Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

На р.Искар от с.Глава до с.Гиген -капо
-
- новобранец
На р.Искар от с.Глава до с.Гиген -капо
В събота 7 ч.сме разпънали такъми въпреки силния вятър на реката преди големия завои,(с.Глава и започнахме да правим захранката.Преди нас бяха нощували едни колеги от Враца , но и при тях резултата беше нулев.Привечер се преместихме срещу гигенска махала надоло по реката на подветрено место и пак няма пипане.В неделя страхотно време много биваци и от двете страни на реката и ....МАСОВО КАПО.
- MIR4EV
- ще става разбирач
Re: На р.Искар от с.Глава до с.Гиген -капо
благодаря за инфото изглежда че морунажите нещо ги е до мързеляло да влизат от дунава така или иначе все си мисля че ще се напънат да се качват но може би непосредствено преди забраната аз лично ще ходя след 01 04 08 защото си мисля че още са си в голямата река-дунав ако някои ги отпочне надявам се да ни осветли

- stoianoff
- научил се да хвърля
Потвърждавам написаното!
В събота 15/03 бях заедно с още двама приятели на Гиген под моста на около 250-300 м, отляво, идвайки от Байкал. Само що объркахме захранката и оня гаден западен вятър задуха със страшна сила. Бяхме на подветрено място, но рибата си усеща промяната и така и не иска да пипне от 9.00 до 16.00 ч. Какви ли не стръви пробвах - не! Аз лових с болонеза, Пешо с директен 6 м., а Маритн с щека на 11.50 м. Савмо той хвана една уклейка.
Решихме да поправим капото веднага на следващия ден, този път на Ореховица над моста на около километър. Няма вятър, слънце, водата държи ниво - не спада. Същата работа като в събота. А идваха колеги, били предния ден там - тоз хванал 3-4 морунажа, другия маздруги привечер. Явно нещо не беше наред и рибата не пипаше въпреки и захранки, и хвърлен оцветен бял червей и какви ли не още прийоми. От време на време в средата на реката скачаше по някое рибе - като че ли морунаш беше. В 18.- ч. събрахме въдиците и обратно.
Един колега дойде и каза, че преди няколко дни е хванал много платика и морунаш на същите места. Остава да чакам следващата събота и неделя. Дотогава - само служебни простотии и ровене из рибарските форуми!
В събота 15/03 бях заедно с още двама приятели на Гиген под моста на около 250-300 м, отляво, идвайки от Байкал. Само що объркахме захранката и оня гаден западен вятър задуха със страшна сила. Бяхме на подветрено място, но рибата си усеща промяната и така и не иска да пипне от 9.00 до 16.00 ч. Какви ли не стръви пробвах - не! Аз лових с болонеза, Пешо с директен 6 м., а Маритн с щека на 11.50 м. Савмо той хвана една уклейка.
Решихме да поправим капото веднага на следващия ден, този път на Ореховица над моста на около километър. Няма вятър, слънце, водата държи ниво - не спада. Същата работа като в събота. А идваха колеги, били предния ден там - тоз хванал 3-4 морунажа, другия маздруги привечер. Явно нещо не беше наред и рибата не пипаше въпреки и захранки, и хвърлен оцветен бял червей и какви ли не още прийоми. От време на време в средата на реката скачаше по някое рибе - като че ли морунаш беше. В 18.- ч. събрахме въдиците и обратно.
Един колега дойде и каза, че преди няколко дни е хванал много платика и морунаш на същите места. Остава да чакам следващата събота и неделя. Дотогава - само служебни простотии и ровене из рибарските форуми!
Едри!
- MIR4EV
- ще става разбирач
момчета да започна така моето село се намира на около 25км от крушовене и се казва остров та мисълта ми е че за времето от 10 04-17 04 08-ще си бъда на село и мисля да се отдам на едноседмичен риболов-може ли някои да каже каде има хубави места в района на крушовене-гиген-баикал-или на самото устие че ми е тъмна индия този район на мен са ми познати местата само около с ставерци бях там на 03 03 08 но пълно капо
обещавам инфо за резултатите надявам се че няма да ме хване забраната-защото

- MIR4EV
- ще става разбирач
относно такъмите ще бъда с болонезе и две дънни на рибка и царевичка пък каквото дойде 

-
- новобранец
Колеги много се радвам за инфото,от 8 г. предпочитам този раион от реката.Но никои не говори за мрежарите на устието,които още от есента и сега преграждат реката.В неделя доиде една синя моторна лодка от Баикал и се установи под тн. помпена станция.Това се практикува когато Дунава/ подпре/ Искара,както е във случая.Местните хора го виждат това всяка година даже и по време на забраната.Иначе приказките за големите платики и маздруги не са местен фолклор защото познавам човека от селото които ги хвана.
- MIR4EV
- ще става разбирач
и така каде е тази помпена станция 

-
- новобранец
Намира се на 2.5 км. от моста м/уГиген и Баикал ,от дясната страна на реката посока Дунава.Познава се по остатъците бетонни съоръжения на самия бряг.Месните го предпочитат защото там се задържа риба и имат успехи.По точно когато пътя покраи реката ,/не по дигата/ завие на дясно.
- MIR4EV
- ще става разбирач
в неделя мога да дам инфо за р искър по долното течение-дано да е положително