Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

ДЪБНИЦИТЕ - 30 КГ.
Модератор: sapuna
-
- новобранец
ДЪБНИЦИТЕ - 30 КГ.
Колеги здравейте! Моля за инфо относно Дъбниците в момента.Чувам,че освен костура и бабушките,е тръгнала и ПЛАТИКАТА!!!Има ли такава вероятност?
Освен това се говори за тотали от 30 кг. риба на излет!?!

Какъвто рибаря,такъв и улова!!!
Re: ДЪБНИЦИТЕ - 30 КГ.
това е хубаво,че дава толкова много,но по важно е дали след това се връща или се взима 

-
- фен клуб-скобар
Преди две седмици бях последно там и наистина много се ловеше излизаше и платика и каракуда.
наистина имаше такива тотали но никой не връща.Даже като исипах моя живарник 20 души около
мен ма обявиха за ненормален. Хората ловят и продават.Даже колегата до мен казваше че имало някаква
баба във входа която му купува рибата по 1,5 лв., чисти я и я продава по 2,5. Гадна държава гладен народ.
не може да се сърдиш на някои хора.Човека казваше , че като си приспадне разхода на ден му излизат по 5-6 лв чиста печалба и беше доволен. Но поне ловеше с вудица. А казваха че през ноща с парашути ловят по 50 -100 кг.
Колеги, които са ходили сутрин много рано не може да не са виждали циганите с каруците. Абе мила родна Картинка.
Утре пак ще ходя там
наистина имаше такива тотали но никой не връща.Даже като исипах моя живарник 20 души около
мен ма обявиха за ненормален. Хората ловят и продават.Даже колегата до мен казваше че имало някаква
баба във входа която му купува рибата по 1,5 лв., чисти я и я продава по 2,5. Гадна държава гладен народ.
не може да се сърдиш на някои хора.Човека казваше , че като си приспадне разхода на ден му излизат по 5-6 лв чиста печалба и беше доволен. Но поне ловеше с вудица. А казваха че през ноща с парашути ловят по 50 -100 кг.
Колеги, които са ходили сутрин много рано не може да не са виждали циганите с каруците. Абе мила родна Картинка.
Утре пак ще ходя там
-
- фен клуб-скобар
Колко големи са платиките и каракудите и някой може ли да ми каже ,колко километра от София и това.
-
- фен клуб-скобар
колко са големи виж в галерията ми. А от София е на около 150 . за монтажи стръв и захранка съм писал в една тема може да я намериш в успешни
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
СПОКОЙНО !!! Скоро и там няма да има риба и всеки ще се чуди защо не бутва...
Просто рибите ще са на консервиIVKOPIVKO написа:СПОКОЙНО !!! Скоро и там няма да има риба и всеки ще се чуди защо не бутва...

Не карай като пиеш
/който пие бира не умира,ама трудно става/

/който пие бира не умира,ама трудно става/
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Просто сме прости!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- фен клуб-скобар
Този язовир го знам от 30г. в доброто старо време риби като тези които се ловят сега въобще не се хващаха
а количествата бяха същите дори и повече. Ловяха се само едри, а колко бяла риба имаше м/у платиката и каракудата на бял и торен се хващаха сълки по кило.Риба от ловене не се плаши . Успокоително е че от две години
мрежите намаляха почти на 50 % .За такива едри рибета каквито излизат сега преди две-три години беше
събитие да хванеш. Така, че още не съм загубил надежда за този язовир.
а количествата бяха същите дори и повече. Ловяха се само едри, а колко бяла риба имаше м/у платиката и каракудата на бял и торен се хващаха сълки по кило.Риба от ловене не се плаши . Успокоително е че от две години
мрежите намаляха почти на 50 % .За такива едри рибета каквито излизат сега преди две-три години беше
събитие да хванеш. Така, че още не съм загубил надежда за този язовир.
Много просто ,просто сме много простиchirusa_bg написа:Просто сме прости!

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
bkd написа:Много просто ,просто сме много простиchirusa_bg написа:Просто сме прости!![]()
![]()
tova e balgariq

и в нея пишем на български език с кирилица!!!
rikosheth
-
- новобранец
Колеги благодаря за включването.В петък съм там с нощувка.Надявам се да е останало някое и друго рибе
Относно това,коетосе случва мисля,че е в реда на нещата,защото примери такива колкото щещ.Въпроса е,че почти никой не мисли за бъдещето на тези рибни богатсва,а само се гледа на момента да е добре,пък утре може на друго място да "тръгне" и така..........Проблема е ,че явно нокога не сме възпитавани да опазваме това което имаме сега,за да можем да му се редваме и утре!

-
- новобранец
Колеги здравейте! Както бях решил отидох с един приятел в петък вечерта на Дъбника.Бяхме там около 17,30.По принцип посещаваме местата преди дигата,около гребната база.Но нивото на водата беше високо и буквално на 20-25 метра се хващаше дълбочина от 1,5-2 метра.Както и да е,беше късно и нямахме избор.Монторах на бързо две пружини и с това приключихме за петък.Сутринта в събота извадих въдиците на които се бяха хванали две малки платички..До средата на деня улове беше още четири бабушки на бял на дъно и толкова. Когато си тръгнахме в началото на язовира,където е плитката му част,имаше 30 коли-явно там ловят по 30 кг.
Така ,че не се доверявайте на 100% на инфото. Понякога не е точно така,както ни се иска .......
Наслука!!!!