Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- st_beer
- ще става разбирач
Re: Качествени чепарета
Определено си взема от критиката и вече забелязах ,че бидемите са му от вътрешната страна на лопатката.Димо Михалев написа: Е,какъв е точно плюса,че нещо не разбирам, обикновено като се връзват повече куки и ръката свиква да има повтарямост,а не всяка кука да се бори за независимост.Няма да споменавам,че материала е от грешната страна на стъблото на куката.Вчера ти споменах за това,ама нещо не ме разбра виж как е при Жоро и другите.
Аз също не обръщах на това внимание от коя страна на лопатката ще е ,но след като ми казахте вече го имам в предвид и ги вързвам така. Сега остава само да вкара материала от вътрешната страна на куката и ще е добре работа. Човек се учи докато е жив ,а хората с знания и опит са за да предават опита си и да се учим от тях.
Hobie Mirage Outback
Куката споменах че се извърта,
Когато решиш без да падне нищо от
Нея.По всяко време може да стане.
Предварително не ги гледам как ще са,
Аз работя на обороти.
И Аз връзвам по този начин,
А влакното дали ще е отгоре или от
Долу няма за мен значение,след като
Държи на възел здраво.
На мен ми е удобно по този начин,
И работя бързо,с дългия фитил.
Ако работя по друг начин ме боли ръката.
Когато решиш без да падне нищо от
Нея.По всяко време може да стане.
Предварително не ги гледам как ще са,
Аз работя на обороти.
И Аз връзвам по този начин,
А влакното дали ще е отгоре или от
Долу няма за мен значение,след като
Държи на възел здраво.
На мен ми е удобно по този начин,
И работя бързо,с дългия фитил.
Ако работя по друг начин ме боли ръката.

Риболовци.
Междудругото съм пратил
Няколко чепарета за проба,
На единия модератор и малко
Материял да си довъже липсите
Ако му падне материял може да
Сподели тук.
Няколко чепарета за проба,
На единия модератор и малко
Материял да си довъже липсите
Ако му падне материял може да
Сподели тук.

Риболовци.
Взема си поука разбира се, колкото и да не му се ще да го признае, темата пази всичко. За него нямаше значение дали е лакирана куката. Беше предоволен от влакното на Лазер и нямаше нужда да купува Seaguar. ПВЦ картончетата нямаше да ги сменя с нормални. Неговите бяха върха! Пробва се и с очичките, но там вече не можа да копира. Даже се хващах на басове с колега от темата дали ще го накарам да си направи картончета, да лакира куките и да слага очичкиst_beer написа:Определено си взема от критиката и вече забелязах ,че бидемите са му от вътрешната страна на лопатката.Димо Михалев написа: Е,какъв е точно плюса,че нещо не разбирам, обикновено като се връзват повече куки и ръката свиква да има повтарямост,а не всяка кука да се бори за независимост.Няма да споменавам,че материала е от грешната страна на стъблото на куката.Вчера ти споменах за това,ама нещо не ме разбра виж как е при Жоро и другите.
Аз също не обръщах на това внимание от коя страна на лопатката ще е ,но след като ми казахте вече го имам в предвид и ги вързвам така. Сега остава само да вкара материала от вътрешната страна на куката и ще е добре работа. Човек се учи докато е жив ,а хората с знания и опит са за да предават опита си и да се учим от тях.

Люси, в това няма нищо лошо, разбира се, но го имай предвид. Много хора знаят как почна, от кой какво копира и до къде стигна...опс - грешка - НЕ СТИГНА. Така че, не дрънкай тъпотии по темите и фейса, че някой ти завиждал и си бил ТОП в тая тема. Ти си най-НЕМОЖЕЩИЯ в тази тема, ФАКТ. Нагъл, неможещ и ... !
- Димо Михалев
- Модератор
Жоро спазвай добрия тон много те моля,че си ядосан е ясно,но за много неща си си виновен до някъде сам.Искаш да направиш добро ,но не всеки има интелекта да го оцени подобаващо.Да не можеш,да не знае не е престъпление,да не можеш и да се правиш на такъв,какъвто не си е наглост.gergi_81 написа: Люси, в това няма нищо лошо, разбира се, но го имай предвид. Много хора знаят как почна, от кой какво копира и до къде стигна...опс - грешка - НЕ СТИГНА. Така че, не дрънкай тъпотии по темите и фейса, че някой ти завиждал и си бил ТОП в тая тема. Ти си най-НЕМОЖЕЩИЯ в тази тема, ФАКТ. Нагъл, неможещ и ... !
В тая тема сме много хора бре Жоро.
Та по ред.
Почва се с евтино влакно
После да ли ще ги хванеш рибите
Проба грешка,и тестове от много
Проби ама лично основно.
После не малко хора ме потърсиха
Да им навържа факт
Показах преди Сеагуар че напълних и
С Лазер фризер факт!
Ти ми препоръча да си купя по скъпо
Влакно,до тогава не продавах а подарявах
Купих и сега ми правиш сценки
Та по ред.
Почва се с евтино влакно

Проби ама лично основно.
Да им навържа факт

С Лазер фризер факт!

