Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от Камилската долина (vol.2)
Модератор: bobopeli
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Разкази за сома от Камилската долина (vol.2)
Проспах два три дена и кво да видя ,изпуснал съм парната баня..........Ицак ,да ти кажа позна , ама отчасти , имам 5бр. Колмик -две спинингарки два телескопа и една за буй ,може и други да има , ма не се сещам ,не съм отварял скоро гардероба.......Начи да ти кажа бланките на Спортекс ги прави един корейски концерн - N.S. дето е по-известен с пръчките Бляк Хол /черна дупка/ и такава корейка си имам ,па имам и Спортекс ,а пръчките на Колмик изключая болонезетата най-високия клас сичките са си китайки ,знайш ли ква пара зимат самурайчетата много им парят въдиците......не ,че нямам и "гейши " ,ама може и да са карашък примерно Зенаците -дето им пише ханд мейд ин Жапан материалите им са от братския Китай ,туй се отнася и за някои Графитлидери кат на Робито ,само Тенрю-то си е баш ,Шиманата пък най-високия клас са Индонезиски ,Дайвите-Тайландски ,ма кво да праиш , глобализация.Миле , опасна работа си - една пръчка да ми ареса и ти си я купил вече ........тоз Арион си е доста арен.......другата ми е хамериканска- няква екстремална легенда на някъв светия , май Кроа ,та и тя е мноо убава. Роби се моли на господ Фокс рейдж и Савидж Гиър и твойта пръчка е арна , ма на братчеда му уредих от твойта марка Виво Прототип башът на башовете за белки.Последно много риби пожелавам на сички ,че пръчки кат гора риби да има.......па на Дончо ше му реда две три приказки не е лошо момчето да се върне ,че без него много скука.....нали Миле.........

валатът не най-лошото нещо на света
много много нещо, не моим ги запомним...
който държи високите технологии, той командва парада..
изчете ли я цялата статия за новите с по 1 милион карбонови нишки....
The true rating of graphite is Million Modulus (US standard) or Tonnage (world standard)
Относно колмиците помня, че беше писал в другия форум за една спинингарка, че беше доволен, а фабулата не я помня, та който е доволен от една си взима и втора...
просто беше предположение... 

The true rating of graphite is Million Modulus (US standard) or Tonnage (world standard)
Относно колмиците помня, че беше писал в другия форум за една спинингарка, че беше доволен, а фабулата не я помня, та който е доволен от една си взима и втора...

при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Да знайш ,че спининговия раздел на Колмик е под името Хераклес. Пръчките ги бива-грозни ,китайски, тежки но здрави.....на мойта голямата с кевлара дето си я купих преди двайсе години са ми и най-големите сомове на спининг ,тогава имаше големи сомове ,ама нямаше здрави спиннинги , а пък сега е точно обратното пръчки сякакви даже и такива на кат на бай Йорг Блинкер дето няма сом в Марица да и се опре и дето две години спорили дали да е с 6+1 или 7+1 водача да бъде , ама се тая то сомове не останаха в реката , а пък са се навъдили едни псевдосомаджии с пръчки кат на Миля 3-12 гр , кичат като коледна елха с разни джунджурийки малкото останали читави риби ,а пък ти си чакай да заапе здравия такъм.
- robber_79
- ще става разбирач
Аксел, аз хваля въдици които съм имал, или пипал. Графита е двойно и тройно по-скъп, а и не е ставало въпрос за него. Аз когато купувах тиронуовото, вивопрототайп нямаше . Затова ще си карам с него.
Интересно ми е какво мислите с Ицо, и Миле, за технологията honeycomb, която използват Абу Гарсия понеже сте доста в час със съвременните технологии, и бланките.

