Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
naRiba.com

Форум

Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Лефер на Юг нямаше почти никакъв.
Много рано сутрин преди изгрев
Трябва да си по местата,ако ги знаеш,
През деня не ядеше,само по тъмно
Кога спиме.
Разбрах за десетина риби не повече.
Много рано сутрин преди изгрев
Трябва да си по местата,ако ги знаеш,
През деня не ядеше,само по тъмно
Кога спиме.
Разбрах за десетина риби не повече.

Риболовци.
- hris47
- ще става разбирач
Re: Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
За много години,Чакале........ако знаеш само колко си прав...пък за гофаните да не говорим.Чакала от Варна написа:Честита Нова година !
Здраве и слука...
Нека миналата година да не се повтаря по отношение на чернокопа и паламуда !!!
Бих искал да знаете ,че лефера беше Тук!Да,не в такива количества ,като други години,но беше тук.Вземаха се риби по кило и нагоре...Ако някой е следил темата,би трябвало да е прочел как става това.Една от най-големите грешки на нашего брата е ,че търси връзка м/у чернокопа и лефера.Такава не съществува,повярвайте ми!Чернокопа си чернокоп,лефера си е лефер...ЛОВЯТ СЕ ПО РАЗЛИЧЕН НАЧИН И ПО РАЗЛИЧНО ВРЕМЕ !!!
Наслука !

Миналата година беше добра от към
Попчета и слаба от есента на сафрид,
Лятото го имаше доволно,чернокоп
На север нямаше,на юг дребен,
Паламуд гола вода.
Попчета и слаба от есента на сафрид,
Лятото го имаше доволно,чернокоп
На север нямаше,на юг дребен,
Паламуд гола вода.

Риболовци.
-
- ще става разбирач
Да приятелю,така е !hris47 написа:За много години,Чакале........ако знаеш само колко си прав...пък за гофаните да не говорим.Чакала от Варна написа:Честита Нова година !
Здраве и слука...
Нека миналата година да не се повтаря по отношение на чернокопа и паламуда !!!
Бих искал да знаете ,че лефера беше Тук!Да,не в такива количества ,като други години,но беше тук.Вземаха се риби по кило и нагоре...Ако някой е следил темата,би трябвало да е прочел как става това.Една от най-големите грешки на нашего брата е ,че търси връзка м/у чернокопа и лефера.Такава не съществува,повярвайте ми!Чернокопа си чернокоп,лефера си е лефер...ЛОВЯТ СЕ ПО РАЗЛИЧЕН НАЧИН И ПО РАЗЛИЧНО ВРЕМЕ !!!
Наслука !![]()
За кой ли път казвам за прословутия мързел на БГ -морския рибар ?! Всеки бърза да си пие ракията и не ще да разбере ,че риболова на лефер е голям слугинаж...И голямо удоволствие ,де ...
Това лято научих един руснак на такъв риболов и той е единствения човек, с когото съм осъмвал !!!!!!!!
Единствения !
Упорито копеле !
Да ме прости някой ако не съм го забелязал по бреговете,ама ...
Рекорда ми с него е 14 риби,от които две уникални .Този риболов по нищо не се различава от сърфа,за който Хрис
отвори такава хубава тема ...
Не щат да си лягат сутрин и те това е ...

