Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Преди-сега
Модератор: dantho.mihov
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Преди-сега
Рано,рано от зарана
Аз рибар реших да ставам.
Обувам старите си гащи,а отзад стъклопласт ме дращи.
Рано,рано от зарана
Аз за риба ставам.
Горетекса си обличам
Шиманата си прибирам.
Като ми се тръкна тая простотия/тя е малко по дълга/,че ми се набиха едни такива работи из главата.Преди колко беше просто-‘’Взимам си пръчката и макарата-всичко в единствено число-и отивам за риба’’.А сега-лелиййййй боже-Вечерта преди риболов-дрехите,поларчета разни,обувчици само за риболов-срещу скромната сума от 150кинта.Якенце и пантолонче против дъжд-и НЕ от 15лв комплекта.Следват монтажите-сега се дръжте-значи правим Anti Eject Rig - монтаж, възпрепятстващ изплюването на куката,после един Combi Rigs - комбиниран монтаж с твърда и мека части на повода.Следва преглед на инвертара:
Bait Rocket - ракета за захранване-тук
Rocket - ракета за захранване с протеинови топчета-тук
Baiting Needle Hook - игла за стръв с отворена кука-тук
Baiting Needle Lip - игла с предпазител на куката-тук
Boilie Punch - пробойник за протеинови топчета, в образувания отвор
се поставя вложка от лека материя-тук
Braid Blades - ножица за плетено влакно-тук
Carp Landing Net - шаранджийски кеп-тук
Carp Marker - маркер за мястото на захраненото петно,
аеродинамична плувка с голяма товароносимост-тук
Carp Sack - сак, в който се поставя уловеният шаран при претеглянето;
Catapult - прашка за захранване-тук
PVA Bag - водоразтворима торбичка;-тук
PVA Braid - водоразтворим шнур-тук
PVA Funnel - водоразтворимо “чорапче-тук
PVA String - водоразтворим конец-тук
PVA Tape - водоразтворима лента-тук
Rod Pod-тук
Swinger-тук
Bite Indicator-тук
Reel-тук
Rod –тук
Unhooking Mat –тук
Тъйййй,тука и да сме забравели нещо сигурно ще е много важно,но какво да се прави,за следващият сезон смятам да си наема склададжийка.Сега ам рибите нали трябва да правяр ам-ам.
Номер едно в сладководния риболов- Corn,и след нея всички останали
DIP - течни атрактори и ароматизатори за накисване на протеинови
топчета;
Fish Meal - рибено брашно;
Flavours - ароматизатори;
Flexi Swivel Rings - вирбел с допълнителна халка;
Floaters Boilies - плуващи протеинови топчета, приготвени в
микровълнова фурна;
Nut Meal - брашно от ядки
Pellets -
Pop Up Boilies - плуващи протеинови топчета;
Seed
Shelf Life Boilies
Cork Balls
Cork Sticks
И още много,знайни и незнайни уреди вещества влизащи в бой с нейно величество РИБАТА.
Аз рибар реших да ставам.
Обувам старите си гащи,а отзад стъклопласт ме дращи.
Рано,рано от зарана
Аз за риба ставам.
Горетекса си обличам
Шиманата си прибирам.
Като ми се тръкна тая простотия/тя е малко по дълга/,че ми се набиха едни такива работи из главата.Преди колко беше просто-‘’Взимам си пръчката и макарата-всичко в единствено число-и отивам за риба’’.А сега-лелиййййй боже-Вечерта преди риболов-дрехите,поларчета разни,обувчици само за риболов-срещу скромната сума от 150кинта.Якенце и пантолонче против дъжд-и НЕ от 15лв комплекта.Следват монтажите-сега се дръжте-значи правим Anti Eject Rig - монтаж, възпрепятстващ изплюването на куката,после един Combi Rigs - комбиниран монтаж с твърда и мека части на повода.Следва преглед на инвертара:
Bait Rocket - ракета за захранване-тук
Rocket - ракета за захранване с протеинови топчета-тук
Baiting Needle Hook - игла за стръв с отворена кука-тук
Baiting Needle Lip - игла с предпазител на куката-тук
Boilie Punch - пробойник за протеинови топчета, в образувания отвор
се поставя вложка от лека материя-тук
Braid Blades - ножица за плетено влакно-тук
Carp Landing Net - шаранджийски кеп-тук
Carp Marker - маркер за мястото на захраненото петно,
аеродинамична плувка с голяма товароносимост-тук
Carp Sack - сак, в който се поставя уловеният шаран при претеглянето;
Catapult - прашка за захранване-тук
PVA Bag - водоразтворима торбичка;-тук
PVA Braid - водоразтворим шнур-тук
PVA Funnel - водоразтворимо “чорапче-тук
PVA String - водоразтворим конец-тук
PVA Tape - водоразтворима лента-тук
Rod Pod-тук
Swinger-тук
Bite Indicator-тук
Reel-тук
Rod –тук
Unhooking Mat –тук
Тъйййй,тука и да сме забравели нещо сигурно ще е много важно,но какво да се прави,за следващият сезон смятам да си наема склададжийка.Сега ам рибите нали трябва да правяр ам-ам.
Номер едно в сладководния риболов- Corn,и след нея всички останали
DIP - течни атрактори и ароматизатори за накисване на протеинови
топчета;
Fish Meal - рибено брашно;
Flavours - ароматизатори;
Flexi Swivel Rings - вирбел с допълнителна халка;
Floaters Boilies - плуващи протеинови топчета, приготвени в
микровълнова фурна;
Nut Meal - брашно от ядки
Pellets -
Pop Up Boilies - плуващи протеинови топчета;
Seed
Shelf Life Boilies
Cork Balls
Cork Sticks
И още много,знайни и незнайни уреди вещества влизащи в бой с нейно величество РИБАТА.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Преди-сега
Прав си по дяловите
. Ама кеф цена няма нали
?
Така като изброяваш, излиза че багажа е за цял камион, ама аз вчера си сведах оборудването до минимум щото бях на ПОДА сигурно се сещаш защо
, и бях със 1 калъф за въдици кълъж за род под-а стола и кофата със захранката, за да успея да ги помъкта на 1 път
.
Мисля, че забрави да споменеш къмпинг оборудватено, а там може свят да си те завие
.

