Какво бихте казали за улова на щуки над 5 килограма.

Модератор: sapuna

viksmen
новобранец
новобранец

Какво бихте казали за улова на щуки над 5 килограма.

Мнение от viksmen »

На скоро хванах щука 6.200кг ( за пръв път толкова голяма , до сега рекорда ми беше 3.800) Разликата е огромна.Направи ми уникално удоволствие.Дърпахме се 10 тина минути докато се предаде.Удоволствието бе6е голямо.Доста пъти изкача над водата , което допалнително качва адреналина.Абе с дже думи пожелавам на всеки такава слука за да усети сам какъв кеф е.
Fen sam na ribolova na hi6ni ribi.Rqdko hodq za drugo.Nai-golqmata mi strast sa 6tukite i re4nata pastarva (balkanka).Ne obi4am da lovq 6aran i 6aranovi ribi.
Аватар
nikaro
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Какво бихте казали за улова на щуки над 5 килограма.

Мнение от nikaro »

Браво :smt038 :smt038 :smt038
Дай Боже на всеки!!!

ps:няма ли снимки?
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от joroNH »

Браво само и снимки да имаше.
Никога на колене пред когото и да е.
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

Бих казал че тая година ще гоня такива към 5 кила.Досега имам към 4 кила.Обаче и обурудването ми е слабо май за распери до 3 кила и щуки към 4 :lol: .
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

laplandeca написа:Бих казал че тая година ще гоня такива към 5 кила.Досега имам към 4 кила.Обаче и обурудването ми е слабо май за распери до 3 кила и щуки към 4 :lol: .
Лапландецо-нема ли при ваз там по едри животни бре-моята най голяма щука е още от ученическите ми години-8,300 кг.Това беше преди повече от 26 години-улових я с прът от черница,без макара,с два пирона забити отдолу на пръта и на тях навита кордата.Тапа от термос,монофил-1 мм. и повод втора струна от китара.По това време на каналите около Марица беше бъкано от щуки-сега цивилизацията им е..а майката.... :evil:
Я елате рибенца при батко...
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

man1966 написа:
laplandeca написа:Бих казал че тая година ще гоня такива към 5 кила.Досега имам към 4 кила.Обаче и обурудването ми е слабо май за распери до 3 кила и щуки към 4 :lol: .
Лапландецо-нема ли при ваз там по едри животни бре-моята най голяма щука е още от ученическите ми години-8,300 кг.Това беше преди повече от 26 години-улових я с прът от черница,без макара,с два пирона забити отдолу на пръта и на тях навита кордата.Тапа от термос,монофил-1 мм. и повод втора струна от китара.По това време на каналите около Марица беше бъкано от щуки-сега цивилизацията им е..а майката.... :evil:
Има ,бате, щукички до 34 кила,тази е най голямата регистрирана официално,Има и в морето големи щуки , както и некви морски зверюги като калкан стигали над 20 кила.Някаде имало и от рода на моруните, ама никой не казва , сериозни рибаре непознавам тук.Та има и едри , ама май у Марица има по едри :lol: .Мисля че от есетровите ще да е най едрата, гледах преди време черно бяла снимка от преди 2 световна война, на есетрова риба към 2,5 метра.
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Ти тогава живееш в рая...Грамадни риби и никви рибари да ти се мотаят около въдиците 8)
Очакваме снимки с некой дзвер... като го хванеш...
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

man1966 написа:Ти тогава живееш в рая...Грамадни риби и никви рибари да ти се мотаят около въдиците 8)
Очакваме снимки с некой дзвер... като го хванеш...
Чулта господ , бате.Като се постопли ще пробвам пак за щуки.Сега пробвам за едни други дзверове , ама още няма слука.
Здраве, късмет и слука с трофейни риби.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Още нямах цифров,а и виждането ми спрямо противника бе друго:

Изображение
Изображение

Беше малко под седемте кила.Излезе като каракудка,че и без кеп!
Личното ми наблюдение,е че тези окло 2-3кг са най борбени!За сериозните крокодили-имам опит само от филмите! :D
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

Аз тези от 2 кила нагоре ги ловя на жива рибка, на спининг често удрят дребни , под 2 кила, и то при многочасово мятане.При нас на жива стръв е много по успешно.
Някой хващал ли е на филе от риба/речна или морска , че ползвам такава стръв сеган за други зверове.Бялата риба взимали на тази стръв.
viksmen
новобранец
новобранец

Мнение от viksmen »

Ами тогава нямах апарат , но съм слойил да препарирам главата и когато я направя ще я снимам и ще ви я покажа.А колкото до огромните риби , за които става дума , според мен от мрежи ток и така на татак е рядкост да се срещне такава.един от колегите казва за времена от преди 25 години.Смешно е да сравняваш.Тогава по Марица , когато се е дърпала водата и са оставали дупки , са хващали такива и с голи ръце.Сега е съвсем друго за жалост.
Fen sam na ribolova na hi6ni ribi.Rqdko hodq za drugo.Nai-golqmata mi strast sa 6tukite i re4nata pastarva (balkanka).Ne obi4am da lovq 6aran i 6aranovi ribi.
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

viksmen написа:Ами тогава нямах апарат , но съм слойил да препарирам главата и когато я направя ще я снимам и ще ви я покажа.А колкото до огромните риби , за които става дума , според мен от мрежи ток и така на татак е рядкост да се срещне такава.един от колегите казва за времена от преди 25 години.Смешно е да сравняваш.Тогава по Марица , когато се е дърпала водата и са оставали дупки , са хващали такива и с голи ръце.Сега е съвсем друго за жалост.
Не е смешно колега-страшно е и е тъжно... :cry:
Аватар
Цезар
новобранец
новобранец

Мнение от Цезар »

viksmen написа:На скоро хванах щука 6.200кг ( за пръв път толкова голяма , до сега рекорда ми беше 3.800) Разликата е огромна.Направи ми уникално удоволствие.Дърпахме се 10 тина минути докато се предаде.Удоволствието бе6е голямо.Доста пъти изкача над водата , което допалнително качва адреналина.Абе с дже думи пожелавам на всеки такава слука за да усети сам какъв кеф е.
Колега какво да ти кажа,просто ти завиждам за тая кратка борба,аз съм хващал същата щука,но се борих с нея около 30мин.докато ги извадя,хванах я на тоистер.Деиствително удоволствието е много голямо. :axe: :lol:
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Мой братовчед (сина на чо'Милчо) живее в Прага и ето какво е хванал ---> 1.05м./12кг. - р.Вълтава, Прага.
Изображение

Казва, че там има голееееми щуки и сомове...та май ще скокна някой ден до там. :D
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
ROBO
новобранец
новобранец

Мнение от ROBO »

Браво на всички щукари ! Голям късмет трябва да имаш за такива кг. Аз съм с по скромни размери но не знам как да изпратя снимка!Но един ден .......
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”