Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Внимание!
Въпроси свързани с морския риболов.
naRiba.com

Форум

Как замразявате рибата?
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Как замразявате рибата?
Имам въпрос към вас,тъй като съм още начинаещ рибар.Когато се хване рибата трябва ли да се изчисти преди да се замрази или може и без да е чистена.Има ли това въобще някакво значение и зависи ли от рибата(чувал съм например,че меджита е хубаво веднага да се изчисти).Споделете опита си.Мерси предварително!

-
- и господ не е толокова добър
Re: Как замразявате рибата?
Сафрида и чернокопа не се чисти,после е по сочен.За другите незнам.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Хубаво си чул за междита.Тая рибка се скапва за нула време и е добре още на местопрестъплението да я изчистиш.Ако ще я замразяваш,100% задължително,щото иначе хептен нищо няма да остане от нея.Това за сафрида и чернокопа сега го чувам,ама щом snegk ти го казва,знай,че не са празни приказки.За останалите риби е препоръчително да се чистят.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Забелязал съм, че на по-голямата риба качествата и не се губят толкова след като е замразена изчистена.
-
Специално при нас чернокопа и съфрида ги печем без да ги чистим и наистина стават много сочни отвътре а вънка хрупкави.Само след като се опече се чисти и ципата вътре иначе нагарча.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- КИРО
- Обратна връзка:
Точно така,но меджита до 20 мин,след като го извадиш от водата го изчисти.Всичко друго го замразявай,както си го изкарал.Ако стоиш по-дълго време на риболов,слагай рибата в живарник.Единственно каята умира трудно,и може да издържи,вез живарник.Може би същото важи и за калкана и писията,но такъв екземпляр още ми стои на мушка в списъка.snegk написа:Специално при нас чернокопа и съфрида ги печем без да ги чистим и наистина стават много сочни отвътре а вънка хрупкави.Само след като се опече се чисти и ципата вътре иначе нагарча.
Ако солиш сафрид и чернокоп,също не ги чисти,само хващаш очите и стискаш,да се счупи костта на мозъка.
-
- новобранец
за сафрида да ако го правиш пре сол става ама за чернокопа и лефера не става само с стискане на очите трябва и да се прекара кука през грабнака за да му се отстрани гръбначния мозък ако искаш да изтрае повече.А иначе аз рибата си я чистя и осолявам оцеждам и в фризера с стикер с дата след 6-7 месеца според мен си влошава вкусовите дани и гледам преди това да я ликвидирам.Успех на всички колеги през новия сезон и дано тази година да доиде зъбатия
ИСКАМ КАТО ХВЪРЛЯ ДА ХВАНА РИБА А НЕ МРЕЖА