Така като изброяваш, излиза че багажа е за цял камион, ама аз вчера си сведах оборудването до минимум щото бях на ПОДА сигурно се сещаш защо

Мисля, че забрави да споменеш къмпинг оборудватено, а там може свят да си те завие

За бракониерите само слънчаци
!

- чуруликпенчо
- сериозен играч

Ето още една причина, да не се връщам към сладководния риболов.

Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Кат са замисля едно време да беше просто:
1996г. - Една корда навита на кибрит кукичка мустад номер 8 ( смених 10 кукички преди да реша коя е най-подходяща) и две-три резервни и айде на реката - топче хляб за стръв и мряна кефал от моста на усет...кееефффф кат са закачи се мята като лудо
.
1997г. Лескова пръчка и корда (първа плувка от пуйка) айде на язовира - кукичките вече ги казах...Първа каракуда...
ква пък е таз риба баси яката
1998-9г. Макара Янтра и първа алуминиева пръчка ( и сега си седи в гаража) Петък срещу събота с влака на Полски Тръмбеш на корекцията или на Раданово. Каракуда бббоооллл 10 килца за нищо ги нямах.
2000 Г Първа истинска дънна въдица. Макара D.A.M. Прът пак D.A.M. голям кеф беше като го извадих за първи път колегите нямаха думи замятах най-далече и винаги на нея пръчка имаше удар и до днес я ползвам и все още ми е късметлиика.
2006г. Калъф 6 телескопа FIlstar 3 макари D.A.M. 3 макари F.C.P. Robinson за плувка, кутия с пружини плувки, и какво ли не вътре, протеинови топчета, захранки аеее кеф цена няма...няма да изреждам всичко не е колкото на колегата ама поне наполовината

1996г. - Една корда навита на кибрит кукичка мустад номер 8 ( смених 10 кукички преди да реша коя е най-подходяща) и две-три резервни и айде на реката - топче хляб за стръв и мряна кефал от моста на усет...кееефффф кат са закачи се мята като лудо

1997г. Лескова пръчка и корда (първа плувка от пуйка) айде на язовира - кукичките вече ги казах...Първа каракуда...

