Малко съомги

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Малко съомги

Мнение от Cougar »

Имах днес работа към Торонто, а там в една река се очакваше да има вече по някоя влязла съомга та отидах да проверя.

Бързо се преобляках в парка и с въдица в ръка и раница на гръб се пуснах по пътеката край реката. След не много ходене засякох първата риба в един дълбочък вир и тя се оказа много дружелюбна и захапа подадения и силикон на първо замятане.

Борих я насам натам, но понеже времето е горещо и тя не може много да рипа. Извадих я. Беше бая чудовище.

Изображение

После продължих нагоре докато в горен вир не намерих към 50 броя риби да се разхождат насам натам. Тук хванах 2 и изпуснах 3-4.
Куриозното бе че едната като изпляска след закачането и после се откачи, имаше едно кефалче около педа да се мята хаотично със стомаха нагоре във водата явно зашеметено от удара на опашката на съомгата.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Мммммммммм , мааш пици , ловиш сьомги , а аз се чуда що те отнема :roll: Браус за улова ама със застудяването да земеш се поправи и по-големи да ги вадиш :wink: Тъй не е баш по темата ама да те запитам :
- Линк към най-новите продукти на Лумис ?
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Cougar »

Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Тенкс ! Баси тормоза се от извесно време и не мога да найда в БГто техна продукция иначе съм им доста мераклия . Е ако не найда некъде да пипна туй чудо ще требва да си го поръчвам ама нейсе , чувал съм много и само добри думи за продукцията им . Още веднъж тенкс .
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Cougar »

Днес изкарахме много приятен Съботен ден. Брайън не беше хващал съомга та беше много навит да отидем някъде. Метнахме се на колата и право на познатия парк. Беше паднал дъжд и водата се оказа височка и направо мътна. Рибите тъкмо минаваха нагоре, но беше трудно да се видят освен на плитките места където я се подаваше по някой гръб я се чуваше някое пришляпване.

Моят гащеризон се бе скапал и го бях изхвърлил тази седмица. Имах нов неопренов, но ми трябваха обувки за газене с него каквито нямах. Брайън ми даде негов резервен гащеризон, но... естествено неговите крака бяха по-малки от моите......

След известно време закачих една риба и наляво, надясно я извадих. Направихме един ред снимки и продължихме да ловим, но скоро стана ясно че кордата на Брайън не става за ловене.....И освен това поогладняхме. Решихме да направим пауза и да отидем до паркинга в парка където продаваха и много хубави Хотдог, и да вземем корда от една друга моя макара, а и да идем до риболовния magazin. За горе долу час направихме всичко и се върнахме на реката освежени, а аз с нови обувки за газене към новия ми гащеризон. Е нещата потръгнаха. Брайън закачи една риба. Теглеше я много слабо и рибати си се качваше по течението без проблем и от време на време си почиваше. Голямо тичане след нея падна и дърпане надолу, и слава богу Брайън успя да я извади !!! Извади я на може би 200 метра нагоре по течението от мястото на което я бе закачил. Беше толкова щастлив че си струваше да се дойде дори само заради изражението му и гримасите.

Изображение

Изображение

Последваха и други риби които все ни бягаха. На Брайън му късаха, на мен ми чупеха куките или се откачаха. Някои се хвърляха над водата след убождането и изплйоскваха много здраво при падането.

Накрая пак закачих една и тя също тръгна нагоре на скорост, но я дърпах колкото ми позволяваше кордата ми 0.26. Едно дете хукна след мен да гледа какво ще стане. Като хванах рибата видях как ме гледа , явно много искаше да я вземе. Дадох му я и то на въже. То се мъчи да я носи на гръб, но накрая не можа и пак я бухна в реката и я довлачи до щастливия си баща.

Изображение

Гледам че като съм снимал съм хванал както новите си обувки, така и пръстите на детето.

Накрая и Брайън закачи нещо, но не можа да го догони нагоре и рибата разви кордата която му дадох (лъм 50м) и скъса възела към по-тънкото влакно otdoly. Като разбрах това тръгнах нагоре и помятах с надежда да хвана дългата корда, но рибата май се бе изпарила още по нагоре.
bingofish
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от bingofish »

