Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Спининг или тролинг?
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Спининг или тролинг?
quietriot ,
тези воблери от тази непозната за мен марка много наподобяват моделите хардкор на Yo-Zuri/Duel
тези воблери от тази непозната за мен марка много наподобяват моделите хардкор на Yo-Zuri/Duel

- krokibg
- учете се от него
То човек вече направо може да се побърка и обърка тотално
Все някой от някой копира и всички взеха много да си приличат.Даже вече няма как човек да разбере кой воблер от кой е измислен и т.н.
Крадът си моделите и правят съвсем леки промени във външния вид на модела който са откраднали и вече са собственници на марка воблер

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- krokibg
- учете се от него
Даааа,като чили един х...й ги е правил
Като еднояйчни близнаци са

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Днес се разходихме,въпреки липсата на информация за някакви потвърдени успехи от други риболовци.Рибата,която виждахме на локатора беше все на дълбочини 9-15м а с воблер да се лови на такива дълбочини си е проблем.
На влачене нямаше удар.Ползвахме Yo Zuri 3D crank,Hardcore кранк 3 също дийп тейлденсъри на Рапала.Пробвах и на Глас Фат Рап в по-плитките заливи,но пак без успех.
На влачене нямаше удар.Ползвахме Yo Zuri 3D crank,Hardcore кранк 3 също дийп тейлденсъри на Рапала.Пробвах и на Глас Фат Рап в по-плитките заливи,но пак без успех.
- krokibg
- учете се от него
Единичните уловени риби до сега ни дават надежда че рибата се е раздвижила,но никаква гаранция че ще удари нещо.Нали поне сте си направили разходката !!! Много ме е яд на колеги дато пускат неверна информация и по този начин залъгват хората да си губят времето и т.н.Старите рибари казват,че влиза ли още снежна вода във водоема,шансовете да излиза риба са минимални,като изключим рибите които сезона им е точно когато се топи въпросния сняг.Имайте търпение,то вече неостана

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Взехме и то най различни варианти(дунапренени рибки,силиконки разни с чебурашки,без чебурашки...),но без успех.А и рибата беше на дълбочина примерно 12 метра при обща дълбочина 20-т.е не на дъното.Marco Polo написа:Уффф... Що не взехте силиконче...simbat написа:....Рибата,която виждахме на локатора беше все на дълбочини 9-15м ...
Уффф.В Щатите имам поне 7-8 капота тази година на места,където съм вадил по 20 бели за 3 часа(На същите места се лови и пролетно време!).Не е проблема,че няма риба-има си и се вижда.Май е рано за дълбоките и големи водоеми.xenohаck написа: Ми не е като в Щатите ! Там лесно се хваща щото риба бол !
Симбат с тоя 3D crank ще хванеш дядовия ! Нали си фен на Рапала пробвай магнум ! Макара ,че бялата трябва да се дигнала ! Все си мисля ,че още е рано за тролинг !
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Прав си ама пък цяла зима у дома сме си седяли и сега като пекне пролетното слънце не се издържа.Само дето водата е 6 градуса макар и на въздуха да е 15Krokibg написа:Единичните уловени риби до сега ни дават надежда че рибата се е раздвижила,но никаква гаранция че ще удари нещо.Нали поне сте си направили разходката !!! Много ме е яд на колеги дато пускат неверна информация и по този начин залъгват хората да си губят времето и т.н.Старите рибари казват,че влиза ли още снежна вода във водоема,шансовете да излиза риба са минимални,като изключим рибите които сезона им е точно когато се топи въпросния сняг.Имайте търпение,то вече неостана![]()
![]()
![]()

- krokibg
- учете се от него
Като гледах преди малко прогнозата за времето,дават го със валежи и максимум 10-12 градуса,та това хич неми дава големи надежди за скорошно оправяне.Има още малко да почакаме.Цяла зима чакахме та не мисля че ще е проблем още няколко дни повече или по-малко 