Морето обича хората,които го обожават !
- hris47
- ще става разбирач
Ами то риболова на лефер (гофан) ,особенно нощния си е голяма краста...палнеш ли веднаж--няма отърване цял живот.Ама малко са тези дето ще си развалят рахатлъка.Иначе -лодки,сонари салтанати и какво ли не още за да скубят бръснарски ножчета...а те гофаните се ''плацикат'' на 50м.от брега.Нищо ,Чакале - ще се научат....За отбелязване е че най -добрите ми риби са излизали винаги между 01-03ч. Е , иска се д..е,безсъние и мерак....но пък като извадиш някой 8-9 кг. разбираш че си е струвало
-
- ще става разбирач
Да ,така е ...hris47 написа:Ами то риболова на лефер (гофан) ,особенно нощния си е голяма краста...палнеш ли веднаж--няма отърване цял живот.Ама малко са тези дето ще си развалят рахатлъка.Иначе -лодки,сонари салтанати и какво ли не още за да скубят бръснарски ножчета...а те гофаните се ''плацикат'' на 50м.от брега.Нищо ,Чакале - ще се научат....За отбелязване е че най -добрите ми риби са излизали винаги между 01-03ч. Е , иска се д..е,безсъние и мерак....но пък като извадиш някой 8-9 кг. разбираш че си е струвало
Тук няма такива риби,моя рекод е 1.600 кг. ,но кефа си е кеф.За първи път тая година вкарвахме с лодка за захранка и ефектът беше на лице .Тук на повечето места трябва да прескочиш плиткача и това прави над 150 м.
Много си прав за заблудата и залитането в посока лодкарски риболов. Лефера тук на чипаре е изключение ,бих казал.Преди 35 години ставше в джурумите,но сега ....
И какво му е трудното да вземеш един удобен стол и да се разположиш в топлата нощ на брега ?!
Трудно било,ами в къщи пред телевизора е най-лесно !!!
Топла нощ за местните,
Аз ходя есента лятото съм на
Сладководен.
Почнах връзване на чепарета 2018.
Сипах си ракия наздраве!
Есен вечер излизат мрежарите,
И така цяла нощ,кога не духа много.
По брега обикалят за заргана,
С други мрежи,всичко се окупира.
Аз ходя есента лятото съм на
Сладководен.
Почнах връзване на чепарета 2018.
Сипах си ракия наздраве!
Есен вечер излизат мрежарите,
И така цяла нощ,кога не духа много.
По брега обикалят за заргана,
С други мрежи,всичко се окупира.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.
Такива неща.
За Лефер в Бг,
Темата е табу,никой няма да си
Издаде местата.

Риболовци.
Та те така с Лефер Бг.
Цената е дебела.
И по тоя случай вързах
те тия днес ,първите ми
За сезон 2018.
Пратиха ми ги на Краси хората от
Бургаз,топчетата и кукичките
Днес ги взех към 14,30 и вече са
Навързани на картонче,
Киро Кептън,Толко приготвя за сезон.
Но е по възрастен от мен.
Цената е дебела.
И по тоя случай вързах
те тия днес ,първите ми
За сезон 2018.
Пратиха ми ги на Краси хората от
Бургаз,топчетата и кукичките
Днес ги взех към 14,30 и вече са
Навързани на картонче,
Киро Кептън,Толко приготвя за сезон.
Но е по възрастен от мен.

Риболовци.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Споко Люс,кептъна вече няма време за чепарета,
едвам си попълвам личната колекция,като имаш едно на ум,че не излизам често вече.
Ама ще си променя графика - спирам сервиза,поне за година,и се отдавам на почивка.
А лефера най-лесно се лови на лимон,много пъти съм го казвал,само да намериш
специалния сорт,там му е майката.Трябва накрая да има знак за качество - ....-ка.
Малиййййй,водолазите преди изгрев да не влизат в морето.
едвам си попълвам личната колекция,като имаш едно на ум,че не излизам често вече.
Ама ще си променя графика - спирам сервиза,поне за година,и се отдавам на почивка.
А лефера най-лесно се лови на лимон,много пъти съм го казвал,само да намериш
специалния сорт,там му е майката.Трябва накрая да има знак за качество - ....-ка.

Малиййййй,водолазите преди изгрев да не влизат в морето.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Готов съм с мойте чепарета за
Сезон 2018.
Те ги 16 вързах днес до сега от
15.30 без почивка,само да хапна
Некой залък,и пих 3 ракии.
Почивката ми беше да ви пиша
Някой ред.
Сега спирам.
[attachment=0]IMG_20180102_220839.jpg[/attachment
Сезон 2018.
Те ги 16 вързах днес до сега от
15.30 без почивка,само да хапна
Некой залък,и пих 3 ракии.
Почивката ми беше да ви пиша
Някой ред.
Сега спирам.
[attachment=0]IMG_20180102_220839.jpg[/attachment

