Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Успех на яз.Пчелник
Re: Успех на яз.Пчелник
Когато отидеш на платен и хванеш без значение вида риба и не ти позволяват да я върнеш, как трябва да постъпиш?kalkan4o написа:RAMIREZ, изкривявай нещата както си искаш, но губиш от цялата работа ти и тия след тебе.
аз лично се сещам за следните варианти:
1.Да се вземе уловената риба и да я раздадеш на съседи, познати и т.н.т или ако си фен да си я хапнеш.
2.Да се вземе уловената риба и да се пусне в някой неплатен язовир.
3.Оставяш я при ''пазача'' той я прибира в някой гьолче отстрани и после или си я взима или я продава- както му дойде.
А по отношение на интерпретацията не нещата - нали знаеш, че има и сиво, не е само чено и бяло ( малко банално, но истина)

.
Последно промяна от nikiil на Пон Апр 07, 2008 7:01 pm, променено общо 2 пъти.
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Мисля,че почна да се разводнява темата на колегата.Сега дали ще се взима или ще се пуска има два варианта.Първия-всеки сам си решава за себе си-бил съм и от двете страни.Единственото което не съм правил когато съм взимал преди риба е да награбя всичко що съм хванал-в момента само това ме дразни.Второ собственика на язовира определя условията-дали ще дава да се взима всичко или ще има някакъв лимит.Така че мисля арендатора сам може да прецени дали във водоема му ще има добри екземпляри.Сега за да не дублирам темата ще пиша тука за впечатленията ми от Пчелник/ще ме извини колегата emilio777/.Язовира е много хубав,прекрасни места за риболов.Отношението на хората които отговарят за за него беше много добро.Като разбраха,че сме само за спорта и като ни видяха целия цирк
дори ни съпроводиха и до мястото където ще ловим.След малко игра с маркера разбрахме,че и релефа на язовира предоставя прекрасни места.Има дълбочини от 2,5м до 5 които си граничат много близко.Но май повече няма да се ходи там.Поради това,че няма риби които да си заслужават ходенето.Цял ден се оглеждахме да видим някой да изкара нещо по различно от тези калибровки но уви.Като каза Митака мястото е прекрасно-да се завърти едно чеверме
Ето малко снимки

Понякога се налагаше и някой шарко да изчака събрат да бъде изкаран своевременно,защото както каза Митака-това не е риболов,а хамалогоя

Не сме броили колко сме хванали,защото не носихме живарник,но бяха многооооо

Понякога се налагаше и някой шарко да изчака събрат да бъде изкаран своевременно,защото както каза Митака-това не е риболов,а хамалогоя

Не сме броили колко сме хванали,защото не носихме живарник,но бяха многооооо

добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Хайде и аз да взема отношение.Според мен риболова трябва да се възприема единствено и само като ХОБИ.
А не като начин на прехрана.
За съжаление разбирането и мисленето на голяма, дори смея да твърдя, на по-голямата част от рибарите и погрешно.Поне според мен.Всички се стремим да хващаме по много, но трябва ли да взимаме за вкъщи много.Не искам да засягам никой, защото признавам си и аз съм го правил, но преди 3 години прескочих трапа /операция на главата /и в сегашния си втори живот за много неща мирогледа ми е друг.И както каза колегата nikiil"Човек не цени нещата, които има, докато не ги загуби".Другата голяма истина казана от него "Помнете, хубавите риби са расли 5-10-20 години, а се убиват за 30 секунди".Има толкова много неща с които човек може да се нахрани, че просто незнам защо трябва сами да си причиняваме това.
Арендаторите просто са безсилни.Те се виждат в чудо, защото цената на зарибителния материал скача.При това и трудно се намира добър материал.Аз си мисля че дори много малко хора могат да кажат от къде един арендатор може да закупи риби по 6-7-8 кг.и на каква цена, за да ги пусне в своя водоем.И когато се пускат малки шаранчета и се събират от "рибарите", резултата е ясен.
Ще гледаме филмите на KORDA и ще въздишаме, и така докато проумеят всички къде и в кого е грешката.И накрая и аз да кажа : " На този свят има неща, които ако сам не си ги направиш, няма кой да ти ги направи, защото човек не може да си избира 2 неща - роднините и комшиите".
За съжаление всичко това с обезрибените водоеми си го правим сами, а после се оглеждаме и търсим виновника.Типично по БЪЛГАРСКИ.

