TRABUCCO PROXIMA XP ACTIVE FEEDER - 3.60М 90Г

Модератор: Paublo_Eskobar

pdimitrof
новобранец
новобранец
Мнения: 83
Регистриран на: Съб Сеп 22, 2018 7:06 pm
Местоположение: Пазарджик

TRABUCCO PROXIMA XP ACTIVE FEEDER - 3.60М 90Г

Мнение от pdimitrof »

Здравейте !
Интересува ме въпросната въдица относно чувствителността ! Ще се лови основно от ръка, без стойка, на дъно с олово и без кошнички. Усет на кълване, вадене на риба и т.н. Умишлено се спирам на този тест, а не 120, защото мисля, че по-големият тест ще е по-груб. Ако някой има опит с нея моля да сподели. За риболов само на река !
dantho.mihov
Модератор
Модератор
Мнения: 3650
Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
Местоположение: Наше село

Re: TRABUCCO PROXIMA XP ACTIVE FEEDER - 3.60М 90Г

Мнение от dantho.mihov »

Необичаен начин за риболов с фидер. Предполагам, че се търси удобството на индикацията.
Да, може и само с олово, но ако кълве един път на час, през цялото време да се държи фидера в ръцете е необичайно. Смисъла на стойката е да се фиксира линията спрямо върха с цел индикация на правилните кълванета. Като се държи в ръцете вероятността от фалшиви такива нараства неимоверно. Не е проблем, че е на река и се сменя мястото често - има сгъваеми триноги и не се налага забиване на колче в терена.
А фидера си е добър. Имам Трабуко също с тест 90 гр., но друг модел дистанс на 4.10 м. Понеже е за дистанции, се ползва в езеро с най-мекото връхче. Работи добре, чувствително е.
Но на река в зависимост от силата на течението се ползват по-дебелите връхчета - 2 и 3 унции. За тези връхчета нямам наблюдения, не ми се е налагало да ги ползвам.
И въпрос : Защо не е желаеш да ползваш кошница ? Предимството на оловото е, че прави по-далечна дистанция от кошницата, но за река това е без значение. За по-силно течение се ползват правоъгълни кошници с монтирани на тях крачета полузатворен тип.
pdimitrof
новобранец
новобранец
Мнения: 83
Регистриран на: Съб Сеп 22, 2018 7:06 pm
Местоположение: Пазарджик

Re: TRABUCCO PROXIMA XP ACTIVE FEEDER - 3.60М 90Г

Мнение от pdimitrof »

Здравей колега ! Благодаря за отговора. Относно риболова с олово, това е предпочитаният риболов от мен на река в дебелите бързеи. Постоянно съм в движение и най-удачното и доставящо ми кеф. В топлите месеци там са и по големите риби. Кефа е в усета на кълването, усетено в ръката. Статичният риболов на река с фидер хранилка не ме кефи. Този тип риболов го практикувам много отдавна по дебелите бързей в реките и наистина удоволствието е голямо. Имах последно фидер на мавер двуделен на 3.60 м. до 80 г., който използвах за тази цел но го продадох единствено и само заради транспортната дължина. Та това е в общи линии. Единствено ме интересува чувствителността.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”