Интересно ми е какво мислите с Ицо, и Миле, за технологията honeycomb, която използват Абу Гарсия понеже сте доста в час със съвременните технологии, и бланките.
- robber_79
- ще става разбирач
Като стана въпрос за Зек, в немско не се шегуват
- Прикачени файлове
-
- A3D871F8-63A1-42E2-8928-42B14F319960.jpeg (229.62 KiB) Преглеждано 1107 пъти
Аз със сомажийските сопи не съм в час ти за спининг ма питаш
Аксел спомена зенаците,ама гледам,че и много ги продават след кратко ползване
Фирми като Абу и Мичел за мене лично са само спомени за отминали години и качество....По вече вярвам на фирми като фаворит,крейзи фиш и Зек ,които не крият че се правят в китай ама гледайки отзивите за тях явно са на много различно ниво от уж марковите.За мен лично като цена и качество карат дори и японските сопи да пасат марули.....повтарям цена качество....

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Роби ,моделът Виво прототайп си го е имало винаги ,с него някои руски експерти печелиха състезания още 2014 г. ,но не е влизал на българския пазар ,само на Руския го има ,това е модела дето са го направили специално за риболов на джиг на белки от лодка.Твоето Тиро е морско изпълнение ,но си става отсекъде .Когато чойек си избира шпилинг има две възможности -да си земе евтин китайски работен кон или друг скъп ,но с история.......от моята камбанирия смятам ,че различните фирми имат по един два уникални модела ,а другото е пълнеж....и.....затова си имам харем 7-8 китайки , може и да са двойно ,2 американки ,някоя и друга корейка ,индонезийки 3бр. /че съм алчен за тях/ ,тайландка ,немкиня и др.Когато някой ненормалник като мене си ги колекционира може да каже следното топ модел ,независимо че е китайски си е на супер ниво -примерно моя Лесат ДХ 2.59 ХХН ,ужасяваща пръчка хем лека, хем мощна ,хем много чувствителна ,нищо , че е на Шимано.........и ,ако някой ви каже че тия правят само макари ,а пръчки не ,......не му вярвайте особено тези за японския пазар .
Ей тука са вижда кво можи тоз обикновен на вид спининг.... https://youtu.be/yM-FscpRlMI
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
Тука пък един чист китаец https://youtu.be/tOkyUtpozaA
Марк Твен
Марк Твен
- robber_79
- ще става разбирач

Когато търсих въдица за голямата река, бях с ограничен бюджет. Избирах между Лесат, и Тиборон(втора ръка във немския ибей. Случайно попаднах на това Абу ,пазарихме се с продавача ,и изобщо не съжелявам че го купих.
- kukukuka
- кандидат преподавател
последно зариходих една tatanka на tubertini . смених връхчето но не е тествана. направих я за калкан , толстолоб и за кая става. вярно че е телескопична но с такива съм свикнал.пръчка съм чупил 1 път. и то защото не беше засмолена грамотно.една кайда. също телескопична с подсилена опетка и дрън дрън.ако се спраска и тубертинито се отказвам от телескопите.винаги нося и една от фибростъкло щото нямам доверие на карбона. вярно че е за джиг но аз съм свикнал с нямане и квото дойде
първата ми пръчка е ДАМ 5м директен има 25години тежи но ми носи спомени като я видя и за това не е изхвърлена.

"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
Тубертини са си оргинални китайски с италиански привкус
също кат колмик
Дам обаче си е класика,и аз имам нейде из мазата от тея телескопи ама мойте около 2,70 по спомен бяха тъмночервени и черно и златисто оцветени.Ама той гнПавел Иванов го беше писал отдавна за Пуре фишинг ,обединението и китайското производство
Тъй,че не казвам някаква новина 

Марк Твен
Марк Твен
това съм го изтървал...robber_79 написа:......
светни ни, да не потънем в дебрите на кривите сопи...

и аз имам такава за 10 лева, винаги ми е в лодката, ама сгъната...kukukuka написа:......първата ми пръчка е ДАМ 5м директен има 25години тежи но ми носи спомени като я видя и за това не е изхвърлена.

- kukukuka
- кандидат преподавател
последно се прецаках с една 8 метрова Okuma
тръгнах да прявя противотежест ам стез модерните котлони не мога да разтопя оловото .та покри нея и газов котлон купих

"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"