Помощ за стратегия

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

tazy
новобранец
новобранец

Помощ за стратегия

Мнение от tazy »

В събота смятам да отида на яз.Въча. Искам да помоля по-опитните от вас да ми помогнат в избора на стратегия.
Информацията ми е че чат-пат дава червеноперки, но аз искам да се опитам да събудя платиката.
За да има коментар и по бързо да се оживи в темата ще споделя каква е моята стратегия и по какъв начин ще се опитам да привлека вниманието на платиката. Смятам да се опитам да ловя с мач ( ваглер 3+6 или 3+8гр) като търся рибата малко над дъното. Ще захраня с захранка за платика с малко бял червей в нея. Поразрових се за някоя захранка която мога да използвам , но така и не открих . Монтажа който ще направя ще кука номер 14 с повод 0,10 около 30-40см мини вирбел влакно с тежести около 1м. Мини вирбел и основно влакно 0,14-0.16. Нещото което ми се бори по акъла е дали да не използвам мормишка вместо кука. Другото е каква стръв да използвам - бял червей , жито , торен и т.н. Ако някой е ловил платика в това време на годината на яз Въча нека сподели опит и изобщо какво мислите дали ще успея по този или друг начин там сега . Предварително благодаря за помощта ви.
SONY
учете се от него
учете се от него

Re: Помощ за стратегия

Мнение от SONY »

По мое мнение ако гониш платиката там се откажи от мача.Ако имаш директен 8-10 метра давай на него.С мача нямаш толкова добър контрол върху плувката и като духне малко вятър става кофти.Иначе там е ясно .. обилна захранка с малки топчета като търсиш дълбоко място.Също така може да свариш малко грах за платиката. :wink: Също така пробвай си и на бял и на торен.
TICA FAN
Аватар
велчев62
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Помощ за стратегия

Мнение от велчев62 »

tazy ,щях да ходя на Овчарица днес но вятърът ме отказа,и сега утре или в неделя ще ходя и аз да търся платика.
Та за целта каква ще е моята стратегия........
Прът боло 6 м и боло 5м,два пръта,с различна стръв,единия с 1зърно жито и мартеничка шарен червей,а другия прът на торен
Купувам си захранка тъмна ванилия,от която хвърлям периодично по 2-3 топки.
За мен житото, ще е задължително,като захранка и стръв.
Ще хвърлям с прашката бял червей на малки порции през 30мин от които повече от половината,ще бъдат попарени(мъртви), и измити от студена вода през сито за да се махне отвратителната миризма,а малка част живи защото се зариват в дъното.
А сега житото,хубаво да е бяло(грухано).Исцеждам добре водата,след като е вече сварено и го посипвам с една две шепи суха захранка,може да се посипе само половината от житото. Разбърквам добре за да полепне върху зърната,така трябва да постои поне 2-3часа.
След това посипаното жито поставям във фурната да се запече малко,и така захранката която е полепнала по зърната си оставя за дълго време без да се отдели от зърното.На куката поставям естествено испечените зърна
Успех!
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”