ВАЖНО за яз. Пчелина (Лобош) !

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Re: ВАЖНО за яз. Пчелина (Лобош) !

Мнение от bobopeli »

Martin Mihailov написа: Пет Апр 15, 2022 4:32 pm Кьде ги виде бракониерските пориви или тека ти изнася :lol: Некои като каже истината или различно мнение и веднага се намира некои да каже че е над него :mrgreen:
Да изкажеш друго мнение и да го отстояваш е едно :mrgreen: да нарушаваш системно закона за рибарство и аквакултурите е нещо съвършено различно :mrgreen:
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него

Мнение от Martin Mihailov »

Кажими кьде сьм нарушил закона :lol: Видели ме фанали ме и тека нататьк :roll: Незначи че като пишем го нарушавам.Аз може да напишем че сьм застрелял некои.И тогава ли нарушавам законо а.Тука фатката е че текива като тебе се прават на много знаещи.Внасят предложения в парламенто на още по знаещи :lol: И сьщите тия издават забрани.Прочети забраната кьде си я пуснал да видиш че спецялно за при нас е написана пьрво неграмотно и второ без никои да е проверил за какво става вьпрос.Веднага ти казвам защо.Разрешеното езеро в Рударци е взето от частно лице и е атракцшия с водни колела и лотки :roll: Амао там е разрешен риболова :mrgreen: А рудничното езеро го затрупват в момента :shock: Това какво ти говори.Че никои несие мрьднал прьсто да види за какво става дума а на некакви предложения от некакьв самоназначил се издава забрани :mrgreen:
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

Martin Mihailov написа: Пет Апр 15, 2022 5:24 pm Кажими кьде сьм нарушил закона ................
Не ми се рови из форума. Никъде не съм казал, че законодателството ни е перфектно, но съм убеден че единствено спазването му ще доведе до това да има какво да се лови и утре!
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него

Мнение от Martin Mihailov »

Продьлжаваи да верваш :lol: :lol: Блаженни са верващите :mrgreen:
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

Martin Mihailov написа: Пет Апр 15, 2022 5:58 pm ............................................ Блаженни са верващите :mrgreen:
................................защото е тяхно царството небесно! :wink:
fool
новобранец
новобранец

Мнение от fool »

Здравейте колеги! Не съм посещавал одавна водоема, а с приближаващия край на забраната идва и апетита за риболов, та да попитам ако някой знае. Каквъв ще е режима тази година след 15-ти като мине забраната? Благодаря предварително за информацията :)
Аватар
stoiann80
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stoiann80 »

fool написа: Вто Май 31, 2022 11:27 am ...…..Каквъв ще е режима тази година....
Същия, както до момента. Хвани-пусни, с изключение на Радибошкия залив, който е тотално забранен
Memento mori
fool
новобранец
новобранец

Мнение от fool »

stoiann80 написа: Сря Юни 01, 2022 9:36 am
fool написа: Вто Май 31, 2022 11:27 am ...…..Каквъв ще е режима тази година....
Същия, както до момента. Хвани-пусни, с изключение на Радибошкия залив, който е тотално забранен
Благодаря колега, ще видя значи скоро да го посетя :) Дано се завърнат пак рибите до преди да го отровят и скоро пак да имаме страхотни излети на водоема.
:fishing12:
Dzambok
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Dzambok »

Здравейте някакво инфо за Лобош. Планувам палатка с деца, барбекю, въдици и лодка, евентуално нощуване. Събират ли още пари под параклиса? Рибата хвани и пусни ли е още? Някой ще ми направи ли проблем че съм вляал с лодката и силиконов за бяла риба?
Нема па нема па неще, па спре, па пак неще, и пак спре, па спре и да неще!
evanbrooks
новобранец
новобранец

Мнение от evanbrooks »

Като гледам мненията назад, ясно е едно самата мярка не е лоша, лошо е че се прилага само на хартия. 'Хвани-пусни' има смисъл само ако контролът е реален, иначе ефект няма да има. ВеЦ-ът продължава да влияе на нивото, бракониерите си намират начини, а после пак се чудим защо рибата изчезва. Дано този път институциите си свършат работата, защото язовирът има огромен потенциал да се възстанови, стига просто да не се остави на самотек.
Evan Brooks – Calm and friendly, often reading or playing music in his spare time. Loves learning about history and different cultures.
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

evanbrooks написа: Вто Дек 09, 2025 1:10 pm ........ а после пак се чудим защо рибата изчезва.......,

На Лобош съм ходил, когато там се извършваше промишлен риболов с мрежи.
Тези, които ловяхме с въдици, плащахме по 2 лв такса за платен риболов срещу хартиена разписка.

Но дори и тогава, рибата бе в изобилие.

evanbrooks написа: Вто Дек 09, 2025 1:10 pm ...... Дано този път институциите си свършат работата .......

За тази теза,
Никак не съм сигурен, че ще сработи.
Освен ака не предвиждаш пълна забрана и въоръжена охрана.
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”