1998-9г. Макара Янтра и първа алуминиева пръчка ( и сега си седи в гаража) Петък срещу събота с влака на Полски Тръмбеш на корекцията или на Раданово. Каракуда бббоооллл 10 килца за нищо ги нямах.
2000 Г Първа истинска дънна въдица. Макара D.A.M. Прът пак D.A.M. голям кеф беше като го извадих за първи път колегите нямаха думи замятах най-далече и винаги на нея пръчка имаше удар и до днес я ползвам и все още ми е късметлиика.
2006г. Калъф 6 телескопа FIlstar 3 макари D.A.M. 3 макари F.C.P. Robinson за плувка, кутия с пружини плувки, и какво ли не вътре, протеинови топчета, захранки аеее кеф цена няма...няма да изреждам всичко не е колкото на колегата ама поне наполовината

- Local
- учете се от него
Аз тотално се отказвам да изброявам какво има в моята платформи и 4 калъфа, неща да си изтъркам клавиатурата.

Клавиатура риба не лови!!!
-
- и господ не е толокова добър
А знаеш ли какво имаLocal написа:Аз тотално се отказвам да изброявам какво има в моята платформи и 4 калъфа, неща да си изтъркам клавиатурата.![]()
![]()

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- разбира нещата
Хммм!камен написа:Обувам старите си гащи,а отзад стъклопласт ме дращи.

КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
-
- разбира нещата
Май често се получава точно така. Току попаднеш на нещо, дето си го търсил на предния излет.snegk написа:[А знаеш ли какво има![]()

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.
Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
Знаещият не убеждава, убеждаващият не е знаещ."
Лао Цзи
IDA каза:
Нищо и никакъв човек, пък голям простак
Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
Знаещият не убеждава, убеждаващият не е знаещ."
Лао Цзи
IDA каза:
Нищо и никакъв човек, пък голям простак
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Аз пък винаги съм си бил със скромен набор от такъми и въдици
Две пръчки една на плувка една дънна(шаранджийска) която в повечето слъчаи я вадя по един път на излет.Кеп,куфарчето в раницата и това е.Естествено ако става на въпрос за еднодневен излет.

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
-
- фен клуб-скобар
И аз не обичам многото инвентар. Директен 1бр., телемача, в последно вереме и фидера , столенце,кофа,живарник и кутията. От време на време когато се сетя и кеп но много рядко.Нали съм си плувкарче това ми стига.Много рядко ходя за повече от ден.
-
- научил се да хвърля
Преди беше лесно-взимах единствената пръчка(подарък) и беж на гьола даже стръвта беше само хляб и земен червей.
Сега е мале,малеее-взимам 5-6 пръчки(може да потрябват) от който ползвам 1-2,кеп,стойки за пръчките,кутията и още куп глупости от който може и да не се възпозваш никога ама да ИМА
Ама какво да се прави като вляза в магазина уж за куки взимам и корда и тежести и още и още,абе знаете как е.
Сега е мале,малеее-взимам 5-6 пръчки(може да потрябват) от който ползвам 1-2,кеп,стойки за пръчките,кутията и още куп глупости от който може и да не се възпозваш никога ама да ИМА

Ама какво да се прави като вляза в магазина уж за куки взимам и корда и тежести и още и още,абе знаете как е.
Много риба хванахме,малките ги пуснахме а големите ги прибрахме в бурканче от детско пюре
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Тъй,тъй.Ако си продам цялото шаранджийско оборудване,тамън толкоз ще мога да си купяMarco Polo написа:Спининг, момчета, спининг... Една кутийка блесни, една кутийка воблери. една пръчИЦА, една макарИЧКА. Сандвич, вода! А стига толкова!

добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Marco Polo написа:Спининг, момчета, спининг...

Подледен, момчета, подледен... Един литър домашна ракия, един буркан царска туршия, 300 гр. сирене, едно средно голямо парче сланина, половин глава кромид лук, 2.5 л. червено вино, една подкова горнооряховски суджук, една палка луканка (може и сушеница), две вратни пържоли, 4 бр. люти чушки от газираните и хляб на вкус. Една въдичка и 5 мормишки!
-
- и господ не е толокова добър
Деди,всичко разбрах ама тези мишки,защо ги мориш,немога да разбера

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
snegk написа:Деди,всичко разбрах ама тези мишки,защо ги мориш,немога да разбера![]()
![]()
![]()

Няма значение, въобще не са задължителни!