Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

монофил за спининг
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- сериозен играч
монофил за спининг
Моля препоръчайте ми .
Интересува ме конкретно 0.18-0.22
Интересува ме конкретно 0.18-0.22
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Привет колега!
RTM, Stroft мисля са подходящи. На скоро лових с едно на СПРО от 2 кинта. Бая часа спининг изкара, и не се изтърка, но се сучеше доволно. Не съм доволен от едно на Лазер. Пет-стин метра/ Троут вършън/, един час бръчмчене и си заминава. Никава абразивност, суче се и т.н. Хубавите влакна за спининг са хамерикански или японски, там при Пумата. Тука много си ги немаме. Сега чакам едно приятелче с някоя и друга ролка П-Лине от Америката. 20-22 е доволно дебело, така, че няма да има проблем по лично мение, каквото и да е то. А още по-добре, по еФтинжос.
Наслука!
RTM, Stroft мисля са подходящи. На скоро лових с едно на СПРО от 2 кинта. Бая часа спининг изкара, и не се изтърка, но се сучеше доволно. Не съм доволен от едно на Лазер. Пет-стин метра/ Троут вършън/, един час бръчмчене и си заминава. Никава абразивност, суче се и т.н. Хубавите влакна за спининг са хамерикански или японски, там при Пумата. Тука много си ги немаме. Сега чакам едно приятелче с някоя и друга ролка П-Лине от Америката. 20-22 е доволно дебело, така, че няма да има проблем по лично мение, каквото и да е то. А още по-добре, по еФтинжос.
Наслука!
Класиката за блесна е монофила...0,16-0,18 позволява фин риболов, като същевременно е устойчиво на усукване (по-малките диаметри се усукват по-лесно). А и е по-невидимо, според мен цвета има значение. И аз съм много доволен от СТРОФТ ГТМ и АБР, такова си купих от В.Търново. Но от един колега когото много уважавам и е признат специалист спинингист(няма да цитирам имена) тази марка е стар внос и качествата са се смахмузили малко...