Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

р.Арда между селата Смилян и Могилица
Модератор: bobopeli
-
- научил се да хвърля
р.Арда между селата Смилян и Могилица
Не знам за бракониерство или за кретенизъм става дума и дали изобщо нещо може да се направи - Арда между Смилян и Могилица бъка от хиляди малки дъгови пъстървички. Чух, че били отнесени от наводненията от някакъв рибарник. Малки (6-7 см.), свръхгладни и глупави, те кълват на всичко, каквото им поднесеш. Два дена ловихме там със сина ми, нищо голямо обаче не хванахме, всичко пускахме обратно. Имаше обаче един-двама местни старчоци, които бодро си пълнеха живарниците с "пъстървешки уклей" и твърдяха, че били "супер за биричка". На втория ден пък дойде четиричленно семейство със стар "Пасат" комби СМ 0574 АК и започнаха наред... Бащата даде инструкции: "малки, големи, прибирайте всичко, ще има и за Габриела !" Решихме, че Габриела е котката им... На мен ми се вижда пълно кощунство да ядеш пъстървички вместо цаца или уклей, а пък да храниш котката си ? Ако имате идея как може да се спасят тези рибета, защото ако станат по-големи, предполагам, че ще дойдат и мрежарите...
баща на рибарче
- Fisherman66
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:

... едно време имаше страхотен гьол на Световрачене до СФ. ... сяква риба и едра!!! .... един ден отиваме с баща ми за риба и що да видим: брега и водната повърхност осеяни с трупове на риби ... УЖАС! ... имаше шарани по 10 кила, огромни щуки.... и всичко тва в процес на яко разложение. Един овчар ни информира, че някакъв кретен от Кремиковци си измил цистерната от сярна киселина - просто смукнал малко вода от гьола, и я пуснал обратно....

- Local
- учете се от него
Аз само мога да похвале едни хора - Това са Горската Стража на Малко Шарково - за 4 дни риболовни дни 4 пъти ни провериха както и всички колеги по целия язовир . Кадърни и добри хора , но за жалост вече за рядкост . А колкото до тези пъстървички , това си е чисто кощунство и незнам какво да кажа но дано ги хванат на тези хора , писнало ми е от такива рибешки мародери. 

Клавиатура риба не лови!!!
и аз съм възмутен от бракониерите по река искър от от панчаревското езеро до дружба мрежари колкото щеш кой с мрежа кой със сракме кой квото му падне като е пусната водата никoй не пипа ма спряна ли е реката се псуват кой къде да я пусне имаше и добри екземпляри като толстолоб 12 кг сом 35 кг бол с огромни каракуди и за какво после изхвърлят рибата направо сам възмутен от както се помня никoй не ме проверявал по реката никoй само на панчарево ме проверяваха 2 пъти

ne se znae znae li se ako se znae ne e sigurno