ДЪБНИЦИТЕ - 30 КГ.

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

riboloveca x 3
новобранец
новобранец

ДЪБНИЦИТЕ - 30 КГ.

Мнение от riboloveca x 3 »

Колеги здравейте! Моля за инфо относно Дъбниците в момента.Чувам,че освен костура и бабушките,е тръгнала и ПЛАТИКАТА!!!Има ли такава вероятност? :roll:Освен това се говори за тотали от 30 кг. риба на излет!?! :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Какъвто рибаря,такъв и улова!!!
ceco65
разбира нещата
разбира нещата

Re: ДЪБНИЦИТЕ - 30 КГ.

Мнение от ceco65 »

това е хубаво,че дава толкова много,но по важно е дали след това се връща или се взима :roll:
marinov1973
фен клуб-скобар

Мнение от marinov1973 »

Преди две седмици бях последно там и наистина много се ловеше излизаше и платика и каракуда.
наистина имаше такива тотали но никой не връща.Даже като исипах моя живарник 20 души около
мен ма обявиха за ненормален. Хората ловят и продават.Даже колегата до мен казваше че имало някаква
баба във входа която му купува рибата по 1,5 лв., чисти я и я продава по 2,5. Гадна държава гладен народ.
не може да се сърдиш на някои хора.Човека казваше , че като си приспадне разхода на ден му излизат по 5-6 лв чиста печалба и беше доволен. Но поне ловеше с вудица. А казваха че през ноща с парашути ловят по 50 -100 кг.
Колеги, които са ходили сутрин много рано не може да не са виждали циганите с каруците. Абе мила родна Картинка.
Утре пак ще ходя там
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

Колко големи са платиките и каракудите и някой може ли да ми каже ,колко километра от София и това.
marinov1973
фен клуб-скобар

Мнение от marinov1973 »

колко са големи виж в галерията ми. А от София е на около 150 . за монтажи стръв и захранка съм писал в една тема може да я намериш в успешни
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

СПОКОЙНО !!! Скоро и там няма да има риба и всеки ще се чуди защо не бутва...
Аватар
paceto67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от paceto67 »

IVKOPIVKO написа:СПОКОЙНО !!! Скоро и там няма да има риба и всеки ще се чуди защо не бутва...
Просто рибите ще са на консерви :smt106
Не карай като пиеш Изображение

/който пие бира не умира,ама трудно става/
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Просто сме прости!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
marinov1973
фен клуб-скобар

Мнение от marinov1973 »

Този язовир го знам от 30г. в доброто старо време риби като тези които се ловят сега въобще не се хващаха
а количествата бяха същите дори и повече. Ловяха се само едри, а колко бяла риба имаше м/у платиката и каракудата на бял и торен се хващаха сълки по кило.Риба от ловене не се плаши . Успокоително е че от две години
мрежите намаляха почти на 50 % .За такива едри рибета каквито излизат сега преди две-три години беше
събитие да хванеш. Така, че още не съм загубил надежда за този язовир.
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

chirusa_bg написа:Просто сме прости!
Много просто ,просто сме много прости :smt011 :smt011 :smt011
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
georgi_gopata

Мнение от georgi_gopata »

bkd написа:
chirusa_bg написа:Просто сме прости!
Много просто ,просто сме много прости :smt011 :smt011 :smt011

tova e balgariq :oops: :x
и в нея пишем на български език с кирилица!!!
rikosheth
riboloveca x 3
новобранец
новобранец

Колеги благодаря за включването.В петък съм там с нощувка.Надявам се да е останало някое и друго рибе :roll: Относно това,коетосе случва мисля,че е в реда на нещата,защото примери такива колкото щещ.Въпроса е,че почти никой не мисли за бъдещето на тези рибни богатсва,а само се гледа на момента да е добре,пък утре може на друго място да "тръгне" и така..........Проблема е ,че явно нокога не сме възпитавани да опазваме това което имаме сега,за да можем да му се редваме и утре!
riboloveca x 3
новобранец
новобранец

Колеги здравейте! Както бях решил отидох с един приятел в петък вечерта на Дъбника.Бяхме там около 17,30.По принцип посещаваме местата преди дигата,около гребната база.Но нивото на водата беше високо и буквално на 20-25 метра се хващаше дълбочина от 1,5-2 метра.Както и да е,беше късно и нямахме избор.Монторах на бързо две пружини и с това приключихме за петък.Сутринта в събота извадих въдиците на които се бяха хванали две малки платички..До средата на деня улове беше още четири бабушки на бял на дъно и толкова. Когато си тръгнахме в началото на язовира,където е плитката му част,имаше 30 коли-явно там ловят по 30 кг. :lol: Така ,че не се доверявайте на 100% на инфото. Понякога не е точно така,както ни се иска ....... :wink: Наслука!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”