Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Черната мряна
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Черната мряна
Според "Риболовната енциклопедия" на Мир Богоев, това било най-великата и най-вкусна риба по нашите геогр. ширини. По този случай със сина ми сме обсебени от целта да наловим такава, но досега сме хванали само една - в кален, полузаблатен гьол, образуван от наводненията на Чепеларската река. Хванахме я инцидентно на малка пружина на дъно в този гьол - в пълно противоречие със съветите за подвижно олово, търсене по разливи, вливания, бързеи и пр. чисти води. Хващали сме и бяла мряна в мътни и кални вирове по Камчия при морето, но черна - не. Като чета този форум, оставам с впечатлението, че черната мряна е нещо обикновено и лесно уловимо. Дайте съвет как и къде да хванем по-сериозно количество, защото, освен всичко друго, като я изпържихме, с нищо не ни впечатли като вкус (може би защото я пържихме и с други риби).
баща на рибарче
- Local
- учете се от него
BABYDOCTOR - е как уклея с един куп кокали вътре ще се сравни с розовото месо на мряната извадена от бистра планинска река като Чепеларка , Лясковската или Юговската , а не от Струма или Марица .
Както и да е това си е твое мнение нека да не бъркаме колегата.
http://forum.nariba.com/viewtopic1519.html
Нека погледне тук . И още доста теми съм пускал нека ги намери и тях и ще разбере колко "лесно" се хваща черна мряна .
А колега ако си още позаинтересувам , ела до Асеновград ще се уговорим и ще ви заведа на риболов за черна мряна
.
Както и да е това си е твое мнение нека да не бъркаме колегата.
http://forum.nariba.com/viewtopic1519.html
Нека погледне тук . И още доста теми съм пускал нека ги намери и тях и ще разбере колко "лесно" се хваща черна мряна .
А колега ако си още позаинтересувам , ела до Асеновград ще се уговорим и ще ви заведа на риболов за черна мряна

Клавиатура риба не лови!!!
-
- научил се да хвърля
Благодаря, колеги, особено на Local за поканата. Лошото е, че отпуските и празниците поприключиха. Ако не заминеш за Бургас до края на септември, ще се разваме със сина ми да ни организираш едно показно ловене на мряна - "логистиката" и черпенето е от нас !
Навремето писах във форума, че преди две години един съсед подари на сина ми въдица и оттам тръгна всичко (аз никога през живота си не бях ловил). Накупихме такъми и литература, но практическите уроци си остават незаменими...
Навремето писах във форума, че преди две години един съсед подари на сина ми въдица и оттам тръгна всичко (аз никога през живота си не бях ловил). Накупихме такъми и литература, но практическите уроци си остават незаменими...
баща на рибарче