Арендаторите просто са безсилни.Те се виждат в чудо, защото цената на зарибителния материал скача.При това и трудно се намира добър материал.Аз си мисля че дори много малко хора могат да кажат от къде един арендатор може да закупи риби по 6-7-8 кг.и на каква цена, за да ги пусне в своя водоем.И когато се пускат малки шаранчета и се събират от "рибарите", резултата е ясен.

За съжаление всичко това с обезрибените водоеми си го правим сами, а после се оглеждаме и търсим виновника.Типично по БЪЛГАРСКИ.

Може ли за последно и аз да изкажа мнение по темата, до която се стигна, макар че не беше мястото тук да се разискват тези въпроси. За мен и всички колеги, с които ходим на риболов, това е удоволствие и начин да избягаме от сивото ежедневие. Защо тогава да не се възползвам от предложеното ми?! Този язовир, явно е направен с тази цел, да ни угоди на крастата, и тази краста аз си я начесах. След цялата гадна зима и дъждовната и ветровита пролет, нямаме ли право на това? Относно пускането на рибата обратно в водата, всеки си преценява за сибе си и ще има право! Аз лично си платих за улова, за хванатата риба и с колегите , с които бях си я хапнахме и бяхме доволни от деня. Нали това чакахме! За тези, които само стоят пред РС-то и се чудят каква глупост да драснат, мога да им кажа- Не се ядовайте за неуспешните си излети и не завиждайте на успеха на другите, защото и аз не убичам да се пребирам с празна кофа от риба, затова посетете такива места, накефете се, а рибата обратно във водата, че някой див селянин да е извади с търмъка и да ви е продаде на борсата!?
Може да е Цаца, ама е Риба!
.
Последно промяна от nikiil на Пон Апр 07, 2008 7:02 pm, променено общо 1 път.
.
Последно промяна от nikiil на Пон Апр 07, 2008 12:37 pm, променено общо 1 път.
Всичко е въпрос на гледна точка.Разни хора разни идеали.
.
Последно промяна от nikiil на Пон Апр 07, 2008 7:03 pm, променено общо 1 път.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Просто не отивам на място където ще ме задължат да убия рибатаRAMIREZ написа:Когато отидеш на платен и хванеш без значение вида риба и не ти позволяват да я върнеш, как трябва да постъпиш?kalkan4o написа:RAMIREZ, изкривявай нещата както си искаш, но губиш от цялата работа ти и тия след тебе.
аз лично се сещам за следните варианти:
1.Да се вземе уловената риба и да я раздадеш на съседи, познати и т.н.т или ако си фен да си я хапнеш.
2.Да се вземе уловената риба и да се пусне в някой неплатен язовир.
3.Оставяш я при ''пазача'' той я прибира в някой гьолче отстрани и после или си я взима или я продава- както му дойде.
А по отношение на интерпретацията не нещата - нали знаеш, че има и сиво, не е само чено и бяло ( малко банално, но истина)

Мога напълно да подкрепя колегата nikiil.Колега, радвам се, че все пак се намират и хора като нас

Браво и на Камен и Рикошет, добре сте поспортували

Както вече за незнам кой път казвам, няма да се намери вярния отговор в спора.Явно има повече гладни хора от колкото гладни за адреналина от улова на е дна стойностна риба.

За бракониерите само слънчаци
!

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Четох, четох и какво да ви кажа
...
Първо ...поздравления за колегата и успешния излет, браво!
Второ...изказаните мнения от общ характер по отношения на разбирането за риболова и неговите измерения не мисля че имат място точно в тази тема защото конкретно за Пчелник нещата приключват ето тук

останалото е буря в чаша вода.
и въпрос на личен избор.
Моля, пишете по темата с конкретна информация или питане за риболва на Пчелник,защото едва ли някой иска да изчете 5-6 страници в Успешни , в които почти да липсва полезна информация

Първо ...поздравления за колегата и успешния излет, браво!
Второ...изказаните мнения от общ характер по отношения на разбирането за риболова и неговите измерения не мисля че имат място точно в тази тема защото конкретно за Пчелник нещата приключват ето тук

останалото е буря в чаша вода.

