ПОМОГНЕТЕ

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

k.nikolov
новобранец
новобранец

Мнение от k.nikolov »

Здравейте, искам да попитам от къде мога да си взема такива влакна.
Като стана въпрос аз питах /по горе/ за Fireline ама никoй не ми отговори. Пък ако има според вас по добри /ама да не са прекалено скъпи/ кажете.
Благодаря и на слука!!!
k.nikolov
новобранец
новобранец

Мнение от k.nikolov »

Мерси Жоро за съвета и информацията. Скоро ще посетя тея магазини и ще видя влакната. Знам че фаерлайн е на "Бъркли" - бях го гледал преди в магазина на сайта и ми се стори с много добри показатели, пък спайдърмен да си призная не бях чувал :oops: ама ще го видя и него. Още веднъж благодаря и НА СЛУКА!!!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Жоро Гоцов написа:
ти поиска професионален съвет нали ?
Хехе , ма точно съвета изчаквах :wink: Тъй ся продължавам да твърдя че ФАЕРЛАЙН е БОКЛУК който не си струва парите и то по-точно щото :
изцепи се в мрака Пафката , после се поогледа и започна да си го навива на шпулата....
МммммммДа , с една уговорка че съм го ползвал само за спининг а то не е предназначено точно за това ама все пак ................. тъй как да тълкувам това :
диаметър 0.10мм издържащ 14кг. и след като го премеря ФАЕРЛАЙНа да се окаже че диаметъра отговаря на 0.27мм. 8) :lol:
или пък това :
при замятане ако не го стопираш в доста случаи прави едни таквизи хубави джувки къде немат разплитане и хвърляш еди колко си брейд :evil: верно че при работа с мулти стопирането си е задължително а при кльонкане не правиш замятания ама все пак 8)
а за лесното му разплитане или късане на възела ( е ако знае "Сан Диего" или производните му безименни такива мож да нема прОблЕми ама ако ползва некой по общоприет начин на връзване то издръжливоста на възела се равнява на монофил със диаметъра на плетения ФАЕРЛАЙН 8) ) . Е те точно по тая причина моят ФАЕРЛАЙН си отлежава на една шпула и чака кога ш го пращам за щука на тапа :D
Тъй ся за Спайдера :D Разгледах го , не е лошо ама па си имам некой забележки и то точно в конкретният случай ! Ми верно че е кръгло ( в случая k.nikolov това много не го грее за упоменатият от него начин на риболов :wink: ) но пък за сметка на това си е твърдичко за брейд и си е почти моно при положение че едно от основните предимства на брейда си е мекотата му :wink: За диаметъра написан на шпулата и това колко отговаря на реалноста нема да приказвам ама извъобще 8) тъй ся има ама мноооо голема разлика в брейд правен за Хамерикано /Австралийско/Английски морски риболов и Юропейският му производен сладководен такъв :D В първия общо взето никой не гледа точният диаметър ( голема работа че 0.10 отговаря на 0.27 ПРИМЕРНО :lol: :lol: :lol: ) а се гледа колко либри тест дава при пълно натегнат мулти аванс :wink: докато при Юро речният риболов таквози нящо кат диаметър/издържливост си е на първо място по значение :D По принцип Спайдера е идеален за спининг но на k.nikolov не му трябва за туй :wink: много по добър вариант е мекичък брейд къде кат го подфърли на плувка едрият шарко , амурчо и сие да си го папат с по малко подозрение :wink:
Айде ся и аз да дам некоя препоръка макар и не професьонална :D ( никога не съм твърдял че съм , съм бил или ще бъда професьоналист в риболова а даже напротив приемам този приатен спорт като хоби и си признавам че съм вечния аматьор :D точно по тая причина стоях нерегнат в На риба докато Фиксера не реши да премахне определенията за дЪфърс риболовец под ника на потребителите :wink: ) . Добри брейдове за добри пари ( около 26лв. ролката ) са на Балцер ( от предишният им брейд имам един къде го ползвам вече 11г и 6м - подарих си го за рожденният ми ден през 1994г. и още си работи перфектно а и почти си отговаря на диаметъра :wink: ) който можеш да намериш в магазина на Балцер срещу ЦУМ и на Кортланд ( е тука пак проблема с диаметъра 8) ) който мож да се намери в Алем и Куката :D
Тъй брейдове коит не бих препоръчал да се купуват ( само от лични придобивки на такъв ) са - Херкулайн на ДАМ , ФАЕРЛАЙН 8) и първото PowerPro ( нема ама нищо общо с второто изпълнение :wink: ) .

НАСЛУКА!!!

