Уловиха 100-килограмов сом само с въдица и червей

Модератор: sapuna

Заключено
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Re: Уловиха 100-килограмов сом само с въдица и червей

Мнение от Emo-83 »

Колега,би ли ми казал една причина поради която не ловиш с влакно 0.50мм.Сома ли го усеща или макарата не ти събират достатъчно.Другото е,че не може да се гони далечно замятане.Мисля,че това не са чак такива проблеми за да си на границата на късането при едър улов.Ти добре се намеси в темата и съм сигурен,че си хващал сомовете.По тоя повод да те попитам можеш ли да ни разкажеш как си уловил едрите сомове. :?: Питам те защото тези хора нищо не разказаха.Имат амнезия лекичка.За теб съм сигурен,че можеш да разкажеш.Това са изживявания,които не се забравят.А искам да те попитам и друго.Сега в Испания нали е по-топличко от колкото в България.В момента ловите ли ги сомовете :!: .Защото тук до вчера беше зима,но те се разкълваха изведнаж.Тук нямам предвид Теца-там е топло.И друго ще кажа за последно.Никой не успорва,че има сом.Просто не се разбра как е хванат заедно с още един шаран.Начина на улавяне с фидер и 0.30мм на него буди съмнение.Аз обикнновенно на фидера слагам доста по-тънко влакно.Те пък са решили че са за 100кг сом и са сложили 0.30мм да не им скъса.Иначе съм съгласен с поста ти с изключение,че пропускаш факта измама.В случая не е една.Ще завърша пак с килограмите на сома.
Иначе на кантара са били 10 човека-това помнят момчетата-това и разказаха.
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

Teleto написа:пропускаш факта измама.В случая не е една.Иначе на кантара са били 10 човека
Много свидетели на изваждането и меренето , а снимки нъц :roll: :roll: , лентата на апаратите се е осветила :?: :roll: .
На платено не одим !
Иво Ломски
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Иво Ломски »

Еххх, Испания ........ Испания .........
Тия риби там че ще почнат да ловят рибарите, а не обратното :axe:
На мястото на човек можеш да седнеш, но не и на късмета!!!
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Преди 2 дена даваха по Анимал Планет за риболов на сом в Испания.Беше готино много.Освен,че се видя как сомовете са подпрели брадички на клоните по дърветата(бяха много,като чепки грозденце).Даваха и начина им на улов.На плувка,от лодката.Само една лодка бухаше и му се смееха нещо.Излезнаха няколко лодки и си хванаха по 2-3 сома.Даже имаше и жени,които се хвалеха че са по-добри от мъжете си.Снимки,сомове,плувки,а бе много яко.Както тука си ловиме червеноперките.Чудя се много сом ли има или хората са доста по-добри риболовци от нас.Със сигурност знам,че при толкова кълванета няма начин да нямат и по-голям опит.Аз лично ще проверя тази година дали тук ще ми клъвне на протеиново топче(може да почакам и няколко години).Ако не ми клъвне,значи съм абен на Гински бруз.
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

В Испания има сомове щото си ги пускат после.Пък това да изкараш сом на 0,30 ми се струва доста невероятно, аз съм имал късане на влакно но от възел -1мм. както и чупене на кука, та това с 0,30 е меко казано изключителен шанс.С 0,30 ловя риби на спининг и го смятам за ненадеждно.
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

