Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

с.Даскалово
Модератор: sapuna
- XauBaHkO
- ще става разбирач
с.Даскалово
Някои да има идея за язовира на с.Даскалово!Те бяха два , единият до селото , другия малко след него , на горния имаше Лин и каракуда , а на долния шаран и мряна , друга риба нямаше там!От 5год. несъм ходил там , и несъм и чувал някои да каже нещо за там! Селото се намира посока от Асеновград за Кърджали , след с.Паничково , отбивката за с.Черна нива , малко след отбивката е за с.Даскалово
- CrossFire
- разбира нещата
Re: с.Даскалово
Аз лично съм ловил шаран и мряна на горния,като мряните бяха над 20 сантиметра и доста борбени.Шаран имаше в големи количества и бих казал,че имаше повече риба от арендован язовир.XauBaHkO написа:на горния имаше Лин и каракуда , а на долния шаран и мряна
Есента ходих-2 лева на пръчка,мряната беше по 6-7 сантиметра,играта на шарана липсваше,като извадих един такъв на протеиново топче,но нямаше и килограм.Имаше колеги,които казаха,че арендатора е пуснал толстолоп(към 2 кг. екземпляри).
На долния язовир,този до пътя преди селото почти нямаше вода-липсваха и рибари.
Ако ти се сдобиеш с друга информация ще се радвам да я споделиш.

- XauBaHkO
- ще става разбирач
Ами смятам да отскоча до там , язовира е готин , и мряната беше едра , за долния доворя , ако ходя , ще има инфо!
Сега не мога да се сетя за кой точно язовир ставаше въпрос (горния - долния ) , но миналата година един от двата беше арендован от братовчед на баща ми. И имах късмета да топна пръчките ,но за съжаление изкарах сам един лин на плувка ,пък на дъно нищо ,като се има впредвид че същия ден сутринта към 5 са изкарали 5 килограмов шарко . Но да ти кажа по дъното имаше толкова водорасли и тем подобни и при всяко презареждане дърпах яко ,ама много яко водорасли ...
Имам и снимки на язовира в галерията.

Наслука !!!
- XauBaHkO
- ще става разбирач
Да, а и както казах на долния , освен едра мряна и шарковци (предимно голи) друга риба несъм вадил!
Колега ,ако може да ми дадеш информация на какво си ги дърпал (стръв,захранка,мотаж...) защото миналата година отидох напълно неподготвен (като му се обадих ми каза да нося само бели червеи ,за всеки случай взех торен и 2 кила захранка) и тази година със сигурнст ще го посетя.CrossFire написа:Аз лично съм ловил шаран и мряна на горния,като мряните бяха над 20 сантиметра и доста борбени.Шаран имаше в големи количества и бих казал,че имаше повече риба от арендован язовир.XauBaHkO написа:на горния имаше Лин и каракуда , а на долния шаран и мряна
Есента ходих-2 лева на пръчка,мряната беше по 6-7 сантиметра,играта на шарана липсваше,като извадих един такъв на протеиново топче,но нямаше и килограм.Имаше колеги,които казаха,че арендатора е пуснал толстолоп(към 2 кг. екземпляри).
На долния язовир,този до пътя преди селото почти нямаше вода-липсваха и рибари.
Ако ти се сдобиеш с друга информация ще се радвам да я споделиш.
Благодаря!!!
Наслука !!!
- XauBaHkO
- ще става разбирач
На плувка ги скубах там дъно е невъзможно , щото гората е залята от язовира . на долния , минаваш по стената и продължаваш по асфалта , докато стигнеш до там , където е залят и влиза в язовира (асфалта) ! От левия край има заливче , там , на какавида и хлябче!
Към dewey
колега, би ли споделил от къде са снимките в галерията ти? тази градина и язовира до нея ми изглежда направо супер.
колега, би ли споделил от къде са снимките в галерията ти? тази градина и язовира до нея ми изглежда направо супер.
Колега ,мисля че са от яз.Кърджали ,не съм сигурен (брат ми ги е снимал).lambri написа:Към dewey
Наслука !!!
- CrossFire
- разбира нещата
За стръв ползвах бял и торен за захранка ванилия с коноп.Ловях с мач,като искам да отбележа,че имаше много растителност във водата-ловях там с повод 0,10 и трудно вадех рибите,а с наличния ми 0,14-шарана нещеше и да пипне.Но хубавите риби,които дърпах преди години незнам дали ги има още.Всяко мое посещение е било до тополата на снимката(срещу гората)(в лявата част на снимката)dewey написа: Колега ,ако може да ми дадеш информация на какво си ги дърпал (стръв,захранка,мотаж...)

Последния път,когато хванах малкото шаранче ловях на същото място-стръв протеиново топче домашна изработка+ПВА чорап с пелети,като бях заметнал на не повече от 35-40 метра.

в момента долният е забранен за риболов,а на горния такса 5 лв и рибата се заплаща отделно.
-
- новобранец
здравейте, да ви кажа бях преди 3 дена на Даскалово, наскоро са го взели да го стопанисват , страшно местенце и много риба .
за 5-6 часа ударихме около 35 шарана , излизат между 2 - 4-5 килограмови шарковци .
Доста доволно, таксата е 4 лв - мисля , ако искаш да хапнеш 5.50 лв/ кг
...посетете го и няма да съжелявате !
за 5-6 часа ударихме около 35 шарана , излизат между 2 - 4-5 килограмови шарковци .
Доста доволно, таксата е 4 лв - мисля , ако искаш да хапнеш 5.50 лв/ кг
...посетете го и няма да съжелявате !
кой от двата горния или долния и има ли друга риба преди в долния имаше много калиник,ама от както е с нови собственици май изчезна
Познавам момчетата които го стопанисват в момента,просто са перфектни .телефона на едното от тях е: 0886613800