апропо : Жоре една задачка - кой ли произвежда PowerPro ?
Последно промяна от Павел Иванов на Пет Сеп 09, 2005 2:14 pm, променено общо 1 път.
k.nikolov
новобранец
новобранец

Мнение от k.nikolov »

Аз като гледам май при повечето влакна с по - добри показатели за здравина е на лице и проблема с диаметъра ама нищо ще си взема по - тънко :) . Аз наистина предпочитам по меко влакно, щото и шарана и амура са много подозрителни /в сравнение с хищните риби/ още повече когато се касае за риболов на плувка. Благодаря ти колега Иванов за мнението - макар и непрофесионално :D :D :D . Ще отида аз до магазина срещу ЦУМ да видя и балцера. Много ще съм ти благодарен ако ми препоръчаш точно определено влакно.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ми за това иде реч де :D брейда на Балцер не е идеално кръгъл а по скоро плосък но това след няколко риболова се пооправя :wink: Тъй споменах по горе за диаметъра , на Балцер 0.10мм отговаря горе/долу на 0.13мм реален диаметър и дърпа около 8кг . ФАЕРЛАЙН ( също е далеч от окръжноста ) 0.10мм отговаря на около 0.27мм реален диаметър както споменах по-горе и дърпа около 14кг при цена почти два пъти по-висока от на Балцер . И двете са меки но оплетката на Балцера е по стегната което е доста важен елемент при замятането . Препоръчвам ти Балцера пък ти решавай :wink:

апропо : за да сведеш до минимум оплитанията при замятане с брейд то не пълни шпулата догоре :wink:
k.nikolov
новобранец
новобранец

Мнение от k.nikolov »

Мерси, колега! Дано най сетне се здобия със свястно влакно :D .
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Жоре в случая меко казано дразниш :wink: Тез неща ги споделям само от ЛИЧЕН !!! опит. Мое и да ти е кофти ама има ора къде ловат с плетено ( в случая моя милост :oops: ) малце преди ти да разбереш че има такова 8) Ся ако ти прозвучи кат заяждане да знаеш че не е тъй :wink: просто имам поне къде петнадесет ролки брейд та се си мисля че поне от малце съм се докоснал до туй чудо 8) Тва за диаметъра също лично съм го мерил :wink: Впомеждудругото : най-мраза да говоря наизуст :wink:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Жоре ма тоя линк мож да видиш че съм го пуснал в по предишните си мнения бре уместо да го търсиш :lol: :lol: :lol:
Спомни си какво ти споменах преди време за замислянето преди да списуваш 8)
Айде един джокер и продължавай да търсиш :
към коя група спада ПРОто ?!?

Мерси все пак за комплиментите с подмладяването :lol: :lol: :lol:

Изображение

момченце ................ 8) :lol: 8) :lol:

ааааааааааааааУ чак ме фаща яд как разводнявам темата на човека ама кво да праиш :oops:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Снимай , Жоре снимай . Ма не забравай да премериш и ФАЕРЛАЙНа па после приказвай :lol:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

За пиенето нема ядове :D На снимката не наблягам на рибето а си ускам портрет с който ти благодаря за комплимента -"момченце" :wink: На колегата според мен му требва читав брейд за по-малко пари и в случая сезирам Балцер , за Спайдъра само съм го пипнал при Ванката ( знам го :wink: ) а не съм го ползвал докато ФАЕРЛАЙН ..........
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Па не четеш преди да пишеш :wink:
Аз написа:диаметър 0.10мм издържащ 14кг. и след като го премеря ФАЕРЛАЙНа да се окаже че диаметъра отговаря на 0.27мм.
стаа дума за ФАЕРЛАЙНа , а него съм го мерил :wink:
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

у кръчмата ша ти обяснявам как 0.10 - ти се види като 0.27
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Двойна или тройна уплетка :D
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
k.nikolov
новобранец
новобранец

Мнение от k.nikolov »

Да ви кажа малко се пообърках :D . Чудя се обаче защо се разминават мненията ви по въпроса. И тъй като съм сигурен, че и двамата разбирате доста от риболов се чудя и дали е възможно влакното което е гледал колегата Иванов дефакто да не е било такова каквото е пишело на ролката /щото от 0.10 до 0.27 разликата е меко казано голяма/. И в тоя ред на мисли пък се чудя /голямо чудене пада :D / каква е вероятността да си взема някакво фалшиво влакно. Иначе съм със SIC водачи и не ме бърка толкова влакното. Благодаря ви и на двамата, нали в спора се ражда истината.
k.nikolov
новобранец
новобранец

Мнение от k.nikolov »

:D :D :D Добре Жоро ще го разгледам - предполагам в който и да е от двата магазина, за които ми обясни по горе /до женския пазар и пресечката на Солунска/. Айде мерси и успех със сомовете /като се ровя във форума останах с впечатление, че много ги обичаш, ама като гледам снимките не мисля че "любовта" е взаимна :D /.
k.nikolov
новобранец
новобранец

Мнение от k.nikolov »

:D Ами множко е според мен. Ама внимавай, че както я караш /по 30 - 40/ на месец след някоя година ще наблягаш на пъстървите :D . Само така - пожелавам ти за в бъдеще да удвоиш бройката /пък ако не бройката то поне килограмите :D /.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”