Моля отново за съвет
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- учете се от него
Re: Моля отново за съвет
И мойто ми се оправи- получих очакван отговорDedy написа:IDA написа:Между щека и директен при стационарния риболов , няма почти никаква разлика...![]()
![]()
![]()
![]()
Пич, ти ми оправи настроението!

- Бисо
- сериозен играч
Колеги,привет.Ловя с директни от 7-8г, а в щекарския сега навлизам.И двата начина имат предимства и недостатъци, НО щеката си е щека.не искам да взимам страна в такъв спор,а само да кажа:и двата вида такъми са крайно деликатни,така че пазете ги за да ви служат,а марка и модел са въпрос на личен избор и възможност.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
-
- учете се от него
Колега butnik, както вече писах- получих очакван отговор , от очаквана посока. Дали пиша "тъпотии"- гледам да не пиша . Това че ловя с "колове за домати" а от телескоп от много висок клас съм си направил 5-метрова дръжка за кеп е отделен въпрос. Ако живот и здраве , отидем за толстолоби- аз с някой от Джаксоните , ти с Тика- и ти ще имаш кеп от най-висок класbutnik написа:Абе,ти понякога за да се направиш на велик пишеш тъпотии.Щеката е в пъти по продуктивна от директния,и тя е еволюцията на директния.Май тая приказка за лисицата и гроздето не е произлязла току-така.Виж колега,ако някой те дразни в къщи или на работа не се опитвай да го предизвикваш тук във форума.И не изказвай категорични мнение,ако на теб не ти харесва щеката си е твой проблем.НО ТЯ Е ВИСША ШКОЛАЕдна класна 8-ца е на цената на шаранска щека.Това,че ти ловиш с колове за домати си е твой проблем.Колеги,не жалете пари за хубавите неща,скъпото излиза евтино казват някои народи.

Успех!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Не ти прилягаше този отговор.Да е ясно всичко,предпочитам една ,но истинска.Не е важно количество,а доколкото до Тиките,няма да имам кеп от тях,понеже отбягвам тази марка.Дръжката ми е Мавър и е на цената на среден клас директен .А доколкото до сандъците,бях първия,който се опита да пуска серийно и модели.Половин Търновска област ловят с тях.Да си жив и здрав Марчо.Не схвана мисълта ми в предишния отговор,както и да е.А за толостолоби ще ходим през забраната.И не забравяйте,че въдицата се чупи от рибаря,не от риба.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- новобранец
Бутник ,не нападай човека бе ,той си има едни схващания за риболова , а ти други. Погледни само галерията на колегата ИДА и ще разбереш , ЧЕ ТОЙ НИКОГА НЯМА ДА ТЕ РАЗБЕРЕ. Човека си лови още с ПАЧИ ПЕРА и телескопи от по 20-тина лева , разни плувки дето антената е по-дебела от тялото ,струващи 50 стотинки (или самоделки). Вие сте просто различни класи и манталитети.
Човека в темата иска съвет а не безсмислени спорове. Естествено ,че е по-добре да си купиш възможно най-хубавата и най-скъпа пръчка, от колкото да правиш компромиси с парите, да вземеш някой евтиния и акъла ти да е само в ОНАЯ ХУБАВАТА , НЕЯ ТРЯБВАШЕ ДА СИ ВЗЕМА.
Човека в темата иска съвет а не безсмислени спорове. Естествено ,че е по-добре да си купиш възможно най-хубавата и най-скъпа пръчка, от колкото да правиш компромиси с парите, да вземеш някой евтиния и акъла ти да е само в ОНАЯ ХУБАВАТА , НЕЯ ТРЯБВАШЕ ДА СИ ВЗЕМА.
всеки щъркел да си знае жабата
-
- учете се от него
shaka zulu написа:Бутник ,не нападай човека бе ,той си има едни схващания за риболова , а ти други. Погледни само галерията на колегата ИДА и ще разбереш , ЧЕ ТОЙ НИКОГА НЯМА ДА ТЕ РАЗБЕРЕ. Човека си лови още с ПАЧИ ПЕРА и телескопи от по 20-тина лева , разни плувки дето антената е по-дебела от тялото ,струващи 50 стотинки (или самоделки). Вие сте просто различни класи и манталитети.

Голям пост , свалям ти шапка кво хубавко си го написал

Колкото до гъшите пера и плувките с дебели антени- ми да беше попрочел и постовете към снимките

Ине на последно място- "Джаксон" не са по 20 лева , не са и по 70

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Всичките заяждания прочетох, но тов апоследното не го схванах
Какъв е проблема, че въдиците са в калъфите?
Аз уинър-а го държа в тубоса в 50-60% от риболовите, тов аправи ли го по-лоша пръчка?

