Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Eлеврек?
Модератор: bobopeli
Eлеврек?
А бе колеги каква е тази риба"елеврек' за която пише на много места във форума?Просветете ме моля ви!Да не би просто да е различно име? Например по нашия край на Каракудата казват Таранка.
Ако иска да кълве,когато съм за риба ми е добре!!!
Елеврек?
Здрасти!
Елеврек се използва в югоизточна България и си мисля, че това е бяла риба. Не съм 100 процента сигурен обаче и нека колегите също си кажат внението.
Елеврек се използва в югоизточна България и си мисля, че това е бяла риба. Не съм 100 процента сигурен обаче и нека колегите също си кажат внението.
- atillas
- ще става разбирач
таранка = каракуда без значение размераkalkan4o написа:На мене всички са ми казвали във Варна,че таранка и каракуда са едни и същи риби ,но но както попче кая линхус така и таранка каракуда поне аз така знам !
попче = кая
лихнуса е ВИД попче ,един от многото .
всички лихнуси са попчета но не всички попчета са лихнуси ако така ще ти стане по ясно

Аз пък си мислех че идва от AK BALIK (Ак Балък) - от турски. Ак- бял, Balik - риба.Жоро Гоцов написа:Свиленград, Любимец, Харманли, Ивайловград...те тия не са чели риболовна литература и затова си имат свое име на Бялата риба ! Същото важи за мокрите от Дунавско...там е : Як Балък
щото става голяма а е тъпа и излиза без зор !
това е просто смислено найменование..

Ambitious people are simply too stupid to be lazy
елеврек
Абе Жоро.Таранка викат на каракудата и в Плевенско.Колкото за елеврек,за пръв път чувам.Ти говориш за превод от гръцки,а пък става въпрос за турско,нещо не вдянах.
re
Жоре балък на турски ознаяава риба (мислим, че го знаеш де) а не както ние си го изполвзваме за тъпак, шматка и тн.[/quote]
кога нема риба и рака е риба
- RiverFisher
- новобранец
Жорко - когато тук са хващали елеврек мисля, че не е имало риболовна литература и то не само у нас. / Май и телевизионни предавания е нямалоЖоро Гоцов написа:Свиленград, Любимец, Харманли, Ивайловград...те тия не са чели риболовна литература и затова си имат свое име на Бялата риба ! Същото важи за мокрите от Дунавско...там е : Як Балък
щото става голяма а е тъпа и излиза без зор !
това е просто смислено найменование..

- RiverFisher
- новобранец
А "КАРАБАЛЪК", ами "АЛАЙ" или пък "ХАРАМИЯ" или "СКАРА" ???
Няма лошо да обясняваш, лошото е начина и позицията от която го правиш. А иначе това, че тук е нямало книжарница мисля наистина е голяма загуба - иначе едва ли тези отрудени хора щяха все още да носят на гърба си и да хранят такива като теб.
Няма лошо да обясняваш, лошото е начина и позицията от която го правиш. А иначе това, че тук е нямало книжарница мисля наистина е голяма загуба - иначе едва ли тези отрудени хора щяха все още да носят на гърба си и да хранят такива като теб.
- RiverFisher
- новобранец
- RiverFisher
- новобранец