Спининг или тролинг?

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
simbat
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Спининг или тролинг?

Мнение от simbat »

quietriot ,
тези воблери от тази непозната за мен марка много наподобяват моделите хардкор на Yo-Zuri/Duel :roll:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

То човек вече направо може да се побърка и обърка тотално :shock: :shock: :shock: Все някой от някой копира и всички взеха много да си приличат.Даже вече няма как човек да разбере кой воблер от кой е измислен и т.н. :shock: Крадът си моделите и правят съвсем леки промени във външния вид на модела който са откраднали и вече са собственници на марка воблер :shock: :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Даааа,като чили един х...й ги е правил :shock: :shock: :shock: Като еднояйчни близнаци са :lol: :lol: :lol: :wink:

simbat
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от simbat »

Днес се разходихме,въпреки липсата на информация за някакви потвърдени успехи от други риболовци.Рибата,която виждахме на локатора беше все на дълбочини 9-15м а с воблер да се лови на такива дълбочини си е проблем.
На влачене нямаше удар.Ползвахме Yo Zuri 3D crank,Hardcore кранк 3 също дийп тейлденсъри на Рапала.Пробвах и на Глас Фат Рап в по-плитките заливи,но пак без успех.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Единичните уловени риби до сега ни дават надежда че рибата се е раздвижила,но никаква гаранция че ще удари нещо.Нали поне сте си направили разходката !!! Много ме е яд на колеги дато пускат неверна информация и по този начин залъгват хората да си губят времето и т.н.Старите рибари казват,че влиза ли още снежна вода във водоема,шансовете да излиза риба са минимални,като изключим рибите които сезона им е точно когато се топи въпросния сняг.Имайте търпение,то вече неостана :lol: :lol: :lol: :wink:

simbat
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от simbat »

Marco Polo написа:
simbat написа:....Рибата,която виждахме на локатора беше все на дълбочини 9-15м ...
Уффф... Що не взехте силиконче... :?
Взехме и то най различни варианти(дунапренени рибки,силиконки разни с чебурашки,без чебурашки...),но без успех.А и рибата беше на дълбочина примерно 12 метра при обща дълбочина 20-т.е не на дъното.
xenohаck написа: Ми не е като в Щатите ! Там лесно се хваща щото риба бол !

Симбат с тоя 3D crank ще хванеш дядовия ! Нали си фен на Рапала пробвай магнум ! Макара ,че бялата трябва да се дигнала ! Все си мисля ,че още е рано за тролинг !
Уффф.В Щатите имам поне 7-8 капота тази година на места,където съм вадил по 20 бели за 3 часа(На същите места се лови и пролетно време!).Не е проблема,че няма риба-има си и се вижда.Май е рано за дълбоките и големи водоеми.
simbat
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от simbat »

Krokibg написа:Единичните уловени риби до сега ни дават надежда че рибата се е раздвижила,но никаква гаранция че ще удари нещо.Нали поне сте си направили разходката !!! Много ме е яд на колеги дато пускат неверна информация и по този начин залъгват хората да си губят времето и т.н.Старите рибари казват,че влиза ли още снежна вода във водоема,шансовете да излиза риба са минимални,като изключим рибите които сезона им е точно когато се топи въпросния сняг.Имайте търпение,то вече неостана :lol: :lol: :lol: :wink:
Прав си ама пък цяла зима у дома сме си седяли и сега като пекне пролетното слънце не се издържа.Само дето водата е 6 градуса макар и на въздуха да е 15 :cry:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Като гледах преди малко прогнозата за времето,дават го със валежи и максимум 10-12 градуса,та това хич неми дава големи надежди за скорошно оправяне.Има още малко да почакаме.Цяла зима чакахме та не мисля че ще е проблем още няколко дни повече или по-малко :roll:

quietriot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от quietriot »

Фуцата написа:Първо искам да благодаря на quietriot и на Krokibg че споделят толко много от нещата в тролинг риболова :smt023 :smt023 :prayer: :prayer: :prayer: Имам въпрос към колегата quietriot а по точно от къде купуваш тройките "канеле"? Още един път ви благодаря за споделеното и ви желая много едри бели през тая година. :wink:
тройките ги има в мазините на Никулден и на Бент /Серт/ в София .
quietriot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от quietriot »

xenohаck написа:И аз да се включа ! Тези воблери на Страйк про са пълно копие на Yo-zuri Hardcore като модели ! Сега по прицип найстина пише на кутийките ,че куките са VMC , но са пълен боклук меки са и лесно чупят ! Имат не лоша игра ,но тия воблери не търпят слънце направо им се разказва играта мисля Сампо беше писал нещо по въпроса преди ! Но искам да ви кажа коя е най-важната липса на това копие на Yo-zuri ! Във -YO-ZURI има тъй наречената система '' Tungsten Magnetic Weight Transfer System "докaто при Straik Pro там просто липсва ! Всичко друго лесно и евтино се имирира ! Незнам как да ви го преведа точно , но става въпрос за Волфрамов Трансфер към магнитна тежест - незнам да ли е правилно превода , но тази система споммага за много добър кастинг и много добра плавателна акция ! Така ,че нека всеки си направи сам за себе си изводите ! На Yo-zuri куките са много добри аз поне нямам забележка , все пак важното за воблерите е да хващата другото е ала - бала ! Имам и Strike Pro ,но все пак смят ,че Yo-zuri e по-добро ! Въпроса е ,че тука им искат безумни пари ! :D

