Хайде връзвайте бомбардите!

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Аватар
ribolovec2
новобранец
новобранец

Re: Хайде връзвайте "Бомбардите"

Мнение от ribolovec2 »

А на други места край Варна излиза ли?
mirev90
новобранец
новобранец

Мнение от mirev90 »

Сега се връщам от 1-ва буна-платерината я няма!
Накука!
Джо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Джо »

Хубаво е сутрин по тъмно. Юни това значи преди 4,30. Жената и децата спят, няма кой да ми се репчи и да ми вдига кръвното. Спокойствие, тишина... слушам тишина... Пия първото за деня кафе, то ми отваря очите. С отработени движения стягам такъмите и тръгвам за да съм рано-рано на линия.
Хубаво е сутрин на "Дружба". От зеленината лъха прохлада. Птичките по дърветата пеят. Няма шум и прахоляк. Чувстваш се човек. Можеш да се
облекчиш спокойно в храстите, без да ти досаждат разни мамаши и баби-германки.
Изображение
Изображение
Морето беше тихо и спокойно. Духаше слабо някъде от запад. Застанах на северната стена на яхтеното пристанище. Сложих прозрачна полупотъваща бомбарда 25 г, 1.5 м флуорокарбон 0.14 с 2 въдички No12. По това време на годината иларията е долу, затова закачих допълнително оловно топче. Започнах да мятам преди 7ч . Това е ранен час за илария, но разчитах, докато тя дойде, да извадя някое сафридче. Е, сафрид нямаше. Първата илария извадих в 7.30, след нея - по една на петнайсет минути. Въртеше се около шкарпа и камъните, на 15-20 м от стената.
Към 8.30 рибата се активизира и започна да кълве на всяко хвърляне. Илариите бяха по около 25 см., с малки отклонения в двете посоки и
затова нямаше кой-знае каква борба с тях. Теглех ги бързо, над повърхността, тъй като във водата оказват значително по-голямо съпротивление и имат повече шансове. Тези под 20 см (измерени на око) бяха пуснати да пораснат.Кълвеше леко, затова при удар забавях въртенето, даже спирах и тогава в повечето случаи се хващаха. Явно имаше и чернокоп, тъй като на 2 пъти извадих такъм без въдички.
Тъкмо започна да ми досажда еднообразието на ситуацията (все пак не съм дошъл за промишлен риболов) духна морския вятър. Кълването моментално намаля и после съвсем затихна. Рибата замина. Беше още 9.15 и имаше вероятност преди обяд да дойде пак. До 11.30 това обаче не се случи. И тъй като от жегата вече цвърчах като кебапче на скара нарамих такъмите и стоически поех обратния път.
Резултат - 19 бр., вероятно около 3 кг.
Изображение
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Хеи Джо признавам те, страхотен репортаж, поздравления, и другия път повече.
Пашата обича смелите.
Джо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Джо »

Мерси, baretata, желая успехи и на тебе - и количество, и преживяване.
А.Христов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от А.Христов »

Поздравления и от мен :smt023
Моят резултат от вълнолома е шест иларии и един много-добър зарган.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Джо,и от мен бравос.Чакам и други такива репортажчета.Наслука.
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Евала бе Джо. Миналата година изби рибата с репортажите за първите заргани, сега пак правиш същото с тия платерини.Почвам сериозно да се замислям за едно контролно на платерината в Бургаско на бомбарда.
Иван Манолов-
новобранец
новобранец

Мнение от Иван Манолов- »

Браво,колега!Добре си ги наскубал.Сега ако и чурулика се включи.......... Нещо много съмнително си трае. :D :D :roll: :roll:
Джо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Джо »

Благодаря, момчета! Не мога да отрека, че имах и шанс - просто бях при рибата, когато тя кълвеше, а това не се случва често (през миналата година уцелих иларията/платерината общо 3-4 пъти за целия сезон). Пожелавам на всички още по-голяма слука и много по-едри риби.
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

а такааааа браво бомбардата си е чиста проба кеф а и тези тихи летни утрини евала за репортажа давай все така аз си ги скубя на дъно ама много мотане 2 пръта по 3 куки ставаш луд да навиваш и зареждаш
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pluv4o »

:smt023 Джо.Красиво,приятно и подробно :smt038
А.Христов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Хайде връзвайте бомбардите!

Мнение от А.Христов »

Здравейте.
Днешният ден беше добър за риболов :)
Тоест, малко хора и прилично активни рибки :D
Изображение
....., малко "месария" и от мен :)
Изображение

Успех на всички.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Днес търсихме зарган.........и го намерихме....... Малко аптекарска работа си беше - на час по лъжичка,ама като за начало няма да си говорим за промишлени количества. Всъщност, аз не мога да се похваля с нито една риба.Нещо ме е хванал каръка,но съпругата ми отсрами семейството.Начело в класацията беше "доцент Дурумов" - Soleno. Не напразно човека си има черен пояс в този вид риболов. Отлично се справи и колегата -съфорумник Иван Манолов-. Снимките са във фотоапарата на Soleno,така че по-нататък ще ги кача.
Имаше доста неприятен мъртвак,който беше замътил водата и понатрупал доста водорасли.Според мен това държеше рибата навътре,пък и трупахме доста трева по бомбардите. Утре пак ще се пробваме.Дано вълната е паднала,та да отметнем повечко "работа". От иларията нямаше и помен,но пък за какво ли му е на човек илария,при положение че заргана тръгна!?
Успех на всички!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Джо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Джо »

Радвам се да те видя отново във форума, чуруликпенчо! Поздравления, че вашата чета е направила сефте на заргана тази година! И аз го търся, още от май, из разни живописни местенца с шарен релеф, и на плитко, и на дълбоко, и какви ли не добичета се хващаха на бомбардата, само не и зарган.
Поздравления и на колегата А. Христов за добрия улов. Аз я мъчих на Дружба, но явно не бях уцелил подходящото място и за 4 часа улових само 3 иларийки.
Наслука на всички!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от брега”