Воблери за сом!

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Воблери за сом!

Мнение от Troli Rapala »

Много хора като хванат голям сом и се мислят за по-умни или можещи от другите,което е много смешно!Воблера хваща сома,а не способностите или величието на рибаря!Аз като хванах първия голям и се помислих за много велик тролингист и хоп на другата седмица други хванаха по-голям,а аз остах капо!И то на същия воблер друг цвят,а не на моето костурче!Бях много разочарован,най-боли другите да хващат,а ти да си капо!Тогава осъзнах,че и трите ми сома до този момент са на късмет,а не на някакъв майсторлък и извънземни възможности!Но и ми светна лампичката,че това е мястото за големи сомове!През годините много сом се извади от там и аз се възползвах!7-ка Шадрап и Денсър си останаха биячите и досега!
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Така хубаво ,не беше писал отдавна!Поздравления !Тез новите цветове на салмо видя ли ги? https://youtu.be/1t5XhajH8BA
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Бай Миле,този Хорнет9 е в графата-Задължителен за сом,препоръча ми го приятел с цвят Лимон и го влачих един ден на Пясъка,но ми се стори много дълбок и груб,нищо не хванах и го продадох и честно сега съжалявам,че не се доверих защото видях хубави сомове на него!Аз не вярвам в даден воблер докато не видя няколко риби на него!Гледах скоро един пич с два сома на едно и също място в язовира значи става.Защото воблер,който е хванал за цял сезон една риба на даден язовир не ми трябва!Повечето разбирачи го имат!Единствения минус е,че от него няма естествен цвят!Салмотата работят имам сом на кафявия фридайвър,Хорнет9,Перч и т.н. са идеални за всякакви риби!Даже модела Екзекутор е точно копие на Шадрапа!Аз съм от първите които си купих Салмо когато излязоха,имам стар каталог и ще пусна старите цветове,които нямат намиране!Бях си купил Булхед зелено сомче и един друг модел розов-светещ,нищо не хванах на тях и ги продадох!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

При мен проблема е,че ходех само през уикендите и шанса да хвана точно сом винаги беше минимален,може да не е активен,може да е гадно времето и нямаш време да обикаляш целия язовир!Защото се оказа на едно от Състезанията,че единия ден се хващат сомове в единия край на язовира,а на следващия в другия,а сега де иди го разбери! :mrgreen: Може би и с воблерите е така,днеска Салмо а утре Рапала! :mrgreen: Това са доказаните фирми,други не признавам!Едно време се скъсваха да хвалят Йосури,Басдрийм и кво ли не,но нещо никакви ги няма от към сомове. :rolleyes:
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Аз имам едно малко на тоя
1159D025-92FB-41A9-AAB1-A02BE60F6DB2.jpeg
1159D025-92FB-41A9-AAB1-A02BE60F6DB2.jpeg (220.74 KiB) Преглеждано 804 пъти
Но на студенуя Вестела има 40+на оранжевия UV
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

До тук моя приятел е хванал няколко сома на Хорнет9 за няколко години,този пич с двата сома хванати през месец и у Фейса един голям сом на червения и един 6кила пак у Фейса на редхед с черните линии!Толкова ми е информацията и на тази база не може да се сравнява с резултатите на Денсър и Шадрап.Ако някой се похвали с два сома или повече за един ден хванати само на Хорнет9 това вече е друго,нали?Защото Шадрап и Денсър редовно го правят!Магнум и Сливър също,припомням два сома по 50кила в един ден и още един 83 на Медичков!Килата нямат значение в случая,имало е големи и са се хванали на един и същи воблер!Не съм чул с някой модел Салмо да хванеш два или повече сома за един ден.Говоря за риби над 6кила,защото по-дребните взимат на всичко.
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

И на тоя 50+ по спомен са килограмите пак Вестела.Даже Ти го сгриза в манията :lol:
276F8B20-534A-43C1-83B4-805092FC40E0.png
тъй ,че не си съвсем прав за по големите и дълги воблери :drinkers:
Марк Твен
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Ударило ти е на естествен цвят,но не не го знам този воблер кой е и на колко гази? :roll:
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Хорнет 9 бре :drinkers:
AA1F2AC9-43E1-47F6-902A-36A92D9DCC8E.jpeg
AA1F2AC9-43E1-47F6-902A-36A92D9DCC8E.jpeg (220.74 KiB) Преглеждано 799 пъти
Марк Твен
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Хванал е един сом и това е на този воблер! :wink: След колко години ще хване пак на него? :wink: Нали в това е разликата за която говоря! :wink: Разбираш ли,че аз всеки път хващам сом,защото залагам на нещо което се е доказало и се прави от 20 и 30години и има милиарди риби хванати от Япония през Русия и Европа до САЩ плюс останалите континенти! :wink: Имал е късмет и това е!Аре да влачи само Халкото,пардон Понтун21 да видиш как ще увехне! :mrgreen:
Последно промяна от Troli Rapala на Съб Окт 08, 2022 9:40 pm, променено общо 1 път.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Такъв Хорнет9 не бях виждал,тарикат си! :rolleyes:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Що не му сложиш оранжево да видим дали ще има резултат? :wink:
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Халкото лови много не го подценявай.Помниш за сашковците ми не ми носят успех на Тича :D
A0AAD91A-39F3-4044-BE71-A8CF4095AA37.jpeg
A0AAD91A-39F3-4044-BE71-A8CF4095AA37.jpeg (206.5 KiB) Преглеждано 796 пъти
Марк Твен
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Той и Върхара и Тишо хванаха един хубав сом на Халко и това им беше успеха,после нищо съществено! :wink: Некой хване нещо на нещо и всичките се хващат на хорото,като шарани! :mrgreen: За да хванеш на всяко влизане сом си трябва Рапала!При положение,че те са измислили воблера и са открили какво ли не от 1936-та година,няма как някое Салмо или Халко да ги задмине по успехи и това го повтарям вече 18години,а най-смешното е че малко хора ми вярват въпреки,че този риболов на сом аз съм го открил и заради мен стана масов! :mrgreen: Моето откритие е Денсъра за сом още от 2004-та година и досега не е спрял да лови всичко!Други откриха Шадрапа,но след мен и сега изведнъж се оказва,че биячите за сом са други марки! :mrgreen: Слагаш Халко и Хорнет9,влизаш и хващаш сом!Да ама не ,това можеш да го направиш само с Рапала и съм го доказвал много пъти! :wink: Който няма Денсър и Шадрап въобще не разбира от воблери!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Изненадва ме,че не ловят ! :roll: Всеки язовир си има специфика и може би трябва да ги ползваш на по-плитки места или там където има много риби около третия-четвъртия метър!На този зеления Миноу дет едвам се вижда ,през Април всички бяха капо на Ивайловград и на него извадиха хубав сом! :wink: Аз обичам да анализирам,да хвана някаква логика защо даден воблер дава когато на никой друг не дава,там ми е тръпката!
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”