Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

грижа за бял
Модератор: Paublo_Eskobar
грижа за бял
знаели някои как да го съхраня по дълго време белият червеи освен в хладилника, ама и много лошо мирише след неколко дена!четох некаде че му слагали нещо да не мирише толкова много!
Re: грижа за бял
Поръси червеите със сух ароматизатор за захранка, ако нямаш дори и малко захранка ще свърши работа. Не е зле да ги пресяваш на ден-два /най-добре всеки ден/ и да отделяш умрелите червеи и кастерите.
Когато си купувам по кило и нагоре, винаги ми ги слагат във възможно най-тясната кутия, за да не се движели много.Тогава издържали по дълго време, и в интерес на истината с 1 кг изкарах около 9 дни миналото лято като обикалях.Е имаше и фира но ги пресявах през ден.
Хубаво е след като си закупил червеите да ги пресееш и отделиш умрелите от живите. Съхраняват се за по-дълго като ги поставиш в някое по-широко съдче, хубаво е да не ги покриваш. В съда можеш да добавиш някакво брашно или галета. Температурата на съхранение трябва да е в границите от 1 до 4 градуса. Относно миризмата им-напръскай ги с ароматизатор, който се харесва и на рибите. Успех 

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Аз понеже се чудех какво да ги правя тея червеи и понеже на един язовир един дядо ми да де бял червей ,че аз нямах забелязах,че на кутийката която ми даде имаше бучка лед
И си викам я да пробвам да ги замразя
Издържаха 1 седмица замразени и не станаха на кастери ама си бяха умряли,но въпреки това рибата си кълвеше на тях.Така ще ги запазиш много дълго без да станат на кастери,но ще умрат!А и не забравяй ,че рибата обича кастерите колкото и предишното им състояние 

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
а този метод може ли да се приложи и при торни и земни
blagodaria za savetite!shte probvam s aromatizatori!
Белите червей издържат седмици в хладилника при правилно съхранение. Ползвам от зелените кутии за стръв на Стонфо, които слагам в няколко здрави найлонови пликове, за да няма никакъв достъп на въздух и съхранявам най-долу в хладилника. Червейте спират да се движат и изпадат в нещо като летаргия и няма проблем да се съхраняват продължително време. Лошото е че след повече от 2 седмици стават ...ъъъъ..."кльощави" ако може така да се каже и в този случай си взимам съвсем малко пресни от магазина, които полвам само за стръв, а старите ползвам като захранка......не че не може да се лови и с тях, но лично аз предпочитам да ползвам по-пресни. И още нещо - вечерта преди риболова измивам старите червей с вода, за да се махне миризмата на амоняк, която се получава при продължително съхранение без въздух.
-
- вече хвърля и на тежко
Може да се ползват и пласмасовите кутии за съхранение на храна
Има ги на всеки магазин за домашни потреби.По евтини са и по-големи.Нямат само дупки на капака за пресен въздух,но с една нагорещена игла,проблема се решава 

- MITKO70
- кандидат преподавател
Точно в това им е проблема,тясното място и липсата на дървени стърготини/трици/.След някой друг ден въпреки ,че са в хладилника на караваната или на сянка,започват да отделят една слуз и от нея мирише гадно.Аз ги деля в 2 кутий , добавям дървени стърготини и проблема е решен.Трябва и отделяне на умрелите периодично,това е ясно.HARRY77 написа:Когато си купувам по кило и нагоре, винаги ми ги слагат във възможно най-тясната кутия, за да не се движели много
Всичко може,но не всеки го можe.

Стърготините си ги има винаги.Дори всеки ден им слагам по малко суха подхранка, за да не се получава тази слус и миризма.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз съм замразявал червеи в камерата на хладилника и след една седмица като отида за риба и се размразят,половината шават.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.