Риболовци.
-
- ще става разбирач
За да запазим темата на Хрис,ще отговоря на колегата CAVERN тук.
Нашият лефер не е 300 гр.,ние само така сме започнали да му казваме покрай рибните пазари,дето го продават по 30 лв.килото.Нашият/въдичарския/ лефер е 0.800 - 1.5кг. и нагоре... Проблемът е ,че се бърка ,като риба,като метод за хващане и като място за хващане с чернокопа .За пореден път казвам -няма нищо общо м/у двете риби !
Това ,че тази година нямаше чернокоп ,съвсем не означава ,че нямаше лефер -да по-рехаво ,но...
Прав е колегата ,като казва ,че лефера не ходи на светло.Да ама там ходят дребните рибки ,за да се пазят от него. Тая риба работи вечер на 20-50 м. от брега именно защото там е ема...
Ние вече нямаме мостове,но на юг се намират.Вземете някоя нощ да се лишите от сън и фърлете две дънни,след границата със светлината,било от мостовото осветление или от пуснато от вас лустро.А в светлото -клатете за ем.
Е ,какво няма да се получи ли?!
Само закрепете яко пръчките!
Тези риби нападат сафриди по 50-70/и нагоре / гр. без проблем...и се взимат на тях !!!
Освен това, в зоната м/у светлината и мрака работят и воблерите,ако и да става въпрос за тази част на денонощието!
Лефер има в Черно море - няма рибари,които да се лишават от салатката и ракийката,там е работата .
пп
За монтажите и ема ,нещата също стоят различно.
При чернокопа стилът е състезателен - закачаш филето ,хвърляш,вземаш ,пак закачаш,пак хвърляш...минава и заминава...
При лефера си заслужава да си поиграе човек с разни монтажи,да експериментира,да не бърза !!!
Там има Бу у у м ..... и хоп спомен за цял живот !
Нашият лефер не е 300 гр.,ние само така сме започнали да му казваме покрай рибните пазари,дето го продават по 30 лв.килото.Нашият/въдичарския/ лефер е 0.800 - 1.5кг. и нагоре... Проблемът е ,че се бърка ,като риба,като метод за хващане и като място за хващане с чернокопа .За пореден път казвам -няма нищо общо м/у двете риби !
Това ,че тази година нямаше чернокоп ,съвсем не означава ,че нямаше лефер -да по-рехаво ,но...
Прав е колегата ,като казва ,че лефера не ходи на светло.Да ама там ходят дребните рибки ,за да се пазят от него. Тая риба работи вечер на 20-50 м. от брега именно защото там е ема...
Ние вече нямаме мостове,но на юг се намират.Вземете някоя нощ да се лишите от сън и фърлете две дънни,след границата със светлината,било от мостовото осветление или от пуснато от вас лустро.А в светлото -клатете за ем.
Е ,какво няма да се получи ли?!
Само закрепете яко пръчките!
Тези риби нападат сафриди по 50-70/и нагоре / гр. без проблем...и се взимат на тях !!!
Освен това, в зоната м/у светлината и мрака работят и воблерите,ако и да става въпрос за тази част на денонощието!
Лефер има в Черно море - няма рибари,които да се лишават от салатката и ракийката,там е работата .
пп
За монтажите и ема ,нещата също стоят различно.
При чернокопа стилът е състезателен - закачаш филето ,хвърляш,вземаш ,пак закачаш,пак хвърляш...минава и заминава...
При лефера си заслужава да си поиграе човек с разни монтажи,да експериментира,да не бърза !!!
Там има Бу у у м ..... и хоп спомен за цял живот !

Днешното универс моделче.
И за плитко и за дълбоко.
Аз така показвам.
Хората обичат с картинки.
Тия са за резонните риби сафрид.
Лефер,се лови и на Юг,при лошо време
От брега ,но много рядко и то през
Денят, на воблери но не знам точното
Местоположение, водолазите са в час.
Най често го ловят с мрежи,
Моя приятел с колега направи удър
За 2 часа по 5 Бона на човек.
И за плитко и за дълбоко.
Аз така показвам.
Хората обичат с картинки.
Тия са за резонните риби сафрид.
Лефер,се лови и на Юг,при лошо време
От брега ,но много рядко и то през
Денят, на воблери но не знам точното
Местоположение, водолазите са в час.
Най често го ловят с мрежи,
Моя приятел с колега направи удър
За 2 часа по 5 Бона на човек.

Риболовци.
Последните два реда... НЕ ,трябваше да ги пишеш...!!! ... 

То това беше отдавна,
Седи си моят приятел в
Кръчмата на Приморско,и
Един възрастен рибар му казал,
Днес е буря заложил съм на
Едно место тайно, мрежи за лефер,
Ако има делиме, само ми помогни
В тази буря да провериме,
И ги изловили Леферите.
Сега трудно,но може и да има знае ли
Човек.
Седи си моят приятел в