Моля, пишете по темата с конкретна информация или питане за риболва на Пчелник,защото едва ли някой иска да изчете 5-6 страници в Успешни , в които почти да липсва полезна информация

LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
За тези които все пак искат да ловят на този язовир мога да допълня общата картинка
Условия: Такси и цени ..ясни, риболова е разрешен само събота и неделя, от 08:00 до 19:00 часа
Самият язовир е с разнообразен и интересен релеф и дълбочини до 10-12 метра, но за съжаление преди 3-4 годинки е бил класически занулен чрез разбиване на стената (по информация на стопанисващите го в момента).
Има ограничение в местата разрешени за риболов, но това не указано с някакви табели или знаци..питаш и ти казват, според зависи
В събота нещата изглеждаха ето така

Ловихме, главно обезумели от глад дребни шаранчета на дъно и фидер

Рибките кълвяха на всичко..царевица( 4 броя на косъм) , червеи всякакви , просто беше лудница и едвам успях да изям 2 сандвича и да пийна 2 бирички..
С надеждта да излъжа нещо по килограместо опитах и на това

и резултата не закъсня... пак мишоци

Та така на Пчелник
Условия: Такси и цени ..ясни, риболова е разрешен само събота и неделя, от 08:00 до 19:00 часа

Самият язовир е с разнообразен и интересен релеф и дълбочини до 10-12 метра, но за съжаление преди 3-4 годинки е бил класически занулен чрез разбиване на стената (по информация на стопанисващите го в момента).
Има ограничение в местата разрешени за риболов, но това не указано с някакви табели или знаци..питаш и ти казват, според зависи

В събота нещата изглеждаха ето така

Ловихме, главно обезумели от глад дребни шаранчета на дъно и фидер

Рибките кълвяха на всичко..царевица( 4 броя на косъм) , червеи всякакви , просто беше лудница и едвам успях да изям 2 сандвича и да пийна 2 бирички..

С надеждта да излъжа нещо по килограместо опитах и на това

и резултата не закъсня... пак мишоци

Та така на Пчелник

LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
.
Последно промяна от nikiil на Пон Апр 07, 2008 7:04 pm, променено общо 1 път.
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Извинявай,колега но общо взето с тая табела нещата за нас приключиха с тоя язовир.И колко линка искаш да ти дам с това как сме описвали на какво,как и т.н. сме ловили и колко риби сме пуснали.Ще ме извини модераторът че се намесвам от негово име,но не се стърпях.Можеnikiil написа:Не е хубаво да си модератор, а да не виждаш по-далеч от носа си. За неразбралите, писанията ми бяха за начините и ние да получим и запазим достъпа до класни риби (като другите народи).
Продължавам да твърдя, че горната тема е много по-важна и смислена от много други. Тя е по-добра от повечето други в този раздел, в който след първото описание следват 3 страници "бравос", на четвъртата някой пита "На какво ловихте?", а отговор не получава до 7-а страница, докъдето са пак само "бравос" и "колко жалко че не бях и аз, жената пак не ме пусна".
По-важни ли са темите "Новите ми такъми" или "Аз съм от Долно попинци, кажете ми веднага КЪДЕ, КАКВО, НА КАКВО И ОТ КОЯ СТРАНА НА ГЬОЛА КЪЛВЕ"?
"Модератор" е титла, която дава права, и винаги съм я уважавал (досега). Май изборът тук е бил с лотария...
Модераторът би трябвало да отсее важното, да се намеси, ако трябва да премести темата. А не да сложи снимка на ценоразписа и с това темата за него да приключи. И да нарича проблема "буря в чаша вода". Защото скоро наистина всичко може да стане само чаша с вода. И в този подраздел да останат само снимки на купчини малолетни шаранчета.
Абсолютно незряло и безотговорно отношение на модератора. Властта е отговорност, не привилегия. Не знам кой си и не те познавам, но модератор няма право да пише такива неща.
като рибар да си най-свестния пич,но да даваш крайни мнения за човек който не познаваш-не си прав.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
.
Последно промяна от nikiil на Пон Апр 07, 2008 7:04 pm, променено общо 1 път.