Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

закупуване на надуваема лодка и гаранционно обслужване
Модератори: emo vasilev, Кърцата
закупуване на надуваема лодка и гаранционно обслужване
здравейте, избрал съм си тази лодка- OMEGA 210 LST PS Pro https://www.fishing-market.com/shop/ome ... 0-lst-(ps) . Не ми е необходимо по-голяма. Ще вози само мен- 110кг, монтажа и кофичка захранка. Интересувам се за тези пари какво получава човек. Явно получавам лодка от онлайн магазин и това е главното. Пише 5 години гаранция и това ме интересува. Купувал съм всякакви машини и не съм имал проблеми. Последно един флекс ми изгоря, отидох, бракуваха ми го, за което почерпих, и си взех нова машинка. Как действа системата с гаранцията при лодките, ако например тръгна да я надувам, а излезе че пуска някъде. Бих се обадил в магазина и ще го направя, защото изобщо не ме е срам да питам, но преди това исках да получа малко информация от по-запознати хора преди да започна да ръся глупости по телефона.
- rikitikitavi
- разбира нещата
Re: закупуване на надуваема лодка и гаранционно обслужване
Имаш пет години гаранция за материала. Ако я напомпиш яко,оставиш да я пече обилно слънцето на брега и пръсне шевовете не е гаранционна. Ако натъпчиш пясък във вентила и го надереш пак не е гаранционна.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Само,да доуточним...! 5 години е гаранцията ,за ,,Зодиаците,,
,а примерно за моята- ,,Тохамаран,, 380 АЛД-е 2 г. !!!
Но, не мисля,че някой,някога и някъде е използвал ,,опция гаранция,,за лодка !!!
В България,такава НЕ признават !!!
и 

Колегата си е харесал -,,шаранджийка,, ,няма лошо,да си я пази от,, РАЗРЕЗИ.. и пряко Слънце и Наслука !!!

lozzy.68 написа:Но, не мисля,че някой,някога и някъде е използвал ,,опция гаранция,,за лодка !!!В България,такава НЕ признават !!!
![]()
и
Просто и ясно написано, това ме интересуваше. Гаранцията е хубаво нещо, но в случаите когато има кой да я уважи, а в останалите е просто листче. Ако няма кой да затапи колегата с гръмкото изказване, ще приема неговата дума като истина и няма да платя 120 лева повече за въпросното листче и ще си взема само лодката.
В линка не виждам цвета на лодката. Надявам се, че си избрал светло сивата (почти бяла), защото шаранджийката често стои на сухото и на слънце, та може би ще и трябва навес.
-
- ще става разбирач
Имаш си 14 дни да я върнеш ако не ти хареса лодката. Имаш си и гаранция 5 години. Не виждам защо в БГ подлагаме всичко на съмнение?
Ако я спукаш поради твоя вина естествено едва ли ще ти я уважат. Тя си покрива производствени дефекти и такива възникнали при нормална употреба примерно разлепване на крепежа за греблата или седалката, повреда на клапан и т.н.
За шаранджийска бих взел зелена или кахи за да е камуфлажен цвета, но това си е лично мнение.
Ако я спукаш поради твоя вина естествено едва ли ще ти я уважат. Тя си покрива производствени дефекти и такива възникнали при нормална употреба примерно разлепване на крепежа за греблата или седалката, повреда на клапан и т.н.
За шаранджийска бих взел зелена или кахи за да е камуфлажен цвета, но това си е лично мнение.
Никъде досега,НЯМА, спукана лодка от продавач или производител ,съответно ...
Гаранцията, Свършва в мига на покупката ,поне така е в БГ !!! Причини ХИЛЯДИ- естесвено -неправилно и невнимателно ползване ,за сметка на купувача...
!!! Успех в избора,просто внимавай,инак бат Киро,от Кичево,си знае работата...

Може да е била с лек дефект,още при транспорт,съхранение и други, независищи от купувача фактори !На пример ...купувам я днес ,НО поради метереологични прищявки,не мога да влезна във водоем до 14 дни ?!?! Тогава.какво се случва...?!?! Иди доказвай ,недоказуемото...
Не ме разбирай погрешно,не искам да те отказвам,просто съвет,затова е и форума !!!НЕ, да я купиш и да си помислиш...прекарах се,набутах се или това,НЕ ми върши работа !!! Успех и Наслука !!!

