Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
naRiba.com

Форум

Лови ли се попче на пилкер?
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- новобранец
Лови ли се попче на пилкер?
Искам да попитам дали попче се лови на пилкер от брега. Знам че хора ги ловят на силикони, но мен ме интересува, дали тази риба ще се подлъже да удари на пилекр.
Говоря ви за пилкери по 5гр. 35мм.
Ще съм ви благодарен, ако също така ми споделите други методи за улова на тази риба на ултралайт или лайтов риболов.
Говоря ви за пилкери по 5гр. 35мм.
Ще съм ви благодарен, ако също така ми споделите други методи за улова на тази риба на ултралайт или лайтов риболов.
Re: Лови ли се попче на пилкер?
Попчето се лови на всичко, но пилкера като го пуснеш до дъното и ще го закачаш лесно.
Попчето е една от най-разпространените и уловими риби по нашето Черноморие, особено при ултралайт и лайтов риболов. Относно въпроса дали попче се лови на пилкер от брега, да, възможно е, макар че този метод не е толкова популярен, колкото риболовът със силикони или други примамки. Пилкерите с тегло от 5 грама и дължина от 35 мм могат да бъдат ефективни, особено ако се използват в участъци с по-голяма дълбочина и скалисти места, където попчето обича да се крие.
Ето някои допълнителни методи за улов на попче на ултралайт или лайтов риболов:
Силиконови примамки: Както вече сте споменали, силиконовите примамки са изключително ефективни. Малките силиконови червеи или рибки, които имитират естествената храна на попчето, работят много добреsnow rider 3d
Джигове: Малки джигове от 2 до 5 грама са също много ефективни. Техника с бавно и равномерно извличане често води до добри резултати.
Воблери: Малки воблери (до 5 см) също могат да бъдат ефективни, особено в зони с по-спокойна вода и близо до каменисти участъци.
Независимо от метода, важно е да се експериментира с различни техники и примамки, докато откриете най-ефективната за конкретното място и условия. Успех в риболова!
Ето някои допълнителни методи за улов на попче на ултралайт или лайтов риболов:
Силиконови примамки: Както вече сте споменали, силиконовите примамки са изключително ефективни. Малките силиконови червеи или рибки, които имитират естествената храна на попчето, работят много добреsnow rider 3d
Джигове: Малки джигове от 2 до 5 грама са също много ефективни. Техника с бавно и равномерно извличане често води до добри резултати.
Воблери: Малки воблери (до 5 см) също могат да бъдат ефективни, особено в зони с по-спокойна вода и близо до каменисти участъци.
Независимо от метода, важно е да се експериментира с различни техники и примамки, докато откриете най-ефективната за конкретното място и условия. Успех в риболова!
-
- Модератор
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Ловят се на малки пилкерчета, но момента със закачането и късането е много неприятен. По-разумно е да се ползват силиконови примамки, ако ще се лови на изкуствена стръв.dantho.mihov написа: ↑Пон Авг 19, 2024 6:35 pmТова от лични впечатления ли е ?
Не за друго, но с това тегло в морската вода съпоставено с 20-30 грама олово на късо чепаре.![]()