Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com
Форум
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч

Re: Качествени чепарета
То и аз не ги вадя от пакетчето , просто го отлепям отдолу и издърпвам по една нишка.Но някои са много стегнати защото прилагам сила да ги изтегля и се разтягат като дъвка а други от средата на долу става кат тирбушон и изхвърлям повече отколкото ползвам.Утре като се върна от работа ще пробвам леко да отпусна свинската опашка.А иначе и пресуканите ги вадя по същия начин но с тях съм нямал проблеми пък и като понамалеят излизат по лесно 
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
Ако има някое затегнато го остави и хвани друго. По принцип лесно излизат. И когато отвориш пакетчено изрежи лепенката, Залепне ли там става мазало. Аз го отварям направо с ножицата 
Малко извън темата. Извинявам се ако го обръщам на пазар но търся да закупя пера от бърне. Пера от юрдек си имам достатъчно(за 1-2 възглавници).
- 1000n
- разбира нещата

rashkoto1 написа:Някой беше писал по-назад, но не го намирам...
От какво се получава ''ходенето'' на бидема по ''майката'' при чепарето?
Ползвам ''изпукващият'' възел за прикрепяне, но на 2 чепарета ми се случи да ми се ''разхождат'' куките.
Експериментирах с по-евтин флорокарбон(дали е от това) или, че ги направих с еднаква дебелина бидеми и майка.!?

Ограденото с червено възелче на примката трябва да бъде максимално силно затегнато преди да се промушва впоследствие бидема иначе бидема ще "ходи" по "майката".
От казаното по-горе става ясно, че проблемът може да се получи с всякакви влакна, но по-често се случва с по твърдите влакна или когато е по-големичка разликата в дебелините на бидема и майката.
Наслука на всички!
- 1000n
- разбира нещата

Преди време тук споменах, че съм се "парил" от прехваленият кринкъл. Обаче понеже хвалбите не престават преди около седмица го тествах по-внимателно. Резултатът беше: през деня, ако е слънчево рибата упорито избягваше бидемите с кринкъл, но след залез слънце предпочиташе по-често именно тях. С две думи - използвайте ламетата разумно!!! Положението със УВ боите не е много по-различно!
Наслука на всички!
Наслука на всички!
Вендага ще се заформи спор.1000n написа:Преди време тук споменах, че съм се "парил" от прехваленият кринкъл. Обаче понеже хвалбите не престават преди около седмица го тествах по-внимателно. Резултатът беше: през деня, ако е слънчево рибата упорито избягваше бидемите с кринкъл, но след залез слънце предпочиташе по-често именно тях. С две думи - използвайте ламетата разумно!!! Положението със УВ боите не е много по-различно!
Наслука на всички!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
И аз мисля, че проблемът е в твърдостта на кордата , в случая ми направи това "разхождане" по майката като използвах флуорокарбон на Lazer , който е доста твърд и явно не става добре с този възел освен ако не направя допълнително отдолу и отгоре по още един.1000n написа:rashkoto1 написа:Някой беше писал по-назад, но не го намирам...
Ползвам ''изпукващият'' възел за прикрепяне, но на 2 чепарета ми се случи да ми се ''разхождат'' куките.
Експериментирах с по-евтин флорокарбон(дали е от това) или, че ги направих с еднаква дебелина бидеми и майка.!?
Ограденото с червено възелче на примката трябва да бъде максимално силно затегнато преди да се промушва впоследствие бидема иначе бидема ще "ходи" по "майката".Т.е. примката трябва да е със добре затегнат възел, а не с разхлабен такъв подобно на графиката където целта е друга, а именно да се види начина на връзване на бидем към основното влакно("майка").
От казаното по-горе става ясно, че проблемът може да се получи с всякакви влакна, но по-често се случва с по твърдите влакна или когато е по-големичка разликата в дебелините на бидема и майката.![]()
Наслука на всички!
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
- begleca_sv
- кандидат преподавател

Колеги като тази година толкова скумрия не сме виждали в Дунава на излет всеки се прибира с пълна бака .... и продължава да е тук има хайввр
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Какви чепарета си връзвате за тази скумрия?
С две кукиgergi_81 написа:Какви чепарета си връзвате за тази скумрия?
- begleca_sv
- кандидат преподавател

Има по магазините готови едни силиконови с камера розови зелено и всякакви аз и на мои ловя има мн риба но няма едри
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Пълни се бавно моята кутия.
От време на време,дам някое.
Тук държа за сафрида
Издал съм една камара около 1 м висока,
Досега.
От време на време,дам някое.
Тук държа за сафрида
Издал съм една камара около 1 м висока,
Досега.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Риболовци.
- 1000n
- разбира нещата

Ако стягаш добре примката имаш всички шансове да можеш да вържеш всеки един бидем с каквато и да било корда на "майката" или бидема. Но ако бидемът е от флуорокарбон, аз те съветвам задължително да го наплюнчваш преди затягане иначе рискуваш флуорокарбонът на бидема да се скъса или по-точно да се счупи като несварено още фиде. А за евтиният вариант на флуорокарбона на LAZER мога да кажа, че ми издържа по един излет и на втория риболов започва да се нацепва и да се къса много лесно.rashkoto1 написа:И аз мисля, че проблемът е в твърдостта на кордата , в случая ми направи това "разхождане" по майката като използвах флуорокарбон на Lazer , който е доста твърд и явно не става добре с този възел освен ако не направя допълнително отдолу и отгоре по още един.1000n написа:rashkoto1 написа:Някой беше писал по-назад, но не го намирам...
Ограденото с червено възелче на примката трябва да бъде максимално силно затегнато преди да се промушва впоследствие бидема иначе бидема ще "ходи" по "майката".Т.е. примката трябва да е със добре затегнат възел, а не с разхлабен такъв подобно на графиката където целта е друга, а именно да се види начина на връзване на бидем към основното влакно("майка").
От казаното по-горе става ясно, че проблемът може да се получи с всякакви влакна, но по-често се случва с по твърдите влакна или когато е по-големичка разликата в дебелините на бидема и майката.![]()
Наслука на всички!
Наслука на всички!
- 1000n
- разбира нещата

Това пълна бака какво означава?begleca_sv написа:Колеги като тази година толкова скумрия не сме виждали в Дунава на излет всеки се прибира с пълна бака .... и продължава да е тук има хайввр
3-4кг, 10кг или пък 20кг?
Всеки връзвач почва с ново чепаре излета си,
Не мога да си представя да вържа-5 кг чепарета и да ловя със старо такова
Не мога да си представя да вържа-5 кг чепарета и да ловя със старо такова
Риболовци.