Колега вземи си малко по-голяма. Минимум 2,40-2,50м. 2,10м е много малка лодка. Колко си висок?
За цвят сива или бяла. Зеления държи повече на мръсотия, но го напича повече слънцето.
Другото много важно нещо за мен е дали лодката е прясна или произведена преди 2-3 години и стояла по складовете. Материала и лепилото стареят. Аз взех Омега от вносителя и беше произведена 1 месец преди да я купя. Това го пише на сертификата. Точно ги беше внесъл. Знам, че продава доста лодки и вероятността да е прясна е много голяма. Там откъдето можеш да я вземеш по-евтино и без гаранция, виж поне кога е произведена. За мен това е много по-важно от гаранцията.
Истината е, че много лесно една лодка може да гръмне, да се протрие или нарани материала още на първия риболов по вина на ползвателя, а не на производителя или вносителя. Така, че за мен гаранцията е фиктивен документ и нямам никакви очаквания от нея. Дали ще е 2 или 5 години все едно.
Мисля обаче, че ако я надуеш вкъщи след покупката и покаже дефект биха ти уважили рекламацията. Но ако ти гръмне на водоема, не.
За цвят сива или бяла. Зеления държи повече на мръсотия, но го напича повече слънцето.
Другото много важно нещо за мен е дали лодката е прясна или произведена преди 2-3 години и стояла по складовете. Материала и лепилото стареят. Аз взех Омега от вносителя и беше произведена 1 месец преди да я купя. Това го пише на сертификата. Точно ги беше внесъл. Знам, че продава доста лодки и вероятността да е прясна е много голяма. Там откъдето можеш да я вземеш по-евтино и без гаранция, виж поне кога е произведена. За мен това е много по-важно от гаранцията.
Истината е, че много лесно една лодка може да гръмне, да се протрие или нарани материала още на първия риболов по вина на ползвателя, а не на производителя или вносителя. Така, че за мен гаранцията е фиктивен документ и нямам никакви очаквания от нея. Дали ще е 2 или 5 години все едно.
Мисля обаче, че ако я надуеш вкъщи след покупката и покаже дефект биха ти уважили рекламацията. Но ако ти гръмне на водоема, не.
- Saltwater™
- новобранец
Тази примерно може да ви свърши работа ако сте двама в нея или по-голям размер. Ако я ползвате сам може и най-малката, зависи как ви е удобно. Лично имам две, една 190 и 320 като голямата ползвам за тролинг. Относно подмяна на лодка са ми правили още при покупката, новата имаше дефект при транспорт и ми я подмениха. Когато сте на водоема добре е да я спускате малко и покривате, в къщи добре е да е надута и да ня я държите на студено и сгъната винаги в едно положение.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Послушай колегата за по голямата лодка,не че нещо ,ама 2,10 е като пояс или автомобилна гума,трудна за управление
32 см балон е много малко,по добре 34 на 250м лодката
светла е по добре
Сега за гаранцията,точно от там си купих лодка,лоялни са и всичко е точно.
Не можах да я пратя лодката за ремонт,понеже беше зима и студено и дойдоха да си я вземат
за подмяна на дефектни стоки ,няма проблем,след напомпване има си и упътване за това -климатизиране и др,ако има нещо което не ти харесва снимаш и пишеш,
гарантирам за гаранцията
32 см балон е много малко,по добре 34 на 250м лодката
светла е по добре
Сега за гаранцията,точно от там си купих лодка,лоялни са и всичко е точно.
Не можах да я пратя лодката за ремонт,понеже беше зима и студено и дойдоха да си я вземат
за подмяна на дефектни стоки ,няма проблем,след напомпване има си и упътване за това -климатизиране и др,ако има нещо което не ти харесва снимаш и пишеш,
гарантирам за гаранцията
Аз там съм пораснал...
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Аз съм ползвалlozzy.68 написа:Само,да доуточним...! 5 години е гаранцията ,за ,,Зодиаците,,,а примерно за моята- ,,Тохамаран,, 380 АЛД-е 2 г. !!!
Но, не мисля,че някой,някога и някъде е използвал ,,опция гаранция,,за лодка !!!
![]()
и
Аз там съм пораснал...
Относно размера на лодката. Аз съм 175см и 90 кг. Качвал съм се в 2,50 м и 2,60 лодки без транец и не мога да кажа, че има много място вътре, но стават за шаранджийски риболов за сам човек. 2,10 м мога само да си го представя каква теснотия ще бъде. Забелязал съм, че масово се ползват лодки от 2,4 до 2,6м. Аз ако не ми трябваше лодката за двама човека, а само за един, бих си взел 2,6-2,7м с транец. При по-големия балон освен стабилност на лодката, седалката стои по-високо, което улеснява гребането. За мен плъзгащите седалки са по-добрия вариант.
Или си супер ,,късметлия-връзкар,, или на е*аваш ...всички !!!bobo_33333 написа:Аз съм ползвалlozzy.68 написа:Само,да доуточним...! 5 години е гаранцията ,за ,,Зодиаците,,,а примерно за моята- ,,Тохамаран,, 380 АЛД-е 2 г. !!!
![]()
и