Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com
Форум
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
Бат Киро ,сигурен съм ,че много добре помниш....оная боя с която се боядисваха ,веслата и ,,Огледалото ,, !!! Веслата в ярко зелено и ярко оранжево ,демек на къде отиваш...?!?! ... Тази боя не беше ,,вредна,, ,но вече трудно се намира !!! Когато бачках в ,,Кораборем... -Имаше.. !!! и аз си ,,купувах,, по20-40 грама !!!Стигаха ми за антени (на плувки) ,за 10 години!!!! Кой сега си прави плувки ?!?! Малко са ! Но има и ,,Майстори,, !!! Тя е ,,НЕВЕРОЯТНО ,,трайна ,но и трудно се съхранява -,,спича,, !!!НО ... , дори в мъгла се ВИЖДА !!!

Нитроцелулозни лакове има във всяка железария. Много лакове са на тази база.
- tiho_roev
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Лакпром имат една боя за пътна маркировка оранжева и жълта флуресцентна
,в кутии по 400г и стръва 7лв.
Както казах по горе също имат и лак НЕ на водна основа а е двукомпонетен готов за употреба уретанов лак .
В шишенцето с фосфора се сипва малко от лака и се получава бързо съхнеща фосфорна боя .Кутията е 700г и струва 9лв.По същия начин се процедира и с праховата боя от алиекспрес .
Както казах по горе също имат и лак НЕ на водна основа а е двукомпонетен готов за употреба уретанов лак .
В шишенцето с фосфора се сипва малко от лака и се получава бързо съхнеща фосфорна боя .Кутията е 700г и струва 9лв.По същия начин се процедира и с праховата боя от алиекспрес .
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Твоя вариант ми изглежда най-лесният.Благодаря и на другите за отговорите.Самоне ми стана ясно нещо, първо лакираш с друг лак и после с този или направо с този.st_beer написа:Избираш си цвят (аз си взех зелен ) и го поръчваш от алито. Идва за 25-30 дни . Насипен прах в торбичка. Слагаш малко в един топ лак за нокти бъркаш и имаш светеща боя за главички. Имай предвид ,че боята пада на дъното на лака и трябва да се разклаща добре да се разбие в лака преди ползване. Нанасям го с клечка за зъби на връхчето малка капчица. Има такава боя и тук в България ама за същия грамаж я намерих на цена 22 лева.rashkoto1 написа: Искам и аз сега,
светеща боя
https://www.aliexpress.com/item/Green-C ... autifyAB=0
Ето това в торбичката е праха,а в шишенцето е готовия светещ лак вече.
Така светят в тъмното като преди това ги осветиш с някаква лампа ,която да играе ролята на слънцето сред природата.
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
- st_beer
- ще става разбирач

Направо с този си ги правя главичките. Това е безцветен топ лак за нокти и в него добавям малко боята на прах от торбичката. После се разклаща докато стане еднородно като боя. От четката с една клечка за зъби си вземам малка капчица о я нанасям на вързаното да стане главичка.rashkoto1 написа: Твоя вариант ми изглежда най-лесният.Благодаря и на другите за отговорите.Само не ми стана ясно нещо, първо лакираш с друг лак и после с този или направо с този.
Ето тук се утаила боята на прах долу на дъното,но може и да се сложи по малко в лака. Аз като за пръв път съм се увлякъл ,но пък после мога да си долея от същия лак към боята ако има още на дъното.
Hobie Mirage Outback
Малко оловни сачми или парчета олово с причудлива форма и разбиването става много по-лесно 
Направо с този си ги правя главичките. Това е безцветен топ лак за нокти и в него добавям малко боята на прах от торбичката. После се разклаща докато стане еднородно като боя. От четката с една клечка за зъби си вземам малка капчица о я нанасям на вързаното да стане главичка.st_beer написа:rashkoto1 написа: Твоя вариант ми изглежда най-лесният.Благодаря и на другите за отговорите.Само не ми стана ясно нещо, първо лакираш с друг лак и после с този или направо с този.
Ето тук се утаила боята на прах долу на дъното,но може и да се сложи по малко в лака. Аз като за пръв път съм се увлякъл ,но пък после мога да си долея от същия лак към боята ако има още на дъното.
Ясно, а кога е подходящ момента да се ползват или по всяко време...
- st_beer
- ще става разбирач

На този въпрос аз не мога да отговоря. За пръв път ще ползвам такъв модел чепарета. Досега винаги съм си купувал готови и от миналата година започнах да си правя сам. Колегите от морето могат да споделят повече инфо за тези светулки как и кога работят най-добре. Аз съм си вързал само 4 броя за тест да пробвам как ще са и ако са успешни и работещи ще си правя направо в движение както се казва.rashkoto1 написа: Ясно, а кога е подходящ момента да се ползват или по всяко време...
Hobie Mirage Outback
Аз съм забелязал,че винаги чепаретата ми с фосфор работят по-добре, така че други не правя. И в слънчево време в бистра вода- пак си работят по-добре от други. Явно, колкото и бистра д ани се вижда водата като мине 10-15 метра всичко седи по друг начин.
Тъкмо си мисли човек, че горе-долу нищо не му трябва и оп....gergi_81 написа:Аз съм забелязал,че винаги чепаретата ми с фосфор ....
и аз с мъжете да съм .
Значи скоро сам ще видиш ефектаrashkoto1 написа: Тъкмо си мисли човек, че горе-долу нищо не му трябва и оп....айде в утопията.Поръчах един прах
и аз с мъжете да съм .
Значи скоро сам ще видиш ефекта
[/quote]
Нямам търпение
.....на чернокопските пак ли с това правите главите(предполагам Да)
Поръчах червен прах,дали има значение?!:)
Нямам търпение
Поръчах червен прах,дали има значение?!:)
Фосфора е опасен материял отровен.
Може да ползваш от готовите топчета
Които се нанизват на влакното преди
Куката.
Аз като правя фосфорни,като изсъхне
Минавам втора ръка лак,безцветен
Или брокатен.
Иначе фосфора се чупи и остава в Сафрида,
И после може да го хапнеш и да се отровиш.
Куката.
Или брокатен.
Риболовци.
- tiho_roev
- разбира нещата

- Обратна връзка:
lusienn написа:Фосфора е опасен материял отровен.
Куката.
Или брокатен.
Вечер се проверявам пред огледалото колко светя и да ли мога да понеса още
пп. Шегата на страна . По опасно е боравенето с фосфора по–точно бъркането на боята .
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
В София жега,на морето чевали,
Тоя уикенд мисля да проверя
По южното Черноморие,уж за поп
Ама ще му разклатя и чепаренце за
Проба.
Само да има мераклия да ме вози.
Тоя уикенд мисля да проверя
По южното Черноморие,уж за поп
Ама ще му разклатя и чепаренце за
Проба.
Само да има мераклия да ме вози.