Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

Закрепване на сонар и сонда към Уфимка
Модератори: emo vasilev, Кърцата
Закрепване на сонар и сонда към Уфимка
Ето ви обещаният материал за захващане на сондата и сонара към лодката (по поръчка на Маро Поло). Чудех се дали да не пусна темата в направи си сам, но прецених че тук ще е по-добре, защото тук разисквахме този въпрос. Започна се първо от фрезоване на междинно звено:

Готовият детайл преди монтажа:

Сондата, монтирана на държача в/у борда на лодката:

Ето и монитора захванат за седалката посредством скоба:

Скобата и монитора отдолу:

За това повдигане нагоре ставаше на въпрос в другата тема - с цел да се предпази сондата от съприкосновение с дъното при излизане на брега:

Това са необходимите елементи за монтажа:

В общи линии това е всичко. Резултат от 3-4 часа работа не без помощта на СО апарат, шлайфовалка, мерак и 2 боци бира
. Надявам се да ви хареса идеята. Очаквам коментари и критики, ако има такива!
П.П. Железата на снимките са в "суров" вид. Сега вече са боядисани и съхнат, ама няма да мога да ги пробвам утре, че ще имам друга работа!
Готовият детайл преди монтажа:
Сондата, монтирана на държача в/у борда на лодката:
Ето и монитора захванат за седалката посредством скоба:
Скобата и монитора отдолу:
За това повдигане нагоре ставаше на въпрос в другата тема - с цел да се предпази сондата от съприкосновение с дъното при излизане на брега:
Това са необходимите елементи за монтажа:
В общи линии това е всичко. Резултат от 3-4 часа работа не без помощта на СО апарат, шлайфовалка, мерак и 2 боци бира

П.П. Железата на снимките са в "суров" вид. Сега вече са боядисани и съхнат, ама няма да мога да ги пробвам утре, че ще имам друга работа!
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

- MITKO70
- кандидат преподавател
Re: Закрепване на сонар и сонда към Уфимка
Много добра изработка ,тази фреза твоя ли е или във фирма го прави?В инструкцията на F-120/моя модел/пише"не монтирайте зад стърчащи детайли или такива,които при движение на лодката може да предизвикат въздушни мехури или да завихрят водата.Стремете се да разположите сондата възможно най-близо до осовата линия на лодката,във възможно най-тихата и незавихрена вода,за най-добър резултат на сонара."Дали няма да те лъже там на борда ,по принцип монтажа е отзад около транеца /ако има такъв/,ще интересно ,пробвай го.
Всичко може,но не всеки го можe.

И аз си помислих същото, че ще трябва да се подсигуря да не "цопва" обратно, щото може и да не е във водата и тогаваMarco Polo написа: Една идейка - някакво ластиче с кукичка накрая - като вдигнеш държача,
прикрепяй го, примерно към седалката, за да не те изненада
с ненадейно кльопване обратно при заклащане.

Фрезата е DECKEL. Не е моя а в инструменталния цех, в който работя. Тази инструкция я имам и аз, но за какво завихряне може да се говори, когато няма двигател, а само една "магарешка" сила и 2 гребла. И тъй като стойката ще бъде до седалката, на която съм седнал - борда ще бъде 1/3 под вода т.е. сондата ще бъде на 7-10 см под водата. А това за осовата линия не е толкова от значение според мен!MITKO70 написа:Много добра изработка ,тази фреза твоя ли е или във фирма го прави?В инструкцията на F-120/моя модел/пише"не монтирайте зад стърчащи детайли или такива,които при движение на лодката може да предизвикат въздушни мехури или да завихрят водата.Стремете се да разположите сондата възможно най-близо до осовата линия на лодката,във възможно най-тихата и незавихрена вода,за най-добър резултат на сонара."Дали няма да те лъже там на борда ,по принцип монтажа е отзад около транеца /ако има такъв/,ще интересно ,пробвай го.
"

- MITKO70
- кандидат преподавател
И аз много се замислих като го четох това за монтажа ,но май не е толкова точно,та да има проблем.Монтирал съм мойта стойка на стъклопластовата както пише/по шаблона и мисля точно /и нямам проблем,работи добре.
п.с.А машината си личи че е немса,Декел си класика.
п.с.А машината си личи че е немса,Декел си класика.
Всичко може,но не всеки го можe.

Перфектно
След като загубиш първата перчата гайка във водата те съветвам , да я вържеш със стар метален повод и вирбел , така направих аз преди години

След като загубиш първата перчата гайка във водата те съветвам , да я вържеш със стар метален повод и вирбел , така направих аз преди години

На платено не одим !
- bozhidar_kostov
- ще става разбирач
Ех,големи риби ще се ловят с този сонар!!!!Само че къде ще ги търсим???
КОГАТО НЯМА РИБА И РАКЪТ Е РИБА!!!!
Няма опасност - имам 2 резервни (засега), така че няма проблем. А това за металния повод го четох някъде в друга тема, писано май от тебеsampo написа:Перфектно![]()
След като загубиш първата перчата гайка във водата те съветвам , да я вържеш със стар метален повод и вирбел , така направих аз преди години![]()

Във водатааааа...., А не нощем в "Клеопатрата"bozhidar_kostov написа:Ех,големи риби ще се ловят с този сонар!!!!Само че къде ще ги търсим???

"

- stiv1961
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Перфектно!!Аз днес се сдобих със същия сонар от Пловдивското изложение,а лодката от наш съфорумник.Та въпроса ми е дали ще стане за АЙГУЛ 21 АП?
- stiv1961
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Очаквах ти да се включиш.Просто получих лодката тази вечер по тъмно и утре ще правя подготовка за сонара,а в неделя живот и здраве ще ги тествам на Жребчево.Ако има нещо ще търся помощ-нали за това сме колеги?