Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

Как се лови от движеща се лодка? :)
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Как се лови от движеща се лодка? :)
Здравейте,
Бихте ли дали малко съвети как и на какво е най-удачно (или статистически най-вероятно въобще да клъвне нещо) да се лови от движеща се лодка в Черно море?:)
Абсолютно начинаещи сме, но предполагам, че има значение и по кое време на годината и т.н. се опитва човек, но идеята е следната:
- Ще се возим на една яхта и идеята ни е да метнем нещо отзад с идеята, че може и да се закачи нещо
Чувал съм, че с повече от 3 възела няма шанс да хванеш нещо, а средната скорост очакваме да е към 5 - има ли смисъл да се пробваме въобще?
Та, какво е най-добре да вземем от магазина с принадлежности?
Не се притеснявайте да спестявате подробности от-до за "1 пръчка"
)) Аз имам един телескоп 3м (който май е дълъг за целта?) и макара - туй то 
Благодаря ви предварително!
Лъкс
Бихте ли дали малко съвети как и на какво е най-удачно (или статистически най-вероятно въобще да клъвне нещо) да се лови от движеща се лодка в Черно море?:)
Абсолютно начинаещи сме, но предполагам, че има значение и по кое време на годината и т.н. се опитва човек, но идеята е следната:
- Ще се возим на една яхта и идеята ни е да метнем нещо отзад с идеята, че може и да се закачи нещо

Чувал съм, че с повече от 3 възела няма шанс да хванеш нещо, а средната скорост очакваме да е към 5 - има ли смисъл да се пробваме въобще?

Та, какво е най-добре да вземем от магазина с принадлежности?

Благодаря ви предварително!
Лъкс
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: Как се лови от движеща се лодка? :)
Общо взето си без шанс.Ако пуснете котва някъде,може да пробвате за кая,или на чепаре за карагьоз,но второто ще е почти без шанс.Още е рано за другите хищници,но и там се иска малък ход.
А за по-нататък - юни, юли, август?
Какво може да се лови на малък ход?
Благодаря

Благодаря

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Ами сафрид,паламуд,лефер,карагьоз,абе пускай чепаретата,и каквото излезе.Зависи от късмета ти.
Мерси, отивам да видя разбера какво е чепаре!!

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колега,в момента въобще не се занимавай.Лятото и есента особено,на ниска скорост можеш да пуснеш воблери на 100-150метра зад лодката с някоя по-къса и корава пръчка и сериозна месина.Може да ти удари сериозен лефер,или паламуд и ще стане шоу.Докато се стопли и дойдат зъбатите,чети във форума и натрупай някакви знания,иначе няма да стане.
Ако незнаеш какво представлява воблера-погледни аватара ми.Има абсолютно всякакви видове,модели,големини и цветове,но за морето е добре да наподобяват сафрид.
Ако незнаеш какво представлява воблера-погледни аватара ми.Има абсолютно всякакви видове,модели,големини и цветове,но за морето е добре да наподобяват сафрид.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.