-
- разбира нещата
тройките ги има в мазините на Никулден и на Бент /Серт/ в София .Фуцата написа:Първо искам да благодаря на quietriot и на Krokibg че споделят толко много от нещата в тролинг риболова![]()
![]()
![]()
![]()
Имам въпрос към колегата quietriot а по точно от къде купуваш тройките "канеле"? Още един път ви благодаря за споделеното и ви желая много едри бели през тая година.
-
- разбира нещата
Това за слънцето е измислица на някой,който не е уцелил серия, фирмата е тайванска и от къде копира си е нейна работа, важното е че работят .За цената колко струва йозури и колко страйкпро май йозурито е три пъти по скъпо не само тука. В Южна Африка най евтиното беше 15$,така че навсякъде са скъпи. За 2 години нямам един цъфнал от слънце. Сега, че липсва система- липсва за толкова пари толкова ,а и ако я изкопират ще ги съдят авторите и ще им скъсат задниците.xenohаck написа:И аз да се включа ! Тези воблери на Страйк про са пълно копие на Yo-zuri Hardcore като модели ! Сега по прицип найстина пише на кутийките ,че куките са VMC , но са пълен боклук меки са и лесно чупят ! Имат не лоша игра ,но тия воблери не търпят слънце направо им се разказва играта мисля Сампо беше писал нещо по въпроса преди ! Но искам да ви кажа коя е най-важната липса на това копие на Yo-zuri ! Във -YO-ZURI има тъй наречената система '' Tungsten Magnetic Weight Transfer System "докaто при Straik Pro там просто липсва ! Всичко друго лесно и евтино се имирира ! Незнам как да ви го преведа точно , но става въпрос за Волфрамов Трансфер към магнитна тежест - незнам да ли е правилно превода , но тази система споммага за много добър кастинг и много добра плавателна акция ! Така ,че нека всеки си направи сам за себе си изводите ! На Yo-zuri куките са много добри аз поне нямам забележка , все пак важното за воблерите е да хващата другото е ала - бала ! Имам и Strike Pro ,но все пак смят ,че Yo-zuri e по-добро ! Въпроса е ,че тука им искат безумни пари !![]()
ето им сниките
Има страйк прота за руския пазар които са с куки оунър, за които мисля че няма какво да се говори.
И не на последно място аз не призовавам да си купувате страйкове, аз споделям че някои модели работят добре, а кой какво ще си купи си е въпрос на личен избор!!!
Въпреки че в противоречие на това, което казах след съвет от Кроки си купих Рапалки,въпреки че се бях зарекъл да не го правя.
-
- разбира нещата
Гледал съм снимките и говорих с вносителя,той се кълне че имало дефектна серия, аз ти казвам че за 2 години освен с куките други ядове не съм имал с тях, а са видяли доста слънце

-
- разбира нещата
Наслука и на тебе.xenohаck написа:Ми Наслука ! Кво повече да ти кажа !
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Воблер на,на който трябва да му се сменят тройките и да се разчита на"читава" партида ми е ясен.
Krokibg би ли споделил Fat Rap-а при каква дълбочина работи най добре?Според производителя е до 3-4 метра май а ми се искаше да гази по надълбочко
3D Crank на Yo Zuri си взех по препоръки от много хора,което едва ли е случайносрт-струва 35 лв все пак а досега го видях във кутиите на доста местни риболовци.Във Варна този модел е сочен за фаворит при тролинг за бяла риба.Заедно с Rapala Taildancer DD за едни от малкото воблери приложими при дълбочини около 10 м.xenohаck написа: Симбат с тоя 3D crank ще хванеш дядовия ! Нали си фен на Рапала пробвай магнум ! Макара ,че бялата трябва да се дигнала ! Все си мисля ,че още е рано за тролинг !
Krokibg би ли споделил Fat Rap-а при каква дълбочина работи най добре?Според производителя е до 3-4 метра май а ми се искаше да гази по надълбочко

- krokibg
- учете се от него
Simbat,параметрите им са такива/1.2-4.5м/.Забелязах че времето по-принцип няма кой-знае какво значение, освен бурния вятър и винаги на дълбочина от 3.5 до 4.5 м има Бяла риба без значение дали вали или пече слънце и си удря.Винаги когато видя че рибата е на 3.5м ,веднага намалям хода на лодката и така вдигам воблера горе и обратно,засилвам лодката когато е на 4.5 м за да слезне воблера на максимума който му дават.Това са единственните неща които правя,когато ловя със ГлазФатРапове.Бялата риба пада и на 7-7.5,9 -11 метра веднага сменям воблера и слагам такъв който поне приблизително слиза на тяхната дълбочина и е хубаво да си го знаеш че е уловист и работи .Добре ще е ако можем по -често да държим примамките на 20-50 см над пасажа,защото пущината почти винаги напада примамката от долу.Колкото и да съм търсил обаче да запълня цялата скала от 1.5м до 11м от един модел,в много случай ги има распокъсани и човек трудно може да си набави цяла серия от един модел и цвят/работещи/на една фирма.Това знам,това казвам и дано всеки да си хване рибата на живота тук във България,защото всяко извадена голяма риба,на цялото нямане си е направо подвиг

Това са неща,които старите колеги ги знаят,но ги повтарям за тези които тепърва ще гонят Бялата Риба на тролинг

Това са неща,които старите колеги ги знаят,но ги повтарям за тези които тепърва ще гонят Бялата Риба на тролинг

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Е то и аз ги знам,въпреки,че не съм светило в тролинга.Работата е,че в риболова човек не може да е сигурен в нищо на 100% и мен лично потвърждението от други риболовци ми действа успокояващо и ме кара да вярвам повече в дадена примамка
Е,има и специалисти дето чуждо мнение не признават и си пазят "тайните",но ний сме тука да споделяме и учим един от друг.
Благодарско и поздрави.
А че си е хамалогия тука риболова е верно
.В Щатите решавам в 10 вечерта,че ми се лови на спининг и след 15-20 минути вече воблера е във водата.Днес ми се ходеше страшно много,но нямаше с кой и се замотах и то стана обяд.После сметнах,че не си струва да бия поне час път до язовира за няколко часа само и така и не отидох.

Е,има и специалисти дето чуждо мнение не признават и си пазят "тайните",но ний сме тука да споделяме и учим един от друг.
Благодарско и поздрави.
А че си е хамалогия тука риболова е верно