Ако това е вярно тея хора требва да ги снимат и да им сложат снимките в музея, да им дават доживотна пенсия като герои :D .
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Принципно има шанс да се извади на такова влакно едър сом.Но тука много къс разказ бате.И много различно инфо от там и много съмнения.А и те вече го изядоха.В което няма лошо де.Ама кога ще сме като в Испания питай ме. :!: :?:
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Teleto написа:Преди 2 дена даваха по Анимал Планет за риболов на сом в Испания.Беше готино много.Освен,че се видя как сомовете са подпрели брадички на клоните по дърветата(бяха много,като чепки грозденце).Даваха и начина им на улов.На плувка,от лодката.Само една лодка бухаше и му се смееха нещо.Излезнаха няколко лодки и си хванаха по 2-3 сома.Даже имаше и жени,които се хвалеха че са по-добри от мъжете си.Снимки,сомове,плувки,а бе много яко.Както тука си ловиме червеноперките.Чудя се много сом ли има или хората са доста по-добри риболовци от нас.Със сигурност знам,че при толкова кълванета няма начин да нямат и по-голям опит.Аз лично ще проверя тази година дали тук ще ми клъвне на протеиново топче(може да почакам и няколко години).Ако не ми клъвне,значи съм абен на Гински бруз.
:roll: Гледах филма.... останах поразен за каква риболовна култура става на въпрос :roll: говоря за начина на мислене, хората практикуват семейно сомски излети и имат школи за начинаещи! Нямаше обесени животни и селски показности :oops: Този, който беше бащата на водещия имаше колекция от над 40 снимки на сомове личен улов, но превода прехвърляше през 5-6 думи, и за съжаление много от нещата в разказа не можеха да се разберът :roll: абе определено хората могат да правят и риболов и телевизия :roll:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Теле,на нашите протейнови топчета дето ловят шарани със тях,ще хванеш таратанци :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Онези в Испония ги правят специално за Сом,от разни пърчотий в които има кръв от животни и разни други сомски деликатеси.Така че,първо си поръчай такива и тогава го гони :lol: :lol: :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

Teleto написа:Преди 2 дена даваха по Анимал Планет за риболов на сом в Испания.Беше готино много.Освен,че се видя как сомовете са подпрели брадички на клоните по дърветата(бяха много,като чепки грозденце).Даваха и начина им на улов.На плувка,от лодката.Само една лодка бухаше и му се смееха нещо.Излезнаха няколко лодки и си хванаха по 2-3 сома.Даже имаше и жени,които се хвалеха че са по-добри от мъжете си.Снимки,сомове,плувки,а бе много яко.Както тука си ловиме червеноперките.Чудя се много сом ли има или хората са доста по-добри риболовци от нас.Със сигурност знам,че при толкова кълванета няма начин да нямат и по-голям опит.Аз лично ще проверя тази година дали тук ще ми клъвне на протеиново топче(може да почакам и няколко години).Ако не ми клъвне,значи съм абен на Гински бруз.
Здрасти Емо. Забрави да кажеш че сомовете във филмчето,бяха номерирани.1-10kl,2-20kg,3-30kg-i т.. нататък. :D А и щом не си споменал, какво казва Испанеца за страфта,значи не си много добре с испанския,ама аз ще ти преведа,щото осем години живея тука де.Та човека каза:Освен че предлагаме,много добри екземпляри на сомове,предлагаме и специална стръв,протеинови топчета,с които храним добичетата всеки ден.Така че скъпи туристи не се притеснявайте за нищо.От вас е нужно единствено да носите пълните си портфейли. :D Е те това е реклама ЕМО.И евала на Кроки,щото колегата наистина знае за какво става въпрос(протеинови топчета). Та да оставим рекламните филмчета настрана.И за да не спамим повече по темата,май ще е най добре да пусна нова тема.Ама първо трябва да питам,може ли или не,щото форума е за,риболов в България. :prayer: :prayer: :prayer:
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

lovo написа:
Здрасти Емо. Забрави да кажеш че сомовете във филмчето,бяха номерирани.1-10kl,2-20kg,3-30kg-i т.. нататък. :D А и щом не си споменал, какво казва Испанеца за страфта,значи не си много добре с испанския,ама аз ще ти преведа,щото осем години живея тука де.Та човека каза:Освен че предлагаме,много добри екземпляри на сомове,предлагаме и специална стръв,протеинови топчета,с които храним добичетата всеки ден.Така че скъпи туристи не се притеснявайте за нищо.От вас е нужно единствено да носите пълните си портфейли. :D Е те това е реклама ЕМО.И евала на Кроки,щото колегата наистина знае за какво става въпрос(протеинови топчета). Та да оставим рекламните филмчета настрана.И за да не спамим повече по темата,май ще е най добре да пусна нова тема.Ама първо трябва да питам,може ли или не,щото форума е за,риболов в България. :prayer: :prayer: :prayer:

