яз.Бистрака - Благоевград

Модератори: bobopeli, sapuna

RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

яз.Бистрака - Благоевград

Мнение от RAMIREZ »

Събота сутринта, 7:00 часа
- 2 пакета захранка, 2 сухи хляба, бели червеи, царевица с аромат на ванилия, торни червеи.От цялата офанзива до 12 часа улових един костук- по долу на снимката и една ммааааалко по-голяма червеноперка:
Полсе смених мястото, извадх блесните и воблерите - да се поразкърша малко, но след малко заваля,

а после задуха такъв вятър, че при замятане на 12-15 грамов воблер даваше 5-6 метра отклонение, а вятъра духаше влакното към шавара и за малко да оставя някои воблер в трънките :lol:
А ето и наоколо какво се случваше- после трябваше да се внимава много за да не стъпи човек в някоя мина:)
Ами това е от мен, през забраната от Благоевградско :axe:
Последно промяна от RAMIREZ на Вто Апр 29, 2008 1:33 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
XauBaHkO
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: яз.Бистрака - Благоевград

Мнение от XauBaHkO »

Да не ти пука!
Важна е разходката!
Изображение
vladoto
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladoto »

Колега учих пет години и половина в Благоевград и бях редовен посетител на Бистрака .Тогава бяха два водоема сега е един -обединил двата.Труден водоем.Духа по часовник.Към 11 часа се появява вятър-изведнъж и към 17 часа спира.Много са малко тихите дни.Сега чух ,че ще правят вятърни електро централи в района.
През пролетта ловяхме костури в плиткото из папура на 20 см дълбичина и на торен червей.Едри костури пълни с хайвер.Тия риби докато хвърлят хайвер изобщо не се плашат и ядът като прасета .Даже скачат от време на време и се издават къде са .Така беше всяка година до началото на забраната.Да уточня,това е преди 12 години.Предполагам ,че и сега не е по различно.Март месец имах път на там и се отбих за малко.Местни колеги ловяха каракуда и червеноперка в прозорчетата на папура.Точно както преди.Цирка е пълен -опитваш се да спуснеш кукичката в най-гъстия папур при силен вятър в прозорче 30x30см или по -малко.Но пък само там кълве.
През лятото картинката ставаше по -нормална.Рибата се пръска из целия водоем,ама вятъра си остава.
Тук хванах няколко лина на скакалец.Най – голямата ми каракуда е от Бистрака.
Имам и отлични резултати с червеноперки и оклей.Много често се случваше да неще.Тогава спасението е костура,ама трябва да се търси.Наи-често е край водораслите.
Да повторя информацията ми е мноого остаряла!
Наслука !Другия път да ги разбиеш.!
Последно промяна от vladoto на Вто Май 06, 2008 2:12 pm, променено общо 1 път.
Риболовът не е слука,а наука!
RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от RAMIREZ »

Е щом тогава е бил труден, съм си направо за успешни с костура и червеноперката :lol: .Един колега каза че си бракониерстват много здраво Бистрака- виждал ги е с мрежи, с пушки с каквото може и после защо няма риба.А тия линове ще ги пробвам-vladoto някакъв съвет за монтаж и на какво да го търся?
Изображение
vladoto
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladoto »

Лина тамошните колеги го ловяха на тесто близо до папура.Не хранят с нищо.Пазят тишина.Изобщо ме гледаха много странно като подхранвам.
Имаше много клен,но не кълвеше на нищо.Пробвах на скакалец и се хванаха 4 линчета едно след друго.Тях си ги пуснах за ужас на всички около мен.
Има и големи.Виждал съм да хващат колеги.Лично аз, достатъчно голям за да го взема не успях да хвана.Предполагам, че има още.Не могат да го изловят с мрежи.Има достатъчно папур и водорасли.Лятото целия водоем обрства.Има и много храна.Костурите се претъпкват с дафния.Чудил съм се как ми гълтат куката ,като в тях няма място за нея. :shock: Аз ловях на хляб и торни червеи.Храня с хляб и ловя на хляб.Ако не тръгнат нещата,торен и обиколка на водораслите и папура докато намеря костура.Има и щука.Много пъти сам виждал и то големи ,но неуспях да хвана.Трябва да излизам.
Успех!
Риболовът не е слука,а наука!
fishingmania
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fishingmania »

Бистрака се бракониерства като за световно а и местните унищожават рибата по миналата година бяхме на откриването даваше много и различна риба даже 1 малък шарко вкара 5м. телескоп във водата много емоции над 20-30 шарана които бяха пуснати ,но месните бяха с девиза"Ако не я взема аз някой друг ще я вземе" и така който хване малко шаренче взема и така се прееба цялата работа .Миналата година пак бяхме там с надеждата за успешен улов -Кур с извинение.За 3 дни хванахме 1 костур около 0.500 а върха на черешката беше това ,че през ноща си опънаха мрежите гейовете тъпи и така разочаровани се прибрахме :(:(:(
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”