Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Византииски кефал със стафиди
Модератор: sapuna
Византииски кефал със стафиди
От години не бех хапвал кефал ( за мене тая риба е достойна само като съперник при спинингуването) та затова при последната забежка из гръцко взех един та да видя променил ли се е вкуса на тая риба през годините откак не съм я ял, а съм я фъргал обратно да расте...
Понеже гръцка рибата та реших да я готвя със стафиди та да е по така чуждоземско
Те какво се получи:

бе достойно и надлежно изядена с едно кенче истинско , БЪЛГАРСКО Шуменско!!!!
Понеже гръцка рибата та реших да я готвя със стафиди та да е по така чуждоземско
Те какво се получи:

бе достойно и надлежно изядена с едно кенче истинско , БЪЛГАРСКО Шуменско!!!!
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
Re: Византииски кефал със стафиди
Добре е полегнало това гръцко кефалче,пък се е окъпало с
нашанска бира,абе вкусна работа наздраве

нашанска бира,абе вкусна работа наздраве



Не карай като пиеш
/който пие бира не умира,ама трудно става/

/който пие бира не умира,ама трудно става/
-
- сериозен играч
- Мнения: 1779
- Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 9:02 pm
- Местоположение: Сливен
Re: Византииски кефал със стафиди
Кърца,само една забележка-тва творение на кулинарията е само за СТРАЛДЖАНСКИ МИСКЕТ 

Re: Византииски кефал със стафиди
Ще дадеш ли рецептата ако не тайна,изглежда доста апетитно. 

Re: Византииски кефал със стафиди
Тва изглежда чудно майна
найстина може да споделиш тънкостите по приготвянето 


TICA FAN
Re: Византииски кефал със стафиди
Много лесно:
Рибата се подсушава и се поръсва с сол и черен пипер. Оставя се да поеме.
Запържваме няколко глави лук, нярязан на ситно, прибавяме към него една консерва домати, накълцани, няколко скилидки чесън. Малко предио да се свали от котлона се прибавят по няколко зърна бахар и черен пипер, чубрица, магданоз. Хвърляме вътре и една, две шепи стафиди.
Изливаме сместа в тавичка и прибавяме няколко парченца лимон, нярязан на кубчета.
Рибата се полага в сместа и се напълва коремната кухина, залива се и отгоре и се мята в гореща фурна.
периодично проверяваме докъде е стигнала и заливаме отгоре със сосче за да не изсъхва.
готово е когато течноста изври и се образува коричка.
Пие всичко де се сетите....
Рибата се подсушава и се поръсва с сол и черен пипер. Оставя се да поеме.
Запържваме няколко глави лук, нярязан на ситно, прибавяме към него една консерва домати, накълцани, няколко скилидки чесън. Малко предио да се свали от котлона се прибавят по няколко зърна бахар и черен пипер, чубрица, магданоз. Хвърляме вътре и една, две шепи стафиди.
Изливаме сместа в тавичка и прибавяме няколко парченца лимон, нярязан на кубчета.
Рибата се полага в сместа и се напълва коремната кухина, залива се и отгоре и се мята в гореща фурна.
периодично проверяваме докъде е стигнала и заливаме отгоре със сосче за да не изсъхва.
готово е когато течноста изври и се образува коричка.
Пие всичко де се сетите....

само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
Re: Византииски кефал със стафиди
Благодаря ти!Ще я пробвам .. а сега остана само да изкарам татко кефал 

TICA FAN
Re: Византииски кефал със стафиди
С щука става даже по добре.
Ама нещо не се разбираме с щуките тоя сезон, така че се принудих да се задоволя с кефала
Ама нещо не се разбираме с щуките тоя сезон, така че се принудих да се задоволя с кефала

само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/