Аз уинър-а го държа в тубоса в 50-60% от риболовите, тов аправи ли го по-лоша пръчка?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- учете се от него
Всмисъл такъв , че колегата не си рискува скъпата директна осмица без ластик , на аренден гьол със шарани , а лови с "кол за домати" с ластик вътре. И защо да е заяжданеchirusa_bg написа:Всичките заяждания прочетох, но тов апоследното не го схванах![]()

-
- новобранец
Момчета ,забравих да спонена ,че във фабриката на ТИКА в Китай се правят 90 % от всички пръчки по нашите магазини. Така че , името , марката ТИКА е световно известна именно поради тази факт.
-
- учете се от него
"JAXON" е Полска фирма и прътите им също се произвеждат в Китай , предполагам във същата фабрика. Теглото на осмицата е 575гр. , параболичен строй. В общи линии е съпоставим с ето този модел на КОЛМИК , да речем:shaka zulu написа:Момчета ,забравих да спонена ,че във фабриката на ТИКА в Китай се правят 90 % от всички пръчки по нашите магазини. Така че , името , марката ТИКА е световно известна именно поради тази факт.
Код за потвърждение: Избери целия код
REPLICA
Направен посредством съчетаване на НМ36 високомодулен карбон и HR24 високоякостен карбон, този директен телескоп е здрав, доста корав и много лесен за употреба. Конструиран е да задоволи изискванията на по-неопитните риболовци, които също искат да имат инструмент от по-висок клас. Върхът е от плътен карбон(жило), който може да се смени с кух и да се монтира ластик до 1,4 милиметра. REPLICA е подходяща за риболов на кефал, пъстърва, скобар и др. при всякакви условия. Невероятно качество за цената. Предлага се в размери 5, 6, 7 и 8 метра.
код: CARE15 - REPLICA - 5м. (230гр.) 75.00 лв.
код: CARE16 - REPLICA - 6м. (350гр.) 110.00 лв.
код: CARE17 - REPLICA - 7м. (450гр.) 145.00 лв.
код: CARE18 - REPLICA - 8м. (565гр.) 240.00 лв.
-
- новобранец
То като тегло , Мерцедеса е 2 тона и Москвича е 2 тона.
НЕМОА АДЖАБА ДА РАЗБИРА ЦЯЛАТА ТИ МИСЪЛ, НЯЩО...

-
- учете се от него
Ми то и при щеките е така има и по 300 има и по 3000 има и по повече , при еднаква дължина и тегло . Възприеми че Джаксона е "шаранджииски" директен , Колмика си пише за какво е , поразгледай и другите модели на Колмик , ето ти го и последния модел Джаксон:shaka zulu написа:То като тегло , Мерцедеса е 2 тона и Москвича е 2 тона.
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=172
Тук въпроса не опира до цена , а до това за какво ще бъде ползван пръта , какви са му параметрите и как е оборудван , за това писах поста за Финесата в калъф

-
- новобранец
Абе , мистър Джаксън. Тебе да не ти плащат за реклама на фирмата. А за Колмик само можеш да мечтаеш . Аз съм имал щека на Колмик , други пръчки на Колмик, виждал ли си пръчка да вгига 7кг. мъртва тежест. Ти никога няма да имаш Колмик, защото прябват повечко ПАРИИИИИ. 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Koлеги ,излишни спорове,дайте да помогнем на Ивкопивко.Моят съвет е да събереш още малко парици и да си купиш по-свястна пръчка.Имам предвид цена над 100лв.Днес продадох един уип на Силстар от време оно,без нито една драскотина,съжалявам,че не стигна до форума,с два върха,един с ластик и един шпиц за 60 лв
Като си купиш тояжка,сложи един ластик според здравината на въдицата и един шпиц.Ако ми попадне хубав модел директен,веднага ще те уведомя,ако не купил още.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- учете се от него
Даа... , и аз така мисля- колегата за горе -долу такива пари , да си подбере сносен " многопрофилен" прът , достатъчно лек за да ги скубе със шпиц и достатъчно здрав за ластик 1.6 ( поне) за да дърпа и по -сериозни риби.
Колкото до постовете на "шака зулу" от рода "дуло", не виждам причината да ми показваш задни части и да остроумничиш кое щяло да се случи "никога" - с петица , болонезе на Колмик лових до края на миналата година- писал съм в подфорума какво и колко, ма то трябва да се чете от време на време. За влакната и куките-отделно. По-добре не ми отговаряй на поста за да не ме баннат пак , като краен резултат.

Колкото до постовете на "шака зулу" от рода "дуло", не виждам причината да ми показваш задни части и да остроумничиш кое щяло да се случи "никога" - с петица , болонезе на Колмик лових до края на миналата година- писал съм в подфорума какво и колко, ма то трябва да се чете от време на време. За влакната и куките-отделно. По-добре не ми отговаряй на поста за да не ме баннат пак , като краен резултат.