Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

яз.Овчарица, 4-5.09.2005
-
- новобранец
- Обратна връзка:
яз.Овчарица, 4-5.09.2005
На 4-5.09.2005 бяхме със скъпата на яз.Овчарица - за първи път. Хареса ми. Първо застанахме наблизо до стената, но за два часа- нито едно пипане. Момчето, което събираше таксата, ни препоръча да отидем на другия край на водоема. Не обичам да се местя, но в случая преценихме да го направим. Оказа се удачен избор. Доста рибари се бяха събрали там- от цялата страна. Стана ми много болно, че след една тайфичка (със софийски номер!!!) останаха купища боклуци- гледката силно контрастираше спрямо другите местенца между тръстиките. Намерихме си едно спокойно местенце до двама дядовци с габровска кола. Бяха големи шемети и рибари- единият с плуване (гол
разпъваше без никакви приспособления и пускаше специални топки захранка. И извадиха добри шарани! Абе направо ни скриха шапката- ние вадехме (и ги връщахме) микроскопични американски сомчета и по педя шаранчета (явно е зарибявано скоро и то добре), а те мъкнеха и шарани, и сомове с добри размери. Очевидно бяха майстори! После дойде още една габровска кола и стана ясно, че са редовни посетители на водоема и имат добра слука. Ние си тръгнахме с няколко ам. сомчета и с много приятни впечатления от язовира.

Здрасти колега, радвам се че си останал с приятни впечатления от водоема - все пак това е най важното /поне според мен/, а не количеството хваната риба. Аз също бях на язовира само че на 3-4 септември, ама и при нас беше същото - пуснахме повече риба отколкото задържахме
. Пък там където си бил в началото е добре да се ходи през зимата.