Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Толстолоп
Модератор: bobopeli
Толстолоп
Колеги кажете начин за ловене на толстолоп някой казват на пружина на стериопор и отгоре щукарска плувка който знае и е имал слука да каже

I am needed on the nature, as well she of me ! Just keep her...
Re: Толстолоп
Погледни ТУК
-
- учете се от него
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... a&start=45qcarp написа:Колеги кажете начин за ловене на толстолоп някой казват на пружина на стериопор и отгоре щукарска плувка който знае и е имал слука да каже![]()

колега този вид риболов е свързан с много емоции и ми е един от най любимите. сега ще споделя един доста добър начин за улов. Първо зависи много от водоема там кадето ние го практикуваме е доста дълбоко.аз го ловя на плувка така а сега към по същественото подготвя се подхранка като се забърква ден преди излета и се слага бирена мая толостолопа я обожава.прави се и втора подхранка два пакета бисквитена галета като се добавят поне 300 грама бял червей. с първата се подхранва обилно с големи топки и еднократно аз хвърлям около 2 кг а с втората се дохранва искам да отбележа че постоянно се дохранва толостопа има стаден начин на живот и много бързо петното изчезва.сега малко за тъкъма ловя го с болонеза 6 м и задължително добра макара с добър аванс. използвам кука номер 4 бяла тънка и много остра. влакното зависи от това какъв екземпляр се очаква и всеки един може да прецени какво да сложи аз лично ползвам флорокарбон.плувката трябва да не е по голяма от 1.5 грама защото самото кълване е много финно ако мога да го нарека кълване толостолопът само почуква подобно на опипване на шаран точно този момент трябва да се засече итзтървете ли го за секунда него вече го няма може и да повдигне плувката едва забележимо.стръвта е грозд бял червей. искам да отбележа че по тозиначин куката не е в устата на толостолопа а външно за долната устна не мога да си обясня защо но всяка риба е хваната там.миналата година имах около четири пет излета за толостолоп и всеки път се пребирахме с по дестина добри екземпляра. водоема няма да го споменавам този метод е на доста известен риболовен състезател от блиското минало който ако разбере че сам описал толкова подробно ще ме гръмне. дано да сам ти помогнал колега наслука.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
И тази тема не ми харесва,но поради факта,че са натрупани няколко мнения в мое отсъствие ще я оставя!
МОМЧЕТА и МОМИЧЕТА,ДАМИ и ГОСПОДА,четете,четете и пак четете!След това търсете,и чак тогава пускайте темите си в "разни",за да не ми се сърдите!
МОМЧЕТА и МОМИЧЕТА,ДАМИ и ГОСПОДА,четете,четете и пак четете!След това търсете,и чак тогава пускайте темите си в "разни",за да не ми се сърдите!