Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Качествени чепарета

Мнение от tiho_roev »

dobria1 написа:
tiho_roev написа:Защото е конец за бродерия и предполагам знаеш от къде се купува
ако е до ламето и него го има на бубини на различни грамажи
Не е за бродерия Тишо, отдавна се наиграх с бубините по 1000-2000-5000 метра това е меко но няма памет и не се мачка като конците от бубините ми

п.п.Купувано е от рибарски магазин[/quote

Явно някоѝ друг си играе да го пакетира ,
иначе щеше да има етикет и да пише какъв материал е :drinkers:
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
stefannankov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stefannankov »

Пичове, хубаво коментирате ама добре е да се знае ефекта... Миналата седмица приятел поръча от тези
IMG-703bf0bed77d0011384a24a5bc3c2db7-V.jpg
... Вървеше, кълвеше но...
IMG-7e5a7cc24984774f42d9ae5c0c5f2730-V.jpg
е това чепаре, както и това
направи двоен и троен резултат на нощен. Търговския вид явно на рибата не дава ефект...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

Така е като не четете какво ви пишат колегите !
Двете чепарета са за различно време !
Няма универсално чепаре ! :drinkers:
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
stefannankov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stefannankov »

tiho_roev написа:Така е като не четете какво ви пишат колегите !
Двете чепарета са за различно време !
Няма универсално чепаре ! :drinkers:
Прозрачното уж е за нощен риболов. Какво да му е различното на времето. Луна няма, светиш му с лампа, северен вятър, имаше хубави вълни , водата мътна.
С тиква съм имал сериозна успеваемост на нощен също, но миналата година.
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

В големината на примамката в случая номера на чепарето и дебелината на фк
За нощен риболов търсете по бедни на материал чепарета с по тънак фк :drinkers:
Аватар
stareca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stareca »

Ама то троен резултат е и едното да хване един сафрид другото три или едното 5 другото 15 това пак ли е показателно че еди кое си чепаре е три пъти по добро :roll: :finga:
stefannankov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stefannankov »

stareca написа:Ама то троен резултат е и едното да хване един сафрид другото три или едното 5 другото 15 това пак ли е показателно че еди кое си чепаре е три пъти по добро :roll: :finga:
Тройния резултате е ловящия с едното чепаре да хване 1,5 кг за цяла вечер, другия 4,5 , както се и случи. Това че в единични случаи едното чепаре нанизвало 1 , а друго 3 не е показателно, защото си зависим и от местоположение, движение на рибата, дълбочина на чепарето и пасажа и пр. Но когато за две вечери има изразена разлика в резултата, това не е ли основание за извод. Друго нещо е да цопнеш двете чепарета едно до друго през метър и едното да заиграе първо, а второто да наниже риба чак като извадиш първото. Аз не казвам че от дадените чепарета със сигурност едните не стават, а другите стават, но ще продължа да търся случай докато ги има налични да ги сравнявам на 2 различни въдици. Освен това за нощен защо се търси по-бедното чепаре, при по-оскъдна светлина би трябвало да се забелязва по-трудно. На каква база е този извод, че трябва бедно чепаре?
Аватар
rashkoto1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rashkoto1 »

stefannankov написа:Пичове, хубаво коментирате ама добре е да се знае ефекта... Миналата седмица приятел поръча от тези
направи двоен и троен резултат на нощен. Търговския вид явно на рибата не дава ефект...
За да си обективен трябва да сравниш две еднакви на цветове чепарета направени от различни хора изпробвани само от един!
Мисля, че знаеш защо....
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
Аватар
tugman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tugman »

stefannankov написа:Пичове, хубаво коментирате ама добре е да се знае ефекта... Миналата седмица приятел поръча от тези
Защо ми се струва, че имаш някакви "пристрастия" към производителя на тези чепарета(така добре си изтапосал снимката, че да се виждат все данни)! Както каза и Тихо чепаретата за нощен риболов трябва да бъдат по-финни като изработка, а и малката кука е за предпочитане, също и материалите(възможно най-финни).Пък и като не ловят защо ги купувате, това не е конфекция заради това, че е красиво и хайде в кошницата
Аватар
tugman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tugman »

Малко спам, за което се извинявам! В рамките на майтапа, ако няма днес на нощен риба, ходете на Джулая, риба като не хванете, поне трипер ще хванете, чепаретата там не са важни!
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

