Мряни ГИГАНТИ

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мряни ГИГАНТИ

Мнение от rimohit »

Поради породения интерес ето
http://www.kermanshahfisheries.com/indexeng.htm
цитат:
"Barbus esocinus is a gaint fish of carp family with maximal length of 2meters and maximal weight of 200 kilograms .Its ntural diffusion domain is located on common bordes of kermanshah ,khuzastan with neighboring countries such as Turkey ,Iraq and Syria. For many years, song has possessed a special status in local fishermen’s hunting tables and consumption baskets of rural ,urban families ,on the other hand ,it is significantly welcome by buyers because of its delicious and lean meat."

Изображение

и по скромните португалски

http://www.flap-holidays.com/The_Fishin ... barbel.htm
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Ауууб :D :D :D , та тфа мряна ли е бе бате или прасенце преди коледа :D :) :?: 100 вида мряни били - ц ц ц . То тя голямата мряна ,тези гигантските верно са от шараново семейство а ма чак пък толкова много да си приличат :shock: . Чист шаран само че малко издължен и овален . Тия риби са хранени хранени - ехеееее :D , плюс това в чиста планинска вода рибата никога не може да стане толкова голяма . За малко да се засиля там в Турция при големите мряни ама се сетих за едно нещо - клъц клъц - и са отказах :D :D :D . Само не мога да разбера защо видовете , които ги има в България ги няма в рази енциклопедия. :D Айде наслука колеги аз ще си зяпам тия снимки . :D :D :D
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
Toki
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Toki »

Някой доста си е играл във Photoshopa:
Бялата мряна или както е известна Дунавската мряна е красива рибка с дребни здраво закрепени люспи. Устата е месеста и източена с мустачки. Обитава дъбоките каменисти, чакълести и глинести дъна на реките. На тинесто дъно не търсете бялата мряна. На дъжина достига до 80 см. и тегло до 6-7 кг.
:lol: :lol: :lol:
... те гънките на мозъка не се виждат, ама като ги няма си личи ...
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

За Токи трябва да обясня , защото явно е чел с едно око :wink:
Колега ..това не е бяла мряна(barbus barbus) а е Barbus esocinus :lol: :lol: :lol:
Мисля че я имаше и в енциклопедията за мрените в Европа , въпреки че е от Азия
Може и фотошопа да е играл на снимката но има и други снимки из сайта
които мисля че доказват размерите натози вид мряни по принцип
kashalota
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kashalota »

Незнам какъв Барбус е но прави ли ви впечетление как стои вдървена, забележете само как са я хванали не усещат ниаккава тежест да не говорим за средния че се драпа май за.... Това според мен е негоден монтаж. Рибата са я изрязали от някъде и са я метнали в ръцете на тези тримцата които също не ми вдъхват доверие. Разбира се това си е мое лично мнение!
"Ако криеш невежеството си, никой няма да ти се присмее, но и никога нищо няма да научиш."
Рей Бредбъри "451 градуса по Фаренхайт"
Изображение
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Може наистина да е монтаж..не сам я разглеждал подробно
но тази май не е монтаж и пак е от този вид...Абе явно са по големички ...
Изображение
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

евала,брато

Мнение от Бат Мирче-5кила »

..за мрената-на мен ми е най-големата 3500гр.,ама двулитрови и еднолитрови нагоре бая имам :lol: ташака е да ги натепаш не на дьното а на болонезе-БАААТИ пауьра :!:
valkalag
новобранец
новобранец

Мнение от valkalag »

:shock: :shock: :shock: мале мале сега чакаме снимка на анакондата от видин :D :D :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”