яз.Ал.Стамболийски - 29-30 март > първи каракуди

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

яз.Ал.Стамболийски - 29-30 март > първи каракуди

Мнение от daniel_g »

Интро - Пиша в 'Информация за водоемите', че един колега в друга тема написа : " Стига сте писали в успешни, оставете и за мен място там!" - та ето да има място и за други...

Айде да ви напиша за излета ми на язовира на 29-30 март. Макар и отвратителното време и през двата дена, стана що годе риболов. Мястото на което лових бе т.нар. местност Трите камъка. Както всички знаят за този язовир риболова на каракуда ( за какъвто се бях подготвил аз ) е по метода с пружина и на куките стиропорени топчета.
Та събота 7,30 пристигнах на язовира, намерих си едно местенце и се заег с подготовката на хранилката за пружините и нагласянето на монтажите за дънните. До 9 часа никой от многбройните колеги на язовира не ловеше нищо друго освен бибани и дребни костирчета. След 9.30 удари и първата каракуда, доста добра както размери и така през 30 минути вадех по някоя добра каракуда, така до към 1.30 - 2 след обед , когато спря и нищо не хванах до 4.30, когато си тръгнах. Първия ден си забравих фотото у нас и нямам снимки от излета, само на улова в къщи на мивката
Изображение

и като размери рибките / 30 см ролетката /

Изображение

Втрория ден, неделя с RIBARIA_KYKY решихме пак да ги ловим там, вече знаейки мястото, тактиката и захранките, 7 часа бяхме на мястото, разпънахме въдиците и зачакахме, но уви. Времето беше студено, по-силен вятър, облачно и активноста на рибите от предния ден не беше същата.

Изображение

и КУКУТО ;)

Изображение

Но все пак не останахме капо - отчетохме се с 2 риби ;)

ботуша ми е 45 номер :lol:

Изображение

Изображение

Изображение

Като цяло лошо време, трудни риби !!! Мноооогоо от колегите по язовира се прибраха капо! Надявам се до забраната времето да се понормализира, да спрат да изпускат язовира, както правят последните седмици и рибата да започне да се храни по-активно и да пооловим още каракуди.
Наслука на всички !!!
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Re: яз.Ал.Стамболийски - 29-30 март > първи каракуди

Мнение от IVKOPIVKO »

Поздравления, горе долу същото е било положението и на жребчево рибата се е давала добре до сряда-четвъртък, в петък единични екземпляри, в събота почти капо. За неделя незнам нищо.
Аватар
ЗАЕКА
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ЗАЕКА »

Това място ми прилича на ракава Мъгара но не съм сигорен , каракудите са динозаври евала.
artaks
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от artaks »

А видя ли някой да лови костур или бяла :?:
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

ЗАЕКА написа:Това място ми прилича на ракава Мъгара но не съм сигорен , каракудите са динозаври евала.
Тук вече грешиш - това място е малко под фермата(пилешарник,краварник и не знам какво си още там...) и преди салкъмовата гора - Соколя. Всъщност местата са 2 или 3, но при това ниво на водата цялата ивица е достъпна за риболов. (за калта няма да споменавам) Но верно много е спаднал пак, като се има впредвид,че преди 20-на дена беше почти пълен догоре, а това се отразява пагубно на активността на кълване!
Иначе браво за добрите каракуди. Мисля да ги пробвам и аз тия дни!
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”