Риболовци.
А за картончетата ги решават лодкарите,
Как ги искат,и тая година ще купя пак
От Пловдив няколко листа,
И Жоро ми разправя сложи им 50 стинки
За картончето отгоре,имам и хартиени
Разбира се за който желае.
Споменах за обърната лодка с няколко
Стотин чепарета в тая тема на хартия.
Клиента определя как го иска.
На мен лично ми е все тая.
И пак твърдя че очичките,няма да ти
Помогнат да хванеш повече Риба
Как ги искат,и тая година ще купя пак
От Пловдив няколко листа,
И Жоро ми разправя сложи им 50 стинки
За картончето отгоре,имам и хартиени
Разбира се за който желае.
Споменах за обърната лодка с няколко
Стотин чепарета в тая тема на хартия.
Клиента определя как го иска.
На мен лично ми е все тая.
И пак твърдя че очичките,няма да ти
Помогнат да хванеш повече Риба

Риболовци.
- Димо Михалев
- Модератор
За по-евтино то си прав,почва се с обикновен монофил,взимат се чепарета от тия ,които се продават и се опитваш да повториш изработката,Връзваш, докато не получиш три еднакви куки като тия ,които си купил..След това се интересуваш от дължина на бидема и разстояние между куките и чак след това,какви ламета и перушини да вържеш.После идва стъпката,колко да е материала ,и колко да бъде дълъг след извивката.Ти така ли направи?lusienn написа:В тая тема сме много хора бре Жоро.
Та по ред.
Почва се с евтино влакно![]()
Проби ама лично основно.
Да им навържа факт![]()
С Лазер фризер факт!
Разбери, че колкото повече се обясняваш - толкова повече присмех предизвикваш. Обори ме с едно хубаво чепаре, от което някой да научи нещо. Покажи нещо смислено в тази тема. Поне едно нещо напиши или покажи, което да има някакъв смисъл.
Честно казано и аз не направих така. Вече всичко го има на готово и с малко сръчност, опити и подходяща информация много лесно може да се научи човек. Е както виждаме не всеки, но повечето кадърни момчета се научиха.Димо Михалев написа:За по-евтино то си прав,почва се с обикновен монофил,взимат се чепарета от тия ,които се продават и се опитваш да повториш изработката,Връзваш, докато не получиш три еднакви куки като тия ,които си купил..След това се интересуваш от дължина на бидема и разстояние между куките и чак след това,какви ламета и перушини да вържеш.После идва стъпката,колко да е материала ,и колко да бъде дълъг след извивката.Ти така ли направи?lusienn написа:В тая тема сме много хора бре Жоро.
Та по ред.
Почва се с евтино влакно![]()
Проби ама лично основно.
Да им навържа факт![]()
С Лазер фризер факт!
- Димо Михалев
- Модератор
Така е,аз пропуснах да кажа,че това ставаше във времената,когато нямаше интернет.Сега има много неща,ама пак си трябва интелект.gergi_81 написа:
Честно казано и аз не направих така. Вече всичко го има на готово и с малко сръчност, опити и подходяща информация много лесно може да се научи човек. Е както виждаме не всеки, но повечето кадърни момчета се научиха.
Е аз пък,обичам да си правя сам нещата.
Нямам спомен някой от вас да съм обидил,
Специялно от вас двамата нищо не съм научил за моя радост.

Риболовци.
Виждам, че не знаеш и даже да ти гокажат пак няма да го приемеш, но ще опитам отново. Тази тема е за да се споделят неща свързани с чепаретата, от които всеки да се учи. Ти мислиш ли, че някой човек на тази планета и в тази вселена, някога в този живот ще научи нещо от теб?lusienn написа:Е аз пък,обичам да си правя сам нещата.
А това от кой какво си научил няма да го коментирам повече, щото няма да е по правилата на форума. Поне успя да разсмееш много хора с това си изречение. Изпълни си задължението към отбора да си шут! Пиши го успешн и този ден.
За мен е успешен.
Пък кой как си връзва си е негова работа.
Специялно вас двамата никога не съм ви питал за Нищо!!!!
Ловя 2 години поред по 30 дена в морето,
За какво да ви питам

За какво да ви питам

Риболовци.
Ми не знам, аз съм на 39 и от както се уволних от казармата ловя, но още има какво да питам и всеки сезон питам и уча все нещо ново. Така са и всички останали в тази тема, които не са толкова велики и нагли като теб. Като се замисли човек ти си човека с най-малко опит в този риболов, което и бяснява вида на чепаретата ти. Ти си единствения, който не го разбира. Но аз няма да се уморя да ти го казвам и показвам.lusienn написа:За мен е успешен.
За какво да ви питам![]()
![]()