р.Арда между селата Смилян и Могилица

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Advokat
научил се да хвърля
научил се да хвърля

р.Арда между селата Смилян и Могилица

Мнение от Advokat »

Не знам за бракониерство или за кретенизъм става дума и дали изобщо нещо може да се направи - Арда между Смилян и Могилица бъка от хиляди малки дъгови пъстървички. Чух, че били отнесени от наводненията от някакъв рибарник. Малки (6-7 см.), свръхгладни и глупави, те кълват на всичко, каквото им поднесеш. Два дена ловихме там със сина ми, нищо голямо обаче не хванахме, всичко пускахме обратно. Имаше обаче един-двама местни старчоци, които бодро си пълнеха живарниците с "пъстървешки уклей" и твърдяха, че били "супер за биричка". На втория ден пък дойде четиричленно семейство със стар "Пасат" комби СМ 0574 АК и започнаха наред... Бащата даде инструкции: "малки, големи, прибирайте всичко, ще има и за Габриела !" Решихме, че Габриела е котката им... На мен ми се вижда пълно кощунство да ядеш пъстървички вместо цаца или уклей, а пък да храниш котката си ? Ако имате идея как може да се спасят тези рибета, защото ако станат по-големи, предполагам, че ще дойдат и мрежарите...
баща на рибарче
Аватар
Fisherman66
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Fisherman66 »

:evil: :evil: :evil: ... Пълен кретенизъм и безотговорност! .... лошото е че няма как да заградиш цяла река ... :?
... едно време имаше страхотен гьол на Световрачене до СФ. ... сяква риба и едра!!! .... един ден отиваме с баща ми за риба и що да видим: брега и водната повърхност осеяни с трупове на риби ... УЖАС! ... имаше шарани по 10 кила, огромни щуки.... и всичко тва в процес на яко разложение. Един овчар ни информира, че някакъв кретен от Кремиковци си измил цистерната от сярна киселина - просто смукнал малко вода от гьола, и я пуснал обратно.... :evil: :evil: :evil: ... Баща ми тогава писа протести до къде ли не, ама нещата се потулиха - се пак Кремиковци ... комунизъм, социализъм и т.н. ....
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Аз само мога да похвале едни хора - Това са Горската Стража на Малко Шарково - за 4 дни риболовни дни 4 пъти ни провериха както и всички колеги по целия язовир . Кадърни и добри хора , но за жалост вече за рядкост . А колкото до тези пъстървички , това си е чисто кощунство и незнам какво да кажа но дано ги хванат на тези хора , писнало ми е от такива рибешки мародери. :twisted:
Клавиатура риба не лови!!!
slatanik
новобранец
новобранец

Мнение от slatanik »

Ами на сайта са публикувани телефоните на ИАРА по области, може би просто трябва да се обади човек, а? Щото оплакванията тук със сигурност няма да имат ефект.
cobra
новобранец
новобранец

Мнение от cobra »

и аз съм възмутен от бракониерите по река искър от от панчаревското езеро до дружба мрежари колкото щеш кой с мрежа кой със сракме кой квото му падне като е пусната водата никoй не пипа ма спряна ли е реката се псуват кой къде да я пусне имаше и добри екземпляри като толстолоб 12 кг сом 35 кг бол с огромни каракуди и за какво после изхвърлят рибата направо сам възмутен от както се помня никoй не ме проверявал по реката никoй само на панчарево ме проверяваха 2 пъти :evil: :evil: :evil: :evil:
ne se znae znae li se ako se znae ne e sigurno
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”