Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Оризаре бургаско какъв е статута на водоема?
Модератор: sapuna
Оризаре бургаско какъв е статута на водоема?
По това време на годината съм на Сл. Бряг и на близо се намира яз.Оризаре и често отскачам до там да си чеша крастата. Прави ми впечатление обаче , че на язовира има много мрежи които се събират и пускат всеки ден както и много тармъкчии и рекох да попитам частен ли е водоема или държавен? Малко съм удивен защото ако е частен никой не събира такса и .......... тва за първи път ми се случва . Ако пък е държавен защо никой не контролира тоя хора с мрежите дори и по време на забраната необезпокоявани си прибираха и пускаха мрежите. Надявам се някой да е наясно със статута и да даде информация щото язовира е мн хубав и не е добре да се затрива . Няма да имам нетняколко дни но после ще се вклиуча . Със здраве.
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
Re: Оризаре бургаско какъв е статута на водоема?
Прочети Форумните правила!
Dedy
Dedy
-
- и господ не е толокова добър
Язовира е под аренда.Има и част която е за спортен риболов.Откакто е взет само пускат мрежи,без да пускат риба,а по договор трябва да пускат и зарибителен материал.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Мерси за инфото. Днес пак бях там и пак мрежи и глупости. Наскубах малко каракуда имаше и по-големички (към 600гр.), но никаква следа от шаран . Дано да не затрият хубавия язовир.
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?