ето им сниките

Изображение

Изображение
Това за слънцето е измислица на някой,който не е уцелил серия, фирмата е тайванска и от къде копира си е нейна работа, важното е че работят .За цената колко струва йозури и колко страйкпро май йозурито е три пъти по скъпо не само тука. В Южна Африка най евтиното беше 15$,така че навсякъде са скъпи. За 2 години нямам един цъфнал от слънце. Сега, че липсва система- липсва за толкова пари толкова ,а и ако я изкопират ще ги съдят авторите и ще им скъсат задниците.
Има страйк прота за руския пазар които са с куки оунър, за които мисля че няма какво да се говори.
И не на последно място аз не призовавам да си купувате страйкове, аз споделям че някои модели работят добре, а кой какво ще си купи си е въпрос на личен избор!!!
Въпреки че в противоречие на това, което казах след съвет от Кроки си купих Рапалки,въпреки че се бях зарекъл да не го правя.
quietriot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от quietriot »

Гледал съм снимките и говорих с вносителя,той се кълне че имало дефектна серия, аз ти казвам че за 2 години освен с куките други ядове не съм имал с тях, а са видяли доста слънце :D :D :D :D
quietriot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от quietriot »

xenohаck написа:Ми Наслука ! Кво повече да ти кажа ! :D
Наслука и на тебе.
simbat
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от simbat »

Воблер на,на който трябва да му се сменят тройките и да се разчита на"читава" партида ми е ясен.
xenohаck написа: Симбат с тоя 3D crank ще хванеш дядовия ! Нали си фен на Рапала пробвай магнум ! Макара ,че бялата трябва да се дигнала ! Все си мисля ,че още е рано за тролинг !
3D Crank на Yo Zuri си взех по препоръки от много хора,което едва ли е случайносрт-струва 35 лв все пак а досега го видях във кутиите на доста местни риболовци.Във Варна този модел е сочен за фаворит при тролинг за бяла риба.Заедно с Rapala Taildancer DD за едни от малкото воблери приложими при дълбочини около 10 м.

Krokibg би ли споделил Fat Rap-а при каква дълбочина работи най добре?Според производителя е до 3-4 метра май а ми се искаше да гази по надълбочко :cry:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Simbat,параметрите им са такива/1.2-4.5м/.Забелязах че времето по-принцип няма кой-знае какво значение, освен бурния вятър и винаги на дълбочина от 3.5 до 4.5 м има Бяла риба без значение дали вали или пече слънце и си удря.Винаги когато видя че рибата е на 3.5м ,веднага намалям хода на лодката и така вдигам воблера горе и обратно,засилвам лодката когато е на 4.5 м за да слезне воблера на максимума който му дават.Това са единственните неща които правя,когато ловя със ГлазФатРапове.Бялата риба пада и на 7-7.5,9 -11 метра веднага сменям воблера и слагам такъв който поне приблизително слиза на тяхната дълбочина и е хубаво да си го знаеш че е уловист и работи .Добре ще е ако можем по -често да държим примамките на 20-50 см над пасажа,защото пущината почти винаги напада примамката от долу.Колкото и да съм търсил обаче да запълня цялата скала от 1.5м до 11м от един модел,в много случай ги има распокъсани и човек трудно може да си набави цяла серия от един модел и цвят/работещи/на една фирма.Това знам,това казвам и дано всеки да си хване рибата на живота тук във България,защото всяко извадена голяма риба,на цялото нямане си е направо подвиг :lol: :lol: :lol: :wink:

Това са неща,които старите колеги ги знаят,но ги повтарям за тези които тепърва ще гонят Бялата Риба на тролинг :!: :!: :!: :idea: :lol: :wink:

simbat
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от simbat »

Е то и аз ги знам,въпреки,че не съм светило в тролинга.Работата е,че в риболова човек не може да е сигурен в нищо на 100% и мен лично потвърждението от други риболовци ми действа успокояващо и ме кара да вярвам повече в дадена примамка :D
Е,има и специалисти дето чуждо мнение не признават и си пазят "тайните",но ний сме тука да споделяме и учим един от друг.

Благодарско и поздрави.

А че си е хамалогия тука риболова е верно :( .В Щатите решавам в 10 вечерта,че ми се лови на спининг и след 15-20 минути вече воблера е във водата.Днес ми се ходеше страшно много,но нямаше с кой и се замотах и то стана обяд.После сметнах,че не си струва да бия поне час път до язовира за няколко часа само и така и не отидох.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”