Ще уточня само, че аз си ловя само с белите чепарета със светеща глава ПРЕЗ ДЕНЯ. Много рядко ако е напекло яко слънце слагам нещо цветно с червена главичка (предимно зелено и розово). Ако някой ми поръчва чепаре конкретно за нощен риболов принципно отказвам, защото това не е моят риболов. В случая не помня на кой съм ги пращал, но вероятно съм добавил една светеща нишка с ламетата, което далеч не го прави чепаре за нощен риболов и е някакъв компромисен вариант. А за размера на куката няма какво да коментирам. Едното е 12 другото 10. Със същият успех, но в обратна полза, можеш да сравниш моето с някое 8-ца.
Интересно ще ми е да се сравни с други чепарета, в същия размер и брой куки, през деня какви ще са резултатите и колко ще издържи. Разбира се от някой без предубеждения :) ...което при мен е почти невъзможно
....всъщност, НЕ. Няма да ми е интересно, защото сме го правили и знаем резултата :)
stefannankov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stefannankov »

tugman написа: Защо ми се струва, че имаш някакви "пристрастия" към производителя на тези чепарета(така добре си изтапосал снимката, че да се виждат все данни)! Както каза и Тихо чепаретата за нощен риболов трябва да бъдат по-финни като изработка, а и малката кука е за предпочитане, също и материалите(възможно най-финни).Пък и като не ловят защо ги купувате, това не е конфекция заради това, че е красиво и хайде в кошницата
Нямам никакви пристрастия, другото чепаре е снимано в същата част от картончето, просто на него пише само 12(размера на куката). Поръчано е на един комшия, който е възрастен и не би се захванал да праща по куриер чепарета, отделно че и си има работа. Идеята ми не е да злепоставям някого, ако исках да правя някаква злонамерена реклама можех да постна снимка на чепаретата на Пуфин със силиконова рибка, истината е че съм имал нощи в които сафрида налита само на едната от тях (бялата, а не розовата) и нощи в които подчертано ги избягва.
Иначе чепаретата на Георги са уникално барнати като изработка, толкова красиво изработено чепаре не съм виждал. Флуорото не се къдри като развиеш и прочее. Мисълта ми е че е хубаво да коментирате не само колко твърд бил матриала а да правите сравнения при беден сафрид едно спрямо друго какви резултати дава. В големия пасаж и на гола кука се лови.
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

stefannankov написа:
tugman написа: Защо ми се струва, че имаш някакви "пристрастия" към производителя на тези чепарета(така добре си изтапосал снимката, че да се виждат все данни)! Както каза и Тихо чепаретата за нощен риболов трябва да бъдат по-финни като изработка, а и малката кука е за предпочитане, също и материалите(възможно най-финни).Пък и като не ловят защо ги купувате, това не е конфекция заради това, че е красиво и хайде в кошницата
Нямам никакви пристрастия, другото чепаре е снимано в същата част от картончето, просто на него пише само 12(размера на куката). Поръчано е на един комшия, който е възрастен и не би се захванал да праща по куриер чепарета, отделно че и си има работа. Идеята ми не е да злепоставям някого, ако исках да правя някаква злонамерена реклама можех да постна снимка на чепаретата на Пуфин със силиконова рибка, истината е че съм имал нощи в които сафрида налита само на едната от тях (бялата, а не розовата) и нощи в които подчертано ги избягва.
Иначе чепаретата на Георги са уникално барнати като изработка, толкова красиво изработено чепаре не съм виждал. Флуорото не се къдри като развиеш и прочее. Мисълта ми е че е хубаво да коментирате не само колко твърд бил матриала а да правите сравнения при беден сафрид едно спрямо друго какви резултати дава. В големия пасаж и на гола кука се лови.
Реално погледнато, почти всички ползваме едни и същи материали и влакна. Въпросът се свежда до това да се уцели правилното чепаре за точното място и време.
Аватар
tugman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tugman »

stefannankov написа:
Едното чепаре(на georgi81) при #10 кука и с така оставена дължина на материала отива къ25мм., (другото на твоя съсед) с#12 номер кука отива към 15-16мм. Естествено, че при нощно време рибата ще предпочете по-малката "стръв", ема който се върти около светлината на лампата е с тези размери.През деня пасажите се хранят основно с ува, а там размерите са други. Не ангажирам никой с мнението си, хубав ден!
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

Няколко пъти се опитвам да го напиша, но нещо не става от телефона може сега да се дублират постове, за което се извинявам.
Видях на кой съм ги пращал точно тези чепарета и явно има някакво разминаване, защото човека е супер доволен и след този риболов негов приятел също поръча от същите чепарета.
Screenshot_20190701_081919_com.viber.voip.jpg
Screenshot_20190701_081937_com.viber.voip.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”