Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
Re: Риболова около Русе
По последна информация и аз разбрах същото
Много жалкоMiTKo_Fisher написа:НЕ е разрешено .100% е сигурна информацията.Разрешено само за познати![]()
![]()
![]()
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
-
- вече хвърля и на тежко
Умряла работа на стълпище, много вятър и вълни, а улова само попчета и нищо друго.
Колкото обичаме, толкова и мразим пороците си.
Аз го закрих неофициално на 12 Април ( ако на 14. времето позволи пак ще го открия..).
Целия ден не бутна-не само на мене ..с малки изключения...един се похвали с мряна,друг с морунаж-по 1 бройка....и това беше -много хора нищо.
Едва вечерта хванах причинителя на неуспеха (според рибарското поверие).
Ето го : Zingel zingel доста едра вретенарка !

Иначе на 10-ти една мряна,на 11-ти едно сомче (нямам снимка-забравих апарата)-пуснато -беше бебе !
На 12-ти имах и още едно яко натискане на пръчката ама избързах...
По реката живота се завръща - рибоци,птички,зеленина,хора - даже и жабоци изнасяха концерт..което е много добре.
Целия ден не бутна-не само на мене ..с малки изключения...един се похвали с мряна,друг с морунаж-по 1 бройка....и това беше -много хора нищо.
Иначе на 10-ти една мряна,на 11-ти едно сомче (нямам снимка-забравих апарата)-пуснато -беше бебе !
По реката живота се завръща - рибоци,птички,зеленина,хора - даже и жабоци изнасяха концерт..което е много добре.
-
- сериозен играч
Браво Педро, добре че има колеги като тебе и още няколко други които си обменяме инфо тука, ако ние не си помогнем, няма кой да ни помогне
А колко още хора само четат темата, и само си четат

А колко още хора само четат темата, и само си четат

Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
-
- научил се да хвърля
Момчета, някалко дена съм само за риба и съм много уморен.... ще дам инфо утре вероятно. Поздрави на вси4ки, ще се видим скоро .
Да уважаваме природата, за да ни уважава и тя !!!
Аз не можах да ида за риба този уикенд.Ще видим да ходим на околните язовори сега докато махнат забраната.Ходих вчера при рибарите дето ги видях от Морска нагоре по стената.Единия ми разправя как някакъв извадил сом ~ 3кг (ама това според рибарските приказки не е ясно колко е) на бял червей.Споделиха, че излязли бели рибки около 1кг, и сомчета на торен червей всичко.Като ги питах колко са били големи сомчетата ми показаха до лакътя
.....Това е инфото, което имам но незнам на кого ще му е полезно утре пада катанеца 

здравеите колеги,къде ще я дебнем през забраната,4ета тук по хищник ходите,аз по миролюбиво го раздавам,в цар калоян,има ли къде да се пусне?
- Dani I
- вече хвърля и на тежко
И аз го закрих сезона,по най-добрия начин.
В добра компания,добра скара и едно сомче около нормата,но на въдицата на един приятел.
Скарата.

Масата.

Така посрещнах утрото.

Моите въдици си останаха безмълвни.

Героите са уморени.

Ето го и уловът.

В добра компания,добра скара и едно сомче около нормата,но на въдицата на един приятел.
Скарата.
Масата.
Така посрещнах утрото.
Моите въдици си останаха безмълвни.
Героите са уморени.
Ето го и уловът.
-
- научил се да хвърля
Браво, колеги и ние спахме на това място четвъртък. Тея камъни на огнището ги мъкнахме от 200 метра. И ние пробвахме за сом ама не стана. Само плати4ки удряха през деня.
Да уважаваме природата, за да ни уважава и тя !!!
-
- вече хвърля и на тежко
Колега,можеш ли да ми дадеш по-вече информация за тая риба-вретенарка.Вече 15 години ги вадя от Дунав и се се чудя каква еPedro написа:Аз го закрих неофициално на 12 Април ( ако на 14. времето позволи пак ще го открия..).

iid,
Какво да ти кажа - няма много писано по въпроса.Вретенарката (малка и голяма -те са 2 вида) е от семейство Костурови.Голямата достига до 50 см и 1 кг.Има я в р.Дунав и големите му притоци..Сава, Тимок и нагоре ..за Искъра незнам, и то недалече от устията на реките.Обитава дълбоки места с чисто дъно (незатлачено от тиня и т.н.), с течение-малко подвижна е, затова се храни с това, което е домъкнало течението до нея.Лови се на дъно и на плувка, но в придънния слой.Храни се с дънни безгръбначни и дребни рибки.Може да се лови на земен и торен червей и дребни рибки.Хвърля си хайвера март,април.Интересни са и очите - може да ги върти всяко в различна посока като хамелеона.
Вретенарката е известна и с вкусното си месо.Но по-известно е друго поверие (мнение) на риболовци не само у нас, а и в съседни държави - Сърбия например ,че:
Като уловиш вретенарка по добре си събирай такъмите -друга риба наоколо няма.
Никъде не е обяснено на какво се дължи това - дали на хищническия и нрав или и на още нещо.
Това е което открих като се поразрових за мое и твое сведение.
Какво да ти кажа - няма много писано по въпроса.Вретенарката (малка и голяма -те са 2 вида) е от семейство Костурови.Голямата достига до 50 см и 1 кг.Има я в р.Дунав и големите му притоци..Сава, Тимок и нагоре ..за Искъра незнам, и то недалече от устията на реките.Обитава дълбоки места с чисто дъно (незатлачено от тиня и т.н.), с течение-малко подвижна е, затова се храни с това, което е домъкнало течението до нея.Лови се на дъно и на плувка, но в придънния слой.Храни се с дънни безгръбначни и дребни рибки.Може да се лови на земен и торен червей и дребни рибки.Хвърля си хайвера март,април.Интересни са и очите - може да ги върти всяко в различна посока като хамелеона.
Вретенарката е известна и с вкусното си месо.Но по-известно е друго поверие (мнение) на риболовци не само у нас, а и в съседни държави - Сърбия например ,че:
Никъде не е обяснено на какво се дължи това - дали на хищническия и нрав или и на още нещо.
Айде четете и се записвайте за агитката в неделя тук http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=11&t=14250
-
- вече хвърля и на тежко
Много ти благодаря за отговораPedro написа:iid,

гьола на басарбово е отворен днес ходих да видя-лудница.утре рано съм там. 10лв за 2 пръчки вземаш 5кг шаран(ако хванеш) и таранката естествено
ходих в събота за цял ден 42 кила
но много 4ервенка,мре рибата яко