Естествено, че може да пуснеш нова тема, стига да е за риболов на сом :lol: :lol: :lol:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Йово,ти къде си в Испания ??? Имам поне десетина приятелчета които живеят там от доста време и постоянно ме канят да дойда за сом,но време нямам.От тях знам че сомските протеинови топчета неса като тези за Шарана.Имали в тях други смески и животитска кръвна плазма,разни миризми или нещо от този род.Гледах ги и на филм,че са много тъмни и по едри тези топчета.Сигурно ще се идва натам за сом някой ден,но да видя кога ще имам възможност.Успех и да качиш снимки да ги видим испанските ти постижения!!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

Малко коментар за р.Ебро , според това което чух от предаването по Animal planet tv ! Водещият , като реши за момент да се топне във водата рече , че не е много здравословно , защото имало химзавод още от преди.... след това обясни най-подробно , че от Азия била интродуцирана мида-зебра /има я и у нас / , която пречиствала реката и там се завъдили водни растения , които първата година увеличили кислорода във водата , но зимата като опадали на дъното започнал обратния процес на гниене и липса на кислород в реката . И така понеже шарана и сома не са претенциозни , както останалите видове риби към химичния състав и pH се завъдили и развили до максимални размери и бройки . Мидата -зебра всъщност се оказала зло от екологична гледна точка ,защото довела до измирането на останалите видове риби ! Питам се обаче следното : тия яки шарани и сомове с какво ли преживяват в река Ебро ? Явно са канибали , вегетарианци или поне си падат по мидичките ! И си правя една аналогия с нашия язовир Огоста /Монтана/ където Бог дал миди от тоя тип и сомове , ама не стават големи , като испанските .
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

Krokibg написа:Йово,ти къде си в Испания ??? Имам поне десетина приятелчета които живеят там от доста време и постоянно ме канят да дойда за сом,но време нямам.От тях знам че сомските протеинови топчета неса като тези за Шарана.Имали в тях други смески и животитска кръвна плазма,разни миризми или нещо от този род.Гледах ги и на филм,че са много тъмни и по едри тези топчета.Сигурно ще се идва натам за сом някой ден,но да видя кога ще имам възможност.Успех и да качиш снимки да ги видим испанските ти постижения!!!

Krokibg ,ще ти споделя нещо ... с мой приятел (Пламен КЪнчев ) питай Ончо ако не вярваш (арменеца ) бяхме взели кравна плазма и още куп екстратти от разни животинки да правим протейнови топчета за шаран .... и като отидохме за шаран ..........познай (взеха да калват само сомчета ) на тези наши домашно пройзведени пр. топчета ...рецептата я пазя ако се интересуваш с удоволствие бих ти я написал ....не само на теб и на всеки желаещ... в експериментите си да хванем Шарко сме се срещали на какви ли не ПРЕПЯТСВИЯ ...........

ВСИЧКИТЕ ВИ ОБИЧАМ !!!!!

:smt055 :smt055 :smt055 :smt055 :smt055 :smt055 :smt055 :smt055 :smt055 :smt055 :smt058 :smt058 :smt058 :smt058 :smt058 :smt058 :smt102 :smt102 :smt102 :smt102 :smt102
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

ribarq написа: ВСИЧКИТЕ ВИ ОБИЧАМ !!!!!

:smt055 :smt055 :smt055 :smt055 :smt055 :smt055 :smt055 :smt055 :smt055 :smt055 :smt058 :smt058 :smt058 :smt058 :smt058 :smt058 :smt102 :smt102 :smt102 :smt102 :smt102

Ех каква любов цари тук :lol:

Интересно ще, е наистина да напишеш рецептата, също и да разкажеш какви лепила използвахте в нея и точните ви монтажи с които сте имали успехи.
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Заключено

Обратно към “Риболов на хищници”