Имам проблем с подхранването

Модератор: Paublo_Eskobar

siskokrz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Имам проблем с подхранването

Мнение от siskokrz »

Как да концентрирам царевицата на едно място без да се разпръсква когато я стрелям с прашка на дистанция 20-30 метра.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Re: Имам проблем с подхранването

Мнение от Бачо Илия »

Кто става дума за " 20-30 метра" ,каква точно ти е прашката :roll:
Изображение
georgi_gopata

Мнение от georgi_gopata »

Правиш малки топчета подхранка и в тях царевицата :wink: Аз така правя :wink:
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

Според мен най-добре е с ракета,хвърляш да 40м без проблем и царевицата си се изсипва на едно място,ако имаш шамандура още по добре,така с няколко хвърления си правиш петно без проблем,метода е изпитан и много ефективен,мисля че ракетата е по добра от прашката.
elmur
новобранец
новобранец

Мнение от elmur »

[quote="IDA"]Кто става дума за " 20-30 метра" ,каква точно ти е прашката :roll:[/quote

аз искам да си взема прашка за такова разстояние- ако може да ми препоръчаш (не знаех че има голяма разлика) :oops:
не ще, не ще па спре
георгиев59
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от георгиев59 »

Щом става въпрос за 20-30 метра значи ще ловиш на перо (леко)навярно и със ваглер на английски риболов.
Ща ти е нужна прашка със по-голяма чашка и е добре царевицата да я мешеш с някоя по-лепкава захранка и да си правиш малки топчета.В противен случай винаги се разпръсква на голям диаметър.
На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Има голяма разлика в точноста и в "групирането" на стрелбата между добрите , маркови прашки и разните БГ , и Китайски дръвца :idea: Лично аз ползвам само прашки на Stonfo , в три размера : най- малката е за бял червей и покрива много точно щекарските дистанции ( аз я ползвам и за кус-кус); средната е за царевица , жито , бял и др. и покрива дистанции от порядъка на 10-20/25м. ( при по-големите дистанции почва да дава "разсейки") ;голямата при два пъти по дълги ластици от тези на картинката и "свински опашки" при чатала и при чашката , при максимално разпъване (около 1.50м) може да изстрелва добре стегнати , големи колкото яйце топки , на дистанции от порядъка на 80-90 метра. За захранване със стара (закисната) царевица , при тези ластици , стреля много "групирано" на дистанции 25-35 метра ( със жито 15-25м). От тук нататък избора е твой , само ще допълня че цените на добрите прашки ( без значение кой от размерите) , почват от 16-18 лева , нагоре :idea:

Изображение

Изображение

8) 8) 8)
Изображение
siskokrz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от siskokrz »

прашката ми е sensas с четири ластика,риболов с мач и това с подхранката не става защото на две петна едното с подхранка другото с царевица кълве само на царевицата,хвърляш подхранка на петното с царевицата и рибата спира да кълве
elmur
новобранец
новобранец

Мнение от elmur »

мерси за отговорите- може би ще трябва да си взема двата големи модела, защото сменям захранките и дистанцията според условията- а това с цената е добър ориентир за да не се подлъжа нещо.
и това за малките топки ще го пробвам.
мерси още веднъж :prayer:
не ще, не ще па спре
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

IDA, ти обясни за прашките много добре. Ползвай и лепило да си слепяш зърната царевица. Technorapid , унгарско или си вземи някакво друго от магазините, където си пазаруваш.
Клавиатура риба не лови!!!
elmur
новобранец
новобранец

Мнение от elmur »

Local написа:IDA, ти обясни за прашките много добре. Ползвай и лепило да си слепяш зърната царевица. Technorapid , унгарско или си вземи някакво друго от магазините, където си пазаруваш.
какъв му е принципа на действие- да не остане после по дъното на топчета като захраня така
не ще, не ще па спре
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

може и с пръст-глина,друг начин е да ги замразиш в формите на леда и в хладилната чанта,другото са ти го писали колеги,но аз с моята прашка си ги стрелям върху ваглера.прашката трябва да е хубавка с тия от 3,4 лв. нищо не става.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

elmur написа:...... да не остане после по дъното на топчета като захраня така
Няма да остане на топчета , бре. То да не е БГ-лепило за тапети :D :D :D Между другото с царевица на топки и с лепило , както и със спод ., хич не е лесно да се стреля на такива мижави дистанции от 30 метра :idea: :idea: :idea: Цамбуркаш си по десетина- петнайсе зърна с голямата прашка и хич да не ти пука ; отделно дето шума от цамбуркането на зърната изнервя шараните до безумие ( от към да им се отваря апетита). Има и трети момент като става дума за точност : за каква точност става дума :roll: За мен точноста на дистанция 30 метра и риболов на шаран или амур на царевица е около 1.5-2.0 метра диаметър на захраненото петно , отделно дето в много случаи не ходят и не седят върху петното.... Седят на 1-2 метра пред него или в страни и периодично със "засилване" грабват най-атрактивното което мярнат в петното ( респективно двете или трите царевички на куката ) и незабавно изнасяне от петното " на скорост" :D За това ако пръчката е на стойка и ти е до ръката , в много случаи не може да се стигне до нея.... Просто плувката изчезва и се чува звук от аванс 8) 8) 8)
Дано да съм разбираем :D
Изображение
siskokrz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от siskokrz »

няма ли да стане с PVA чорапчета
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

siskokrz написа:няма ли да стане с PVA чорапчета
Ми , ще стане (само трябва да не е мокра) , пълниш чорапче , слагаш и един камък вътре и " на ръка" на 30 метра , още по лесно ще стане с лодка на 30м :? :? Колега , виж си първия пост в темата:
siskokrz написа:Как да концентрирам царевицата на едно място без да се разпръсква когато я стрелям с прашка на дистанция 20-30 метра.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”