да накарате бомбарда да ,,търси'' рибата в динамика ! В момента съм с новата 5м. пръчка именно защото тя ми дава възможност да карам бомбардата не само във вертикална игра ,а и в хоризонтална такава -5м. наляво-5м. надясно...не е малко.Онзи ден ,един колега ,който по моя преценка ,,чува петеля'' вика -какво се въртиш като паралдак?!
След половин час,го видях да провежда по този начин с подобрени резултати ,намига ми и клати глава ...
Наслука !
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Ба си какви цитати правите.....Трийте ги бре,
оставете само небходимото - по-прегледно е.
Значи утре след 11 часа да не си губя времето със зарган ?
оставете само небходимото - по-прегледно е.
Значи утре след 11 часа да не си губя времето със зарган ?
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- научил се да хвърля
Киро на тетрапод с 4м сопа... Олеле... 

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
vanko4at написа:Киро на тетрапод с 4м сопа... Олеле...

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- ще става разбирач
Не знам с какви сопи ги ловите на/пред тетраподите,но заргана си дава !
Излизат рядко камшици,на които въобще мястото им не е тук сега !?
В тази връзка съм подготвил скромен подарък за този ,който вземе последния зарган за сезона .
Излизат рядко камшици,на които въобще мястото им не е тук сега !?
В тази връзка съм подготвил скромен подарък за този ,който вземе последния зарган за сезона .
-
- научил се да хвърля
Дава, дава, аз съм доволен... но за наградата хич няма да се напъвам. Не я виждам ни при мен , ни при Киро, ами някъде на юг.
-
- ще става разбирач
Може да не излезеш прав ,предвид шантавата година...