Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
rashkoto1
разбира нещата
разбира нещата

Re: Качествени чепарета

Мнение от rashkoto1 »

tiho_roev написа:
rashkoto1 написа:Връзваме бре и си мечтаем за пролетта .
Аз боядисвам с лак за нокти светещите главички,
леко неудобно е , че трябва да го осветявам с ув, че
да втвърди.
Този модел имали по назад или да го пиша номер 5
Номер 5 е с прозвище: "Кака Сийка, малката хамсийка''
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

stareca написа:Не остана колеги първи проби на пети май :drinkers:
20190104_224814.jpg
Може и по рано стига температурата на водата да е двуцифрено число :wink:
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

stareca написа:Аз ползвам от въпросната корабна боя става перфектно топче, възела не е пие съхне бавничко обаче цвета е наситен .Даже са ме питали как го слагам това топче на възела .Някой колеги са си мислели че не е боя. :D
Тази, която имам е същият цвят, но е доста рядка и ако взема по-голяма капка олива всичко. Единственият начин е да я нанеса на два,три слоя, но така чакането да съхне идва доста. Сега взимам едни прахчета от LUXNOX флуоресцентни и ги разтварям в лак за нокти. Съхне веднага и се получава много добре.

А това с топченцето, което седи като нанизано на възела винаги ме е впечатлявало много, но още не мога да го докарам да изглежда така. Възелът, който ползвам има намотка отгоре (така съм свикнал защото си навивам директно от ролката) и формата на топчето не може да стане правилна, както при възела без намотка от горе, който ще е хубаво някой да сподели как става най-бързо и лесно ;)
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

Пробваѝ първо да намериш точната гъстота на боята (лак и др,)
После като започнеш да боядисваш първо от долната страна на куката
и като изсъхне от горната страна като куките трябва да висят хоризонтално .
После ще говорим и за очичките как се правят .
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

tiho_roev написа:Пробваѝ първо да намериш точната гъстота на боята (лак и др,)
Аз гледам с едно нанасяне да стане топчето и ги оставям вертикално на фибрана. Иначе първо отгоре, после от долу... с 200 куки навързани ще е голям филм. С паркетния лак и светещия прах става бързо и лесно, както и с топлак за нокти и боята на прах. С корабната боя обаче имам някакви трудности. Май ще я отпиша от материалите си.
Очичките са ясни :)
stiviti
новобранец
новобранец

Мнение от stiviti »

IMG_20190109_104254.jpg
Здравейте колеги.Благодарение на ценния ваш опит и аз се уча да вързвам.Имам питане- ако направя толкова шарено чепаре,дали ще има резултат? Ходя за риба в Гърция.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
rashkoto1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rashkoto1 »

Някакво допълнително вързване на ламето ли правиш колега.Защо?За Гърция не знам точно как е, но за тук е по-добре с по -малко материал, аз също си мислех в началото, че много материал- много риба.Инак ще вземаш раиба ако е шарено.
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

stiviti написа:
IMG_20190109_104254.jpg
Здравейте колеги.Благодарение на ценния ваш опит и аз се уча да вързвам.Имам питане- ако направя толкова шарено чепаре,дали ще има резултат? Ходя за риба в Гърция.

Здравеѝ , колега интересува ме първо какъв сафрид ще ловиш в Гърция едър или дребен от брега или от лодка защото нещата са съвсем различни .
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

gergi_81 написа:
tiho_roev написа:Пробваѝ първо да намериш точната гъстота на боята (лак и др,)
Аз гледам с едно нанасяне да стане топчето и ги оставям вертикално на фибрана. Иначе първо отгоре, после от долу... с 200 куки навързани ще е голям филм. С паркетния лак и светещия прах става бързо и лесно, както и с топлак за нокти и боята на прах. С корабната боя обаче имам някакви трудности. Май ще я отпиша от материалите си.
Очичките са ясни :)
За някоѝ очичките са ясни за други още мъгла
.Както казах по назад всичко идва с практиката
Тука са точно 100бр куки
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

Продължава ме напред с чепаре номер 6
и материалите от които е направено
stiviti
новобранец
новобранец

Мнение от stiviti »

tiho_roev написа:
stiviti написа:
IMG_20190109_104254.jpg

Здравеѝ , колега интересува ме първо какъв сафрид ще ловиш в Гърция едър или дребен от брега или от лодка .
Ловя от брега. Чепарета почнах да вързвам от миналата година.Пробвах ги,но повече от четири риби не са се закачали. Правя ги с различни по големина куки за различните риби. Сафридът е дребен до среден,гръцки размер. Ловят се и скумрийки и още едни червеникави рибки с тегло до стотина грама. Мястото където съм ги пробвал засега е Ставрос, пристанището. Питането ми беше дали толкова шарено чепаре дава добри резултати ,а вие си имате опита. Не искам да откривам отново топлата вода.
stiviti
новобранец
новобранец

Мнение от stiviti »

rashkoto1 написа:Някакво допълнително вързване на ламето ли правиш колега.Защо?За Гърция не знам точно как е, но за тук е по-добре с по -малко материал, аз също си мислех в началото, че много материал- много риба.Инак ще вземаш раиба ако е шарено.
Тези ги вързах най напред със силиконов конец - от Али експрес. UV ламе са 3-4 нишки. Другого е декоративна коса от "Джъмбо" и кринкъл също от Алито. Слагам и 2-3 станиолови тесни лентички. До преди тях вързвах директно,но е по трудно.
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

stiviti написа:
rashkoto1 написа:Някакво допълнително вързване на ламето ли правиш колега.Защо?За Гърция не знам точно как е, но за тук е по-добре с по -малко материал, аз също си мислех в началото, че много материал- много риба.Инак ще вземаш раиба ако е шарено.
Тези ги вързах най напред със силиконов конец - от Али експрес. UV ламе са 3-4 нишки. Другого е декоративна коса от "Джъмбо" и кринкъл също от Алито. Слагам и 2-3 станиолови тесни лентички. До преди тях вързвах директно,но е по трудно.

Малко назад един колега пусна видеоклип как се връзват чепаретата .Нищо лично но по този начин както си вързал съм изненадан че пак си успял да уловиш риба Изгледаѝ клипа а материалите мисля че съм ги показал и продължавам да показвам . Каквото не ти е ясно питаѝ в темата ще помага ме Успех !
Аватар
stareca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stareca »

tiho_roev написа:Продължава ме напред с чепаре номер 6
и материалите от които е направено
Страхотна кука .Един въпрос как се справяш с ламето на нагано при мен с няколко цвята не се получи при най лекото опъване цялата нишка се усуква все едно е ластик .Ядосах се и подарих три пакета ,иначе човека който ги внася и пакетира под марката нагано ми е добър познат.Ако не е тайна първия пакет който е с кринкъла тази марка материали от къде е пазариш.Преди два дена ми донесаха два страхотни цвята кристал флаш на вениярд тия дни ще ги вградя в някой куки.
stiviti
новобранец
новобранец

Мнение от stiviti »

Изгледаѝ клипа а материалите мисля че съм ги показал и продължавам да показвам . Каквото не ти е ясно питаѝ в темата ще помага ме Успех ![/quote]
Вчера го гледах и ще направя и по този начин чепарета. Трябва само да си направя заготовката с лепилото. Благодаря за съвета . Тъй като имам много свободно време ще си приготва и чепаре само от различни по цветове кринкъл и ще го пробвам. Пробвал ли си такова дали ще лови?
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”