Толстолоп

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

qcarp
ще става разбирач
ще става разбирач

Толстолоп

Мнение от qcarp »

Колеги кажете начин за ловене на толстолоп някой казват на пружина на стериопор и отгоре щукарска плувка който знае и е имал слука да каже :roll: :smt035
I am needed on the nature, as well she of me ! Just keep her...
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Re: Толстолоп

Мнение от rumci »

Погледни ТУК
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

qcarp написа:Колеги кажете начин за ловене на толстолоп някой казват на пружина на стериопор и отгоре щукарска плувка който знае и е имал слука да каже :roll: :smt035
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... a&start=45

8)
Изображение
sarmata69
новобранец
новобранец

Мнение от sarmata69 »

колега този вид риболов е свързан с много емоции и ми е един от най любимите. сега ще споделя един доста добър начин за улов. Първо зависи много от водоема там кадето ние го практикуваме е доста дълбоко.аз го ловя на плувка така а сега към по същественото подготвя се подхранка като се забърква ден преди излета и се слага бирена мая толостолопа я обожава.прави се и втора подхранка два пакета бисквитена галета като се добавят поне 300 грама бял червей. с първата се подхранва обилно с големи топки и еднократно аз хвърлям около 2 кг а с втората се дохранва искам да отбележа че постоянно се дохранва толостопа има стаден начин на живот и много бързо петното изчезва.сега малко за тъкъма ловя го с болонеза 6 м и задължително добра макара с добър аванс. използвам кука номер 4 бяла тънка и много остра. влакното зависи от това какъв екземпляр се очаква и всеки един може да прецени какво да сложи аз лично ползвам флорокарбон.плувката трябва да не е по голяма от 1.5 грама защото самото кълване е много финно ако мога да го нарека кълване толостолопът само почуква подобно на опипване на шаран точно този момент трябва да се засече итзтървете ли го за секунда него вече го няма може и да повдигне плувката едва забележимо.стръвта е грозд бял червей. искам да отбележа че по тозиначин куката не е в устата на толостолопа а външно за долната устна не мога да си обясня защо но всяка риба е хваната там.миналата година имах около четири пет излета за толостолоп и всеки път се пребирахме с по дестина добри екземпляра. водоема няма да го споменавам този метод е на доста известен риболовен състезател от блиското минало който ако разбере че сам описал толкова подробно ще ме гръмне. дано да сам ти помогнал колега наслука.
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Изкарвали сме толстолоп на пружина хвърлена за шаран :!:
TICA FAN
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

И тази тема не ми харесва,но поради факта,че са натрупани няколко мнения в мое отсъствие ще я оставя!
МОМЧЕТА и МОМИЧЕТА,ДАМИ и ГОСПОДА,четете,четете и пак четете!След това търсете,и чак тогава пускайте темите си в "разни",за да не ми се сърдите!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”