Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Re: Качествени чепарета

Мнение от Pe6o_Tikvata »

То и аз не ги вадя от пакетчето , просто го отлепям отдолу и издърпвам по една нишка.Но някои са много стегнати защото прилагам сила да ги изтегля и се разтягат като дъвка а други от средата на долу става кат тирбушон и изхвърлям повече отколкото ползвам.Утре като се върна от работа ще пробвам леко да отпусна свинската опашка.А иначе и пресуканите ги вадя по същия начин но с тях съм нямал проблеми пък и като понамалеят излизат по лесно :D
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

Ако има някое затегнато го остави и хвани друго. По принцип лесно излизат. И когато отвориш пакетчено изрежи лепенката, Залепне ли там става мазало. Аз го отварям направо с ножицата :)
msss77
новобранец
новобранец

Мнение от msss77 »

Малко извън темата. Извинявам се ако го обръщам на пазар но търся да закупя пера от бърне. Пера от юрдек си имам достатъчно(за 1-2 възглавници).
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

rashkoto1 написа:Някой беше писал по-назад, но не го намирам...
От какво се получава ''ходенето'' на бидема по ''майката'' при чепарето?
Ползвам ''изпукващият'' възел за прикрепяне, но на 2 чепарета ми се случи да ми се ''разхождат'' куките.
Експериментирах с по-евтин флорокарбон(дали е от това) или, че ги направих с еднаква дебелина бидеми и майка.!?
Изображение

Ограденото с червено възелче на примката трябва да бъде максимално силно затегнато преди да се промушва впоследствие бидема иначе бидема ще "ходи" по "майката". :idea: Т.е. примката трябва да е със добре затегнат възел, а не с разхлабен такъв подобно на графиката където целта е друга, а именно да се види начина на връзване на бидем към основното влакно("майка").

От казаното по-горе става ясно, че проблемът може да се получи с всякакви влакна, но по-често се случва с по твърдите влакна или когато е по-големичка разликата в дебелините на бидема и майката. :!:

Наслука на всички! :)
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Преди време тук споменах, че съм се "парил" от прехваленият кринкъл. Обаче понеже хвалбите не престават преди около седмица го тествах по-внимателно. Резултатът беше: през деня, ако е слънчево рибата упорито избягваше бидемите с кринкъл, но след залез слънце предпочиташе по-често именно тях. С две думи - използвайте ламетата разумно!!! Положението със УВ боите не е много по-различно!

Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

1000n написа:Преди време тук споменах, че съм се "парил" от прехваленият кринкъл. Обаче понеже хвалбите не престават преди около седмица го тествах по-внимателно. Резултатът беше: през деня, ако е слънчево рибата упорито избягваше бидемите с кринкъл, но след залез слънце предпочиташе по-често именно тях. С две думи - използвайте ламетата разумно!!! Положението със УВ боите не е много по-различно!

Вендага ще се заформи спор. :) Ето ти снимка на чепаре, в което има кринкъл, две пресукани ламета, нишка УВ и малко полиестерен конец, съчетано с фосфорна боя. Всичко това навързано със Seaguar Abrazx. ..Еми извинявай, ама винаги работи, и няма част от денонощието, в която нещо в тази комбинация да плаши рибите.
29468845_10209122422736560_6650673230547779584_n.jpg
Не е проблема в кринкъла, а това, че рибите избягват някои бидеми, го отдавам по-скоро на позицията им в чепарето, а не на цвят или материал от който са направени.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
rashkoto1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rashkoto1 »

1000n написа:
Ползвам ''изпукващият'' възел за прикрепяне, но на 2 чепарета ми се случи да ми се ''разхождат'' куките.
Експериментирах с по-евтин флорокарбон(дали е от това) или, че ги направих с еднаква дебелина бидеми и майка.!?
Изображение

Ограденото с червено възелче на примката трябва да бъде максимално силно затегнато преди да се промушва впоследствие бидема иначе бидема ще "ходи" по "майката". :idea: Т.е. примката трябва да е със добре затегнат възел, а не с разхлабен такъв подобно на графиката където целта е друга, а именно да се види начина на връзване на бидем към основното влакно("майка").

От казаното по-горе става ясно, че проблемът може да се получи с всякакви влакна, но по-често се случва с по твърдите влакна или когато е по-големичка разликата в дебелините на бидема и майката. :!:

И аз мисля, че проблемът е в твърдостта на кордата , в случая ми направи това "разхождане" по майката като използвах флуорокарбон на Lazer , който е доста твърд и явно не става добре с този възел освен ако не направя допълнително отдолу и отгоре по още един.
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

Колеги като тази година толкова скумрия не сме виждали в Дунава на излет всеки се прибира с пълна бака .... и продължава да е тук има хайввр
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

Какви чепарета си връзвате за тази скумрия?
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

gergi_81 написа:Какви чепарета си връзвате за тази скумрия?
С две куки :P
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

Има по магазините готови едни силиконови с камера розови зелено и всякакви аз и на мои ловя има мн риба но няма едри
Обичам природата, но не само на картинка !!!
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Пълни се бавно моята кутия.

От време на време,дам някое.
IMG_20180606_221237.jpg
Тук държа за сафрида
IMG_20180606_221231.jpg
Издал съм една камара около 1 м висока,

Досега.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

rashkoto1 написа:
1000n написа:
Изображение

И аз мисля, че проблемът е в твърдостта на кордата , в случая ми направи това "разхождане" по майката като използвах флуорокарбон на Lazer , който е доста твърд и явно не става добре с този възел освен ако не направя допълнително отдолу и отгоре по още един.
Ако стягаш добре примката имаш всички шансове да можеш да вържеш всеки един бидем с каквато и да било корда на "майката" или бидема. Но ако бидемът е от флуорокарбон, аз те съветвам задължително да го наплюнчваш преди затягане иначе рискуваш флуорокарбонът на бидема да се скъса или по-точно да се счупи като несварено още фиде. А за евтиният вариант на флуорокарбона на LAZER мога да кажа, че ми издържа по един излет и на втория риболов започва да се нацепва и да се къса много лесно.

Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

begleca_sv написа:Колеги като тази година толкова скумрия не сме виждали в Дунава на излет всеки се прибира с пълна бака .... и продължава да е тук има хайввр
Това пълна бака какво означава?
3-4кг, 10кг или пък 20кг?
lusienn

Мнение от lusienn »

Всеки връзвач почва с ново чепаре излета си,

Не мога да си представя да вържа-5 кг чепарета и да ловя със старо такова :lol:
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Публикувай отговор