Има ли гъбари?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Има ли гъбари?

Мнение от баш_майстора »

Епа, нали си таковал чужда булка днес, ако буля не е разбрала, тряя си рахатясал.
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

Аз нали ви казах, че в неделя тръгват гъбите! :mrgreen: Тая сутрин с двама верни другари напъплихме гората на развиделяване, очаквах че ще има предимно жълт пачи крак, но освен него намерихме и сив пачи крак, дъбови, бронзови и царски/хлебни манатарки. Не съм снимал, че телефона ми беше в раницата, но финалния резуртат е това - около 3 кила гъби екстра качество.
1000019911.jpeg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
mitko 53
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mitko 53 »

И ние с братчедът се разписахме задоволително, кило и половина пачи крак и седем манатарки екстра качество. Това на Витоша , 1000м.н.
Аватар
T.Mihov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от T.Mihov »

Ние с малкия пък в събота се отчетохме с почти кило пачи крак и една манатарка.Очаквах повече манатарки,ама явно още не им е дошло времето или изобщо няма да им дойде там тая година - времето ще покаже :)
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Все не остава време да пиша, но дай да драсна тоя път и аз няколко реда, да не ме забравите :mrgreen:
В последните седмици редовно проверявам на различни места... Първите манатарки намерих по северозапада, в ниски дъбови гори 250-300 мнв., но бяха само единични гъби или съвсем ги нямаше. Този уикенд, вече по Софийско, нещата потръгнаха по-добре... В събота на 750 м. открих първия пачи крак - редки и малко гъби, но пък учудващо едри и свежи. Манатарка открих само една - царска, докато дъбови и брознови нямаше изобщо. Набрах и доволно от любимите ми гълъбки...
В неделя на 850-900 м. вече намерих и манатарките - тъкмо тръгващи, с отлично качество, но отново сравнително редки и малко като брой (за което вина според мен има и факта, че най-дашните ми участъци от гората са брутално изсечени и всичко е оголено и в безпорядък от сечта :cry: :x ) Отново имаше и малко пачи крак, както и гълъбки... В общи линии нещата са в самото си начало и би трябвало в следващите дни да стане доста интересно. За който има време да ходи... :roll:
Те ви за цвят малко фотоси от събота и неделя (с извинение за снимката от дОма :oops: ):

20260606_072234.jpg
20260607_081303.jpg
20260607_070643 (1).jpg
20260607_070047.jpg
20260607_124243.jpg

Поздрави!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
mitko 53
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mitko 53 »

[*]Сутринта направих един тараш на 750м.н , моите гъби слаба работа, към кило пачи крак, двадесетина манатарки,пет бронзака, шест дъбови и другите хлебни. Реших да си направя микс с хлебните, да видя дали ще се овкусят. На финала намерих и четири млади булки, първите за сезона. Пачият крак вече засъхва, ако не завали, съвсем ще се съсухри.
phillemow
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от phillemow »

Тръгнаха гъбите и на 1000м.Пачият крак вече отстъпва и позасъхва.Манатарките все още не са масови.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Кърлежите засега са много малко,за разлика от комарите.
Аватар
T.Mihov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от T.Mihov »

Днес след работа направих едно кръгче на същото място от миналия път - 10-на пачи крака и 2 малки манатарки.Това на около 650-700м.Има нещо гнило - толкова дъж и слънце,а гъби малко... :? .Предишни години на същото място в далеч по-сушаво и горещо време съм намирал много повече манатарки.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”