Павел Иванов написа:Тенкс ! Баси тормоза се от извесно време и не мога да найда в БГто техна продукция иначе съм им доста мераклия . Е ако не найда некъде да пипна туй чудо ще требва да си го поръчвам ама нейсе , чувал съм много и само добри думи за продукцията им . Още веднъж тенкс .
Павлети най-новият продукт на бай Гари Лумис ще излезе през октомери. GLX- най-новото поколение "космически" карбон. Чакат го много хора с нетърпение, ама като гледам кви цени са обявили ще чакам и аз дълго време. Добре си се насочил към ГЛ. В много сйтове продават ГЛ. Кабелас не са от най-евтинджосите, а и за доставка на бланки искат 40 процента.
Виж и тук, пак ме е евтино но са гоям склад.
http://www.mudhole.com
Бих те посъветвал да изчкачш пускането на новата серия могат да намалят тези от предишният топ модел карбон ИМХ. Изобщо Мерцедеса на спинигарките е ГЛ, викат руските спинингисти.
Пума, тези са малки дет си ги напускал. :D
Дай некво инфо с къв такъм ги цедите добичетата. В момента сглобявам един Рейнфорест-в графата стилхед. Малка акция 10-25, 2. 80 на дължина- вадят ли ги тез риби тези въдици или да го ползвам за мач. :D
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Cougar »

бингофиш написа:Дай некво инфо с къв такъм ги цедите добичетата. В момента сглобявам един Рейнфорест-в графата стилхед. Малка акция 10-25, 2. 80 на дължина- вадят ли ги тез риби тези въдици или да го ползвам за мач. :Д
Въдицата трябва да издържа на рязки здрави опъни от корда 0.30 без да се чупи. Обикновенно, тукашното население ползва пръти с дължина от над 4 м които се гънат по цялата си дължина, макари за плувка като Islander например. Аз си боравя със спинингов прът от 2,55м. Добичетата в зависимост от това каква прясност са и каква е температурата на водата, понякога не могат да се морят като днес например. Имахме много слаб късмет 3-ма души. Аз закачих 5-6 и всички се откачиха без 1. Моят риболовен приятел Питър закачил към 12 на хайвер, но на повод 0.20. Излишно е да казвам че нямаше нито една извадена. Така и не ми стана ясно къде му е тръпката от това начинание

Видях закачени една камара риби днес но извадените бяха единици. Иначе имаше големи скокове и плъосъци.
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

хай

Мнение от Бат Стан »

Пума, респект братко...само един въпрос имам: кога ти е рожденият ден, да ти подаря един нов часовник, тоя ми обръзна да го глдам на всички снимки.
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: хай

Мнение от Cougar »

Бат Стан написа:Пума, респект братко...само един въпрос имам: кога ти е рожденият ден, да ти подаря един нов часовник, тоя ми обръзна да го глдам на всички снимки.

:D :D :D :D :D :D

Като казваш часовника и ще ти разкажа историята на този часовник. Сега теб проблема не ти е точно часовника, а верижката която съм си я купил най-много преди година... :D Но за часовника......

През мисля 1987 година дядо ми (Бог да го прости) реши да ми подари часовник и ми взе един оригинален Сейко - самонавиващ. Часовника взе да избързва и даже се съмнявахме дали пък е оригинален като ги прави тези неща, но както и да е....Носех си аз часовника до може би 1994г, когато установих че на верижката се разхлабват звена но нищо не направих да я сменя (а май друга беше историята и имах едно сменено колче за верижката което бе по-късо) но в крайна сметка при един пъстървов риболов на Острешка река, часовника ми изчезна. Гледам си аз ръката да видя кога ми е автобуса, а то няма часовник, сега него ли да търся, автобус ли да гоня............

Върнах се на Острешка река с дружина да търся часовника и разбира се нищо не намерихме, къде ще намериш из шумата....но имах още един риболов там...

През 1995 година видях същия часовник в Дъблин - Ирландия и си го купих. Да той беше до суш същия защото веднага почна да избързва. Върнах го в магазина да го коригират и ми го върнаха поправен и той...пак избързва....и още си избързва. Може би зависи от движенията на отделния човек или от биополета или кой-знае какво но часовника бърза.......

Историята обаче не свършва тук. Часовника отново е загубен и отново в планината..този път на Узана. Бях се качил с колелото пак на риболов в Южна България (от север) и след като имах един много добър риболов, реших за завършек да спра на заведението "Трите Мечки" на Узана за едно бяло вино преди да си се спусна обратно надолу. Всичко си спомням направих добре, и си се върнах вечерта по тъмно у дома, но на другия ден (Неделя) часовника някъде към вечерта разбирам че го няма........И почвам да го търся из баня и други места и накрая се сещам че вчера след "Трите Мечки" точно преди да почна спускането ми се бе счуло че съм нинал през стъкло.....

Качих се на Узана във Вторник вечерта на следващата седмица и точно на мястото на пътя където ми се бе счуло.....намирам моят часовник. На средата на пътя за една хижа.......Да си направиш сметка колко много туристи минават от там!!!!

Но това ми е той, и няма да го сменям ни за Ролекс, ни за нищо друго. Защото дядо ми, (който почина докато бях в Канада - първата ми година тук) беше опора за много хора в семейството ми и с двете си ръце е направил повече от всеки човек когото познавам, и вероятно, когото въобще ще срещна в живота си.

Извинявам се за лиричното отклонение.....